Can Yılmaz 20

Çalışkan
Yer
Hamburg, Germany
Cihaz
HP Victus 16
Arkadaşlar merhaba, 1.5 yıldır kullandığım HP Victus 16 cihazımı fan temizliği, genel bakım ve termal macun değişimi için servise göndermeyi planlıyorum. Garanti bitmesine birkaç ay kaldı müşteri temsilcisi ile görüştüğümde garanti kapsamında ücretsiz fan temizliği, bakım ve termal macun değişikliği yapıldığını söyledi. HP servisle ilgili olumsuz yorumlar da var. Yakın zamanda servise gönderen var mı? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Tavsiye etmiyorum. Şu aralar ısınma sorunu olan cihazların hall sensorunu cekebiliyorlar ya da alakasız anakart degisiyorlar. Kendiniz yapın. Sorunuz olursa yardımcı olurum.
Eğer gonderirseniz de klavyeye ve arka kapağa not düşün sadece macun değişimi için diye.

Tavsiye etmiyorum. Şu aralar ısınma sorunu olan cihazların hall sensorunu cekebiliyorlar ya da alakasız anakart degisiyorlar. Kendiniz yapın. Sorunuz olursa yardımcı olurum.
Eğer gonderirseniz de klavyeye ve arka kapağa not düşün sadece macun değişimi için diye.
Yanıtınız için teşekkür ederim, şu anda aslında çok büyük bir ısınma problemim yok anca garanti bitiyor birkaç aya değerlendirmek istemiştim. Birçok kişi de olumsuz yanıt vermiş bu konuda ayrıca. Daha önce hiç bakım yapmadım pek tecrübem yok. Sanırım kendim yapacağım zaten SSD alıp takacağım ikisini aynı anda yaparım. Mx6 termal macun bakıyorum bakalım artık.

Macun olarak PTM7950 ya da türevi öneririm.
Yurt dışı gümrükten artık geciyor mu bilmiyorum ama ebuy7'dan PTM7950 var.
TR'de stoklarda kalmamış ama gelirse Thermalright heilos ya da Thermal Grizzly phasesheet öneririm.

Macun olarak PTM7950 ya da türevi öneririm.
Yurt dışı gümrükten artık geciyor mu bilmiyorum ama ebuy7'dan PTM7950 var.
TR'de stoklarda kalmamış ama gelirse Thermalright heilos ya da Thermal Grizzly phasesheet öneririm.
Öneri için teşekkürler, SSD almayı düşünüyorum şu anda 512GB lik SSD var ve bu çoğu zaman 3-4 oyun için anca yeterli oluyor, bütçem 3000 TL, Kingston NV3 PCIe 4.0 M.2 SSD almayı düşünüyorum, önerir misiniz? Hem bakım yaparım hem de SSD takar rahat ederim. Ayrıca 1.5 yıl geçti sıcaklıklar normal denecek düzeyde Forza 5 ultra ayarlarda max 90 derecelerde geziyor. Termal macun değiştirmeden sadece fan temizliği yapsam olur mu yoksa termal macunu da yenilemeli miyim?

Öneri için teşekkürler, SSD almayı düşünüyorum şu anda 512 GB'lik SSD var ve bu çoğu zaman 3-4 oyun için anca yeterli oluyor, bütçem 3000 TL, Kingston NV3 PCI-e 4.0 M.2 SSD almayı düşünüyorum, önerir misiniz? Hem bakım yaparım hem de SSD takar rahat ederim. Ayrıca 1.5 yıl geçti sıcaklıklar normal denecek düzeyde Forza 5 Ultra ayarlarda Max 90 derecelerde geziyor. Termal macun değiştirmeden sadece fan temizliği yapsam olur mu yoksa termal macunu da yenilemeli miyim?

Soldaki fanı heatsinki kaldirmadan çıkarabilirsiniz ama sağdaki için mecbur cikarmaniz lazım. Çikarinca da mecbur macun yenilemelisiniz.
SSD olarak tek slot olduğu için DRAM'li modeller iyi olur. Kioxia Exceria Pro olabilir. SSD'yi cikarirken üzerindeki termal pade zarar vermemeye calisin.

Soldaki fanı heatsinki kaldirmadan çıkarabilirsiniz ama sağdaki için mecbur cikarmaniz lazım. Çikarinca da mecbur macun yenilemelisiniz.
SSD olarak tek slot olduğu için DRAM'li modeller iyi olur. Kioxia Exceria Pro olabilir. SSD'yi cikarirken üzerindeki termal pade zarar vermemeye calisin.
Müşteri temsilcisi 2 slot olduğunu söyledi, ayrıca ekteki görseli attı, bu sizin cihazınız için geçerli dedi.

Dosya Ekleri

• SSD slot.webp
    SSD slot.webp
    72,7 KB · Görüntüleme: 60
1.5 sene deyince AMD islemcili sandım. Cihaziniz 14hx işlemcili mi?
Hayır 13500H işlemcili fakat bundan 1 yıl önce yine sormuştum, bugün bakım dolayısıyla yine sordum laptop HP hesabıma ekli olduğu için seri numarasıyla kontrol etti ve 2 SSD slotu olduğunu söyleyerek ekteki görseli bana gönderdi, bu görsel cihazınıza aittir dedi. Dolayısıyla 2 SSD slotunuz var dedi.

Teşekkürler, siz bu konuyu göndermeden önce okudum tüm yorumları sanırım kendim yapacağım ekstra SSD alıp takacaktım hepsini aynı anda yapmış olurum.