Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Merhabalar.

Denedigim BIOS bu.

HP T620 Plus PC'nin BIOS'unu guncellemeye calisiyorum ancak ''Win'' klasoru adi altinda verdikleri dosyalarin hicbiri acilmiyor.

1731876309326.webp

Kirmizi ile isaretledigim dosyayi acmami onermisler ancak actigimda imlec donuyor ancak hicbir sey olmuyor. Readme'da bahsettikleri diger yontemi denedigimde ise Terminal'de ''File corrupt'' tarzi bir hata aliyorum.

Ardindan bir de FAT32 bir flash bellege ''Bin'' klasorunde verdikleri dosyayi attim, BIOS'a girdim ve ''Flash System ROM'' secenegini sectim ancak ''File missing or corrupt'' verdi bu sefer de.

2-3 kere denedim, dosya bozuk iniyordur diye, hatta baska bir PC'de de ''L40_0219.exe'' adli programi acmaya calistim ancak acilmiyor maalesef.

Acikcasi BIOS'unu guncellemem lazim zira icindeki BIOS 2016'dan ve bu surum BIOS'ta PC acilirken monitor takmazsam bipleyip duruyor, son BIOS'ta bunu duzeltmisler. Sistemde guncel Windows 11 23H2 Pro kurulu. Yardimci olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
Başka bir ihtimal fallback metotu kullanılabilir, C:/SWSetup/SPXXXXX(çıkardığınız dosyanın adı) tarafındakileri FAT32 destekleyen bir USB'ye atıp UEFI shell üzerinden Uefi/L40_0219_uefiX64.efi dosyasını çalıştırın (cihazda UEFIShell yoksa buradaki ISO yazdırılabilir).
BitLocker açıksa kapat. BIOS'un doğru olduğuna eminsen bu zip dosyasını indir.
  • Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir.
  • USB adını HP_TOOLS yap.
  • ZIP dosyası içerisinde olan klasörü çıkar.
  • Klasörü ana dizine at. (Klasörü olduğu gibi at.)
  • USB takılıyken bilgisayarını yeniden başlat.

Not: Hiçbir garanti vermiyorum. BIOS'u senin linkini verdiğin dosyadan çıkardım.

Son düzenleme:
Gec cevap icin kusura bakmayin.
Kapali.
BIOS'un doğru olduğuna eminsen bu zip dosyasını indir.
  • Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir.
  • USB adını HP_TOOLS yap.
  • ZIP dosyası içerisinde olan klasörü çıkar.
  • Klasörü ana dizine at. (Klasörü olduğu gibi at.)
  • USB takılıyken bilgisayarını yeniden başlat.

Not: Hiçbir garanti vermiyorum. BIOS'u senin linkini verdiğin dosyadan çıkardım.
Dogru BIOS eminim. Dediginiz adimlari uyguladim ancak herhangi bir sey olmadi, PC normal Windows'a boot etti. Boot menuye girip flash bellegi secmem de gerekiyor mu?

Flash belleği seçmeyi dene, Windows üzerinden Boot edilebilir hale getirmeyi dene flash belleği.
Rufus ile bir Windows sürümü yaz sonra bu dosyaları kopyala disk içine.
Yine olmazsa bilgisayarına göre Bootsect aracı ile Boot edilebilir yap flash belleği.

Hala daha olmazsa ISO imajını alacağım flash belleğin, onu atacağım sonunda. :rolleyes::rofl:

Boot menude bellek gozukmuyordu.
Windows üzerinden Boot edilebilir hale getirmeyi dene flash belleği. Rufus'la bir Windows sürümü yaz sonra bu dosyaları kopyala disk içine. Yine olmazsa bilgisayarına göre bootsect aracı ile Boot edilebilir yap flash belleği.
Deneyecegim. Bellek biraz yavas oldugu icin birazdan sonucu belirteyim.

Secure Boot ve TPM acik, Legacy Support ve Fast Boot secenekleri kapali bu arada. Etkisi olacaksa kapatip acabilirim duruma gore.

Başka bir ihtimal fallback metotu kullanılabilir, C:/SWSetup/SPXXXXX(çıkardığınız dosyanın adı) tarafındakileri FAT32 destekleyen bir USB'ye atıp UEFI shell üzerinden Uefi/L40_0219_uefiX64.efi dosyasını çalıştırın (cihazda UEFIShell yoksa buradaki ISO yazdırılabilir).
Bu yontem aklima gelmisti ancak sistemin BIOS'unda UEFI Shell'e girmek icin secenek goremeyince ve HP'nin Windows icin Flasher verdiklerini gorunce vazgecmistim.

Burada verilen imaji Rufus ile bellege GPT, ISO modu ve FAT32 sekilde yazdirdim. Ardindan attigim postta da dendigi gibi PC'de BIOS'a girip Secure Boot kapattim. Sonra da boot menuye girip bellegi sectim. UEFI Shell acilinca update yazdim ve BIOS guncelleme islemi basladi. Bitince de reset yazdim ve sistem yeniden basladi. Yeniden basladigi gibi BIOS'a girdim (PC bana direkt ayarlarin varsayilana donduruldugunu soyleyip BIOS'a atti zaten) ve BIOS surumune baktigimda guncellendigini gordum. Guncel BIOS surumu v2.19 ve 2019'dan kalma gozukuyor bu arada, 2021'de HP sadece BIOS'u yeniden paketlemis, dosya ayni. Islem sorunsuz tamamlandi.

Ilgilendiginiz icin ikinize de tesekkurler. Yine de cozumu siz hocama veriyorum zira sizden gorup Google'a ''HP T620 UEFI Shell'' yazmasaydim bu postu bulamazdim, elinize saglik.

Öncelikle BIOS yazılımı Windows 10'da çalışıyor. Windows 11'de çalışmıyor.
Disk Genius adlı yazılımı indir.
İmajı indir.
Flash bellek takıp, resimdeki gibi sağ tıkla ve Restore Image File to Disk seçeneği ile disk imajını yazdır.

BIOS.webp

Restore Disk Image.webp