Tartışılır bir model belki de, fakat fiyat olarak sadece İdefix ile arasında 100 TL fark var. Satıcının Hepsiburada olması ve peşin fiyatına 9 taksit yapılmasıyla alınabilir gibi duruyor.
O halde fiyat bandında alınacak bir ürün sanirsam. Hall sensörü sorunu sebebiyle dikkat edilmesi gerekiyor dedim ancak bu modelde yoksa sorun da yoktur.Menteşe sorunu dışında Victus 15 serisinin bir eksisini duymadım hall sensor sorunu Victus 16/omen 16 gibi serilerde oluyordu genelde. 3050 6 GB ise frame gen dışında 4050 ile yakın düzeyde performans verebiliyor diyebiliriz özellike fiyatına göre harika, bildiğim kadarıyla 2.SSD yuvasında var bu modelde geçen sene 34 bin TL'ye 2 ay ertelemeli aldığım Ryzen 7 7840 HS RTX 4050 16 GB 1 TB SSD'li Victus 16'dan daha avantajlı gibi geldi kaçmaz fiyat bence.
Fiyata göre alınabilir ancak Victus 15 serisi iğrenç bir seri kabul edelim. genelde.Menteşe sorunu dışında Victus 15 serisinin bir eksisini duymadım hall sensor sorunu Victus 16/omen 16 gibi serilerde oluyordu genelde. 3050 6 GB ise frame gen dışında 4050 ile yakın düzeyde performans verebiliyor diyebiliriz özellike fiyatına göre harika, bildiğim kadarıyla 2.SSD yuvasında var bu modelde geçen sene 34 bin TL'ye 2 ay ertelemeli aldığım Ryzen 7 7840 HS RTX 4050 16 GB 1 TB SSD'li Victus 16'dan daha avantajlı gibi geldi kaçmaz fiyat bence.
Çok limitli bir cihaz o soğutma ona fazla bile gelir. Ekran kartı düşük w limitli işlemci de çok çekmeyecektir crossload azdır bu modelde.Saçma sapan watt limitleri, ekran renk kalibrasyon sorunu vs. vs. Bu cihaz ortadan cift fan kullanan saçma sapan bir soğutma sistemine sahip!
Bende bunu söyleyecektim.Ayrıca 3050 6GB M. ile 4050 6GB M. arasında 10-20fps fark ediyor. Benim bildiğim düz 15'lerde tek NVMe slotu bulunmakta ve SATA girişi bulunmamakta..

Soğutması ile övülen bir model olduğu için sistemi yazdım.Çok limitli bir cihaz o soğutma ona fazla bile gelir. Ekran kartı düşük w limitli işlemci de çok çekmeyecektir crossload azdır bu modelde.
Orta derece diyorsunda laptop ofis laptopların bir tık iyisi. Ekran kartı 3050 zayıf, w düşük, işlemci bir tek güçlü. İşlemciyi orta derece soğutur da 3050'nin hakkından gelir bence. 3050'yi bırakın 4050 4060 versiyonları var aynı kasanın. Adaptörü 150W, ekran kartı 75W ekran kartının 80 dereceyi geçmeyeceğini düşünüyorum.Soğutması ile övülen bir model olduğu için sistemi yazdım ama bu kadar limite rağmen halen daha orta derecede yetiyor o soğutma.
Victus 15'leri soğutması ile öven görmedim ben garipmiş. Sponsorlu içerik kurbanı olmuşsunuz.Soğutması ile övülen bir model olduğu için sistemi yazdım.
25 bin tl gibi bir paraya 3050 6 gb gibi fiyatına göre güçlü bir karta sahip alınabilecek tek cihaz bende üstelik 6-9 takist ile peşin fiyatına alınabilir banka kampanyaları ile daha da ucuza gelecektir bu fiyata 2050 veya 2060 laptoplar ya da daha da kötüsü hiç harici ekran kartı bulunmayan laptoplar var insanlar 3050 4gb ile oyun oynuyorlar. laptopum olsun orta düşükde oyun oynayayım diyenler için mükemmel bir fiyat bence zaten hali hazırda victus 16 kullanıyorum 4050 ile benzer performansı verecebilecek bir cihaz en azından 45 wattlı 4050 msilardan çok daha iyi ve çok daha ucuz.Fiyata göre alınabilir ancak Victus 15 serisi iğrenç bir seri kabul edelim. genelde.
Saçma sapan watt limitleri, ekran renk kalibrasyon sorunu vs. vs. Bu cihaz ortadan cift fan kullanan saçma sapan bir soğutma sistemine sahip!
20-30W çalışan cihaz 80 derece olunca serin olmuyor, ağır limitli özürlü bir cihaz oluyor. 55W 80 derece bile tartışılır bir değer Intel'lerde. 10750H'ım 80W 88 derece görüyor mesela.
Ayrıca 3050 6GB M. ile 4050 6GB M. arasında 10-20fps fark ediyor. Benim bildiğim düz 15'lerde tek NVMe slotu bulunmakta ve SATA girişi bulunmamakta..
Çok haklı bir isyan yeni gördüm bu cümleyi ben. Teknoloji çok hızlı değişiyor, şimdi 80 derece serin değil diyorsunuz ama giriş seviyesi cihazlar için 80 derece serin denebilir laptoplarda. Masaüstünde dereceler 70 75 görebiliyor uygun fiyata uygun fiyatlı soğutma kullanılır. Yüksek bütçe isteyen modellerle kıyaslarsanız özürlü gibi görünmüş size o baya komik.20-30W çalışan cihaz 80 derece olunca serin olmuyor, ağır limitli özürlü bir cihaz oluyor. 55W 80 derece bile tartışılır bir değer Intel'lerde. 10750H'ım 80W 88 derece görüyor mesela.