Knover

Uzman
Merhaba, yeni bir laptop aldım ve Windows 10 kurdum. Ancak, laptopun web sitesine baktığımda yalnızca Windows 11 desteği olduğunu fark ettim. Şu an bazı sorunlar yaşıyorum:
  • Ekran parlaklığını ayarlayamıyorum.
  • Bluetooth diğer cihazları görmüyor.
  • Ekran yenileme hızı 144 Hz olmasına rağmen 64 Hz görünüyor.
Bu sorunların sürücülerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Nasıl bir çözüm yolu izlemem gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Modlu ISO'lar sağlıklı değil. Modlu ISO'ların yaptığı her debloat işlemini birkaç tool ile zaten yapabiliyorsunuz.
Bu konuya son yorumum olsun.

O debloat işlemlerini tam teşekküllü ve kullanıcının isteği şeklinde, doğrultusunda yapacak uygulamaların ücretli olduğunu da hatırlatırsanız mükemmel olur. Hatta crack piyasasında dahi bulunmayan, ya da google üzerinde aratarak bulmanın imkânsız ya da çok zor olduğunu da ilave etseydiniz, susup kalırdım.

Saygılarımla...

Bu konuya son yorumum olsun.

O debloat işlemlerini tam teşekküllü ve kullanıcının isteği şeklinde, doğrultusunda yapacak uygulamaların ücretli olduğunu da hatırlatırsanız mükemmel olur. Hatta crack piyasasında dahi bulunmayan, ya da google üzerinde aratarak bulmanın imkânsız ya da çok zor olduğunu da ilave etseydiniz, susup kalırdım.

Saygılarımla...
Hayir ucretli falan degil. Hatta size tek bir tane bedava debloater soyleyerek her seyi halledeyim. :D

Chris Titus Tech'in debloater toolu, tum telemetri datalarini kapatip hizmetleri manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz, ayrica Windows'taki neredeyse her ayari kontrol edebilmenizi saglayan O&O ShutUp'da programin icerisinde dahil geliyor. Tek tikla OneDrive gibi tum bloatware'leri de temizleyebilirsiniz.

Hem de tamamen ucretsiz. Sadece PowerShell acip bunu yazmak yeterli:
irm "https://christitus.com/win" | iex

Dipnot: hayatimda bugune kadar parayla satilan bir tane bile debloater gormedim.

Hayir ucretli falan degil. Hatta size tek bir tane bedava debloater soyleyerek her seyi halledeyim. :D

Chris Titus Tech'in debloater toolu, tum telemetri datalarini kapatip hizmetleri manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz, ayrica Windows'taki neredeyse her ayari kontrol edebilmenizi saglayan O&O ShutUp'da programin icerisinde dahil geliyor. Tek tikla OneDrive gibi tum bloatware'leri de temizleyebilirsiniz.

Hem de tamamen ucretsiz. Sadece PowerShell acip bunu yazmak yeterli:
irm "https://christitus.com/win" | iex

Dipnot: hayatimda bugune kadar parayla satilan bir tane bile debloater gormedim.
Umut hocam, burası bize dar gelir.
Uygun bir zamanda, uygun bir yerde devam ederiz.
Ben haftalarca araştırdım, tool denedim. Windows 10 için aynı şeyi diyemem ama, Windows 11'de debloat ne yaptıysam kaç tane tool denediysem başarılı olmadı. Vakit de geç(en azından benim için) ama sözüm olsun kapışacağız.
Modlu deyip, Windows için crack kullanmak da apayrı bir güzellik(Bu kısım genelleme, oran üzeridir). Neyse sözüm ola, bi vakit kapışalım. Haricen linux üzerinden müdahale bile denemiş idim, istediğim debloatları, yani sadeleştirmeyi alamamıştım gerisi sende hocam.

Merhaba, yeni bir laptop aldım ve Windows 10 kurdum. Ancak, laptopun web sitesine baktığımda yalnızca Windows 11 desteği olduğunu fark ettim. Şu an bazı sorunlar yaşıyorum:
  • Ekran parlaklığını ayarlayamıyorum.
  • Bluetooth diğer cihazları görmüyor.
  • Ekran yenileme hızı 144 Hz olmasına rağmen 64 Hz görünüyor.
Bu sorunların sürücülerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Nasıl bir çözüm yolu izlemem gerektiği konusunda yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler!

Snappy Driver Installer Origin adinda bir program var. Eger Laptopun icin Windows 10 suruculeri var ise o bulur. Bulamiyorsa olmayabilir.

Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler, belki Windows 10'da bir yolu vardır ancak artık herkes yavaş yavaş kesmeye başlıyor desteği. O yüzden Windows 11'e geçtim bu gece. Tasarımından nefret ettiğim için geçmiyordum sadece, yapacak bir şey yok artık.