Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
BIOS kısmında harici grafik birimini kullan seçeneği yok mu? Benim bildiğim olması gerek.
Bu bahsettiğiniz ayar üst seviye MUX özellikleri laptoplarda oluyor. Bu tarz giriş seviyesi laptoplarda BIOS'ta genelde öyle bir ayar olmuyor.
Yapamazsınız.BIOS'tan bir deneyeyim akşam. Bu HD7660 cihazın entegre ekran kartı çok anlamıyorum ama devre dışı bıraksam veya BIOS'tan onu yapsam sorun olur mu acaba? Veya AMD işlemci kullanıyorum kendi uggulamasi üzerinden indirip yapabilir miyim?
Sürücüleri sildikten sonra 7600M yerine de 7670M geldi.
Bunun hiçbir önemi yok. Orada ne yazdığının hiçbir önemi yok. Kurduğunuz sürücüye göre ekran kartının model ismi AMD ekran kartlarında değişebiliyor ama ekran kartının performansını devasa bir değişiklik olmuyor. Bu ekran kartı Call of Duty Black Ops kaldırabilecek kapasitede bir ekran kartı değil. Sizin sorununuzun ekran kartı seçiminden çok başından beri söylediğim gibi ekran kartı performans düşüklüğü olduğunu düşünüyorum.
13 yıllık GPU ile oyun oynamaya çalışıyorsunuz. Olmaz.
Ayrıca %99 oyunlarınız zaten harici GPU ile açılıyor.
Diğer konunuzda iki ekran kartının da düşük performans sunduğunu yazdım. Öncelikle PrintScreen tuşu ile ekran görüntüsü alabildiğinizi belirteyim. Adım adım gidelim: İki GPU'nun da sürümünü görebileceğimiz ekran görnütüsü paylaşır mısınız?
Ayrıca GPU kullanımına Afterburner ile baktınız mı?
Ömer17301
Uzman
Simdi şöyle laptop yanımda değil akşam atarım ama pes17 oyununu, Tomb Raider 2013 versiyonunu Minecraft falan bunlar ayarlar düşürünce oynanıyor. Son olarak Call of Duty Black Ops indirmek istedim onda ayarları en alt grafikleri yaptım ama gene kasma takılmalar ufaktan var. Acaba ekran kartını 7660'dan 7670M'ye alırsam düzelir mi diye düşünüyorum. Sürümleri önceden 2024 idi ama ben ekran kartlarını sildim ve ve yüklenince 2015 sürücüler yüklendi ve araştırdım benim ekran kartı sürücüleri için en son sürüm 2015 yılına aitmiş zaten.
Diğer yazdığım konuya da yazmışsınız ben onu düzelttim. Microsoft temel görüntü sürücüsü vardı onu sildim 7660G'yi ekledim ama bunu 7670'e nasıl çevirim onu öğrenmek istiyorum. Sürücüleri sildikten sonra 7600M yerine de 7670M geldi.
Diğer konunuzda iki ekran kartının da düşük performans sunduğunu yazdım. Öncelikle PrintScreen tuşu ile ekran görüntüsü alabildiğinizi belirteyim. Adım adım gidelim: İki GPU'nun da sürümünü görebileceğimiz ekran görnütüsü paylaşır mısınız?
Diğer yazdığım konuya da yazmışsınız ben onu düzelttim. Microsoft temel görüntü sürücüsü vardı onu sildim 7660G'yi ekledim ama bunu 7670'e nasıl çevirim onu öğrenmek istiyorum. Sürücüleri sildikten sonra 7600M yerine de 7670M geldi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Oğuzhan NAS
Gelişen
Simdi şöyle laptop yanımda değil akşam atarım ama pes17 oyununu Tomb Raider 2013 versiyonunu Minecraft falan bunlar ayarlar düşürünce oynanıyor son olarak Call of Duty Black Ops indirmek istedim onda ayarları en alt grafikleri yaptım ama gene kasma takılmalar ufaktan var acaba ekran kartını 7660'dan 7670M'ye alırsam düzelir mi diye düşünüyorum sürümleri önceden 2024 idi ama ben ekran kartlarını sildim ve ve yüklenince 2015 sürücüler yüklendi ve araştırdım benim ekran kartı sürücüleri için en son sürüm 2015 yılına aitmiş zaten.
Diğer yazdığım konuya da yazmışsınız ben onu düzelttim Microsoft temel görüntü sürücüsü vardı onu sildim 7660G'yi ekledim ama bunu 7670'e nasıl çevirim onu öğrenmek istiyorum sürücüleri sildikten sonra 7600M yerine de 7670M geldi
BIOS kısmında harici grafik birimini kullan seçeneği yok mu? Benim bildiğim olması gerek.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ömer17301
Uzman
BIOS'tan bir deneyeyim akşam. Bu HD7660 cihazın entegre ekran kartı çok anlamıyorum ama devre dışı bıraksam veya BIOS'tan onu yapsam sorun olur mu acaba? Veya AMD işlemci kullanıyorum kendi uggulamasi üzerinden indirip yapabilir miyim?
Bu bahsettiğiniz ayar üst seviye MUX özellikleri laptoplarda oluyor. Bu tarz giriş seviyesi laptoplarda BIOS'ta genelde öyle bir ayar olmuyor.
Yapamazsınız.BIOS'tan bir deneyeyim akşam. Bu HD7660 cihazın entegre ekran kartı çok anlamıyorum ama devre dışı bıraksam veya BIOS'tan onu yapsam sorun olur mu acaba? Veya AMD işlemci kullanıyorum kendi uggulamasi üzerinden indirip yapabilir miyim?
Sürücüleri sildikten sonra 7600M yerine de 7670M geldi.
Bunun hiçbir önemi yok. Orada ne yazdığının hiçbir önemi yok. Kurduğunuz sürücüye göre ekran kartının model ismi AMD ekran kartlarında değişebiliyor ama ekran kartının performansını devasa bir değişiklik olmuyor. Bu ekran kartı Call of Duty Black Ops kaldırabilecek kapasitede bir ekran kartı değil. Sizin sorununuzun ekran kartı seçiminden çok başından beri söylediğim gibi ekran kartı performans düşüklüğü olduğunu düşünüyorum.
Ömer17301
Uzman
Anladım hocam teşekkürler ugraşmiyim kalsın o zaman.
Yapamazsınız.
PES hariç oyunlar harici ekran kartı ile çalışıyordur. PES'lerde genel bir sorun var laptoplarda iki ekran kartı olunca dahili olanla çalışıyor onu manuel ayarlamak gerekiyordu. Buna da Settings.exe'den bakabilirsiniz.
Laptop prize takılı olduğu sürece harici ekran kartı ile çalışması gerekir. Prizden çekerseniz dahili ekran kartı çalışır sadece. Bu laptoplarda genelde böyledir.
Laptop prize takılı olduğu sürece harici ekran kartı ile çalışması gerekir. Prizden çekerseniz dahili ekran kartı çalışır sadece. Bu laptoplarda genelde böyledir.