8461

Uzman
Windows 10 21H2 kurdum, 1507 kurdum, geriye kalan hepsini denedim, Windows 8 bile. Hepsinde 3-4 GB'lık alan kaldı. 32 GB alanım olduğu için SATA SSD veya NVMe SSD girişi yok, SanDisk SDW32G tür SD diye geçiyor, anakarta gömülü şekilde. Arttırmanın yolu var mı? Artık Linux bile zor kurtarıyor. Şimdiden teşekkürler.

Windows 10 21H2 kurdum, 1507 kurdum, geriye kalan hepsini denedim, Windows 8 bile. Hepsinde 3-4 GB'lık alan kaldı. 32 GB alanım olduğu için SATA SSD veya NVMe SSD girişi yok, SanDisk SDW32G tür SD diye geçiyor, anakarta gömülü şekilde. Arttırmanın yolu var mı? Artık Linux bile zor kurtarıyor. Şimdiden teşekkürler.
HP Stream 13 bilgisayarınızda depolama alanını artırmak için kullanabileceğiniz birkaç yöntem mevcut. İşte adım adım çözümler:

1. Bulut Depolama Kullanma:
- Google Drive, Dropbox veya OneDrive gibi bulut depolama servislerinden birini kullanarak dosyalarınızı buraya yükleyebilirsiniz. Bu, yerel depolama alanından tasarruf etmenizi sağlar.

2. SD Kart ile Depolama Artırma:
- SanDisk SDW32G kartını kullanarak daha fazla veri depolayabilirsiniz.
- Kartı bilgisayarınıza takın, ardından "Dosya Gezgini"ni açarak SD kartınıza dosya aktarabilirsiniz.
- SD kartınızı, bilgisayarınızın ayarlarında "depolama" kısmında dış hafıza olarak ayarlayarak veri yedekleme yapabilirsiniz.

3. Disk Temizleme Yapma:
- Başlat menüsüne "Disk Temizleme" yazarak programı açın.
- Hangi sürücüyü temizlemek istediğinizi seçin (genellikle C: sürücüsüdür).
- Geçici dosyaları, sistem dosyalarını ve gereksiz dosyaları silerek alan kazanabilirsiniz.

4. Program ve Uygulama Yönetimi:
- Kullanmadığınız programları kontrol edin ve kaldırın.
- "Ayarlar"dan "Uygulamalar" sekmesine gidip, gereksiz olanları kaldırarak depolama alanınızı artırabilirsiniz.

5. Harici Hard Disk Kullanma:
- Harici bir hard disk veya USB bellek alarak önemli dosyalarınızı buralara aktarabilirsiniz.
- Bu, yerel depolama alanınızı boşaltmanızı sağlar.

6. Disk Bölümleme:
- Eğer bilgisayarınızı daha derinlemesine yönetmek isterseniz, disk bölümleme yapmayı düşünebilirsiniz. Ancak bunun için disk yönetimi bilgisine sahip olmanız gerekebilir.

Bu adımlar, HP Stream 13 bilgisayarınızdaki depolama alanınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. İhtiyacınız olan daha fazla detay veya alternatif yöntemler varsa, lütfen belirtin.