Knover

Uzman
Merhaba, yeni bir laptop aldım ve Windows 10 kurdum. Ancak, laptopun web sitesine baktığımda yalnızca Windows 11 desteği olduğunu fark ettim. Şu an bazı sorunlar yaşıyorum:
  • Ekran parlaklığını ayarlayamıyorum.
  • Bluetooth diğer cihazları görmüyor.
  • Ekran yenileme hızı 144 Hz olmasına rağmen 64 Hz görünüyor.
Bu sorunların sürücülerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Nasıl bir çözüm yolu izlemem gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
En temizi Windows 11 kurman olur. Muhtemelen bahsettiğin sürücüler Windows 11 uyumlu olduğu için Windows 10 da genel sürücüleri kullanıyordur bu sebeple Hz ve parlaklık değiştirme özellikleri çalışmıyor olabilir. Tavsiyem Windows 11'e geçmeniz yönündedir. Selamlar.

Ne kadar saçma bir şey Windows 11'e zorunlu bırakması ya.

Maalesef üreticiler artık Windows 10'a destek vermek istemiyor 2025 de destek kesileceği için. Ama isterseniz StartAllBack isimli uygulama ile Windows 10 teması kullanabilirsiniz tasarımdan dolayı geçmek istemiyorsanız.

Merhaba, yeni bir laptop aldım ve Windows 10 kurdum. Ancak, laptopun web sitesine baktığımda yalnızca Windows 11 desteği olduğunu fark ettim. Şu an bazı sorunlar yaşıyorum:
  • Ekran parlaklığını ayarlayamıyorum.
  • Bluetooth diğer cihazları görmüyor.
  • Ekran yenileme hızı 144 Hz olmasına rağmen 64 Hz görünüyor.
Bu sorunların sürücülerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Nasıl bir çözüm yolu izlemem gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler!

4-5 Gün önce HP Victus'a Windows 10 kurmuş birisi olarak, resmi driverların olmadığını söylemeyliyim. Yani mecburi bir şekilde Windows 11 kuracaksın.

Konu çözülmüş, farkındayım fakat çözüm yüzeysel bir çözüm. Öncelikle konu sahibine sorum şudur:
Neden Windows 10'u tercih ediyorsunuz?
Cevap büyük ihtimal stabillik ve performans doğru muyum? Emin olmak adına bekleyeceğim.

Konu çözülmüş, farkındayım fakat çözüm yüzeysel bir çözüm. Öncelikle konu sahibine sorum şudur:
Neden Windows 10'u tercih ediyorsunuz?
Cevap büyük ihtimal stabillik ve performans doğru muyum? Emin olmak adına bekleyeceğim.
Güncel ya da güncele yakın sisteminiz varsa 11'e geçebilirsiniz rahatça, o kadar fark yok.

Güncel ya da güncele yakın sisteminiz varsa 11'e geçebilirsiniz rahatça, o kadar fark yok.

Sizlere tavsiyem, ve bizzat kendimin de kullandığı bir modlu Windows 11'dir.
23h2'yi öneriyorum çünkü 24h2 maalesef buglar ve hatalar kainatı kesinlikle önermem.

Buradan Windows 11 23h2yi indirebilirsiniz.

Ek olarak açıklamak istediklerim;
Burada sadece Windows 11 olmadığı.
Dilerseniz de güncellemeleri Buradan takip edebilirsiniz. (Şahsımca Microsoft'u takip etmekten daha az teferruatlı)

Kurulum sonrasında defender soracaktır, tavsiyem kurmayın.

Windows update kapalı ancak, dil paketleri ve isteğe bağlı güncelleştirmeler açık bırakılmış(çok iyi düşünülmüş) gerçekten çok ince bir hareket olmuş.

Microsoft store sonradan açılabiliyor hem de tek tık. Ve bazı ince ayarlar olsun, arayüz güzelleştirmeleri olsun sonradan açmak tek tık yine.

Ve sitesinden bir çok plugin ve yama(Microsoft'un orjinal) bulmak mümkün.
Karar sizlerindir.