playtowin

Üyecik
Merhaba,

Ben HP Victus 15 laptopumda Valorant oynuyordum, sistem gereksinimlerine göre 250-400 FPS almam gerekirken 20-30 FPS almaya başladım. (Daha önceden de bunu yaşıyordum ancak restart attığımda düzeliyordu şimdi düzelmiyor, bilgisayara format attım ancak yine olmadı.)

Yardımcı olur musunuz?

Sadece GPU yazmandan bir şey anladığımı söyleyemem. Detay verebilir misin? Sorduğum sorulara yantı verebilir misin?

Eğer dahili GPU'dan oyun çalışıyorsa bu yüzden çok düşük performans alıyor olabilirsin. Bir diğer tahmin ettiğim konu ise güç modu. Cihazın güç modu tasarrufta olabilir. Omen cihazlar için Omen Gaming Hub var ama Victus için hangi yazılım kullanılıyor, bilmiyorum. Hangi yazılım üzerinden cihazı kontrol edebiliyorsun?

Sanırsam sen de Omen Gaming Hub kullanıyorsun. Bu durumda aşağıdaki görseldeki işaretli sekmelerden ekran görüntüsü atabilir misin?

techolay.webp

Ekran kartı sürücüsü ne durumda? Oyun içinde FPS kısıtlaması var mı bakın.
Ekran kartında bir sıkıntı olmadığına eminim, GeForce RTX 4050.

Sadece GPU yazmandan bir şey anladığımı söyleyemem. Detay verebilir misin? Sorduğum sorulara yantı verebilir misin?

Eğer dahili GPU'dan oyun çalışıyorsa bu yüzden çok düşük performans alıyor olabilirsin. Bir diğer tahmin ettiğim konu ise güç modu. Cihazın güç modu tasarrufta olabilir. Omen cihazlar için Omen Gaming Hub var ama Victus için hangi yazılım kullanılıyor, bilmiyorum. Hangi yazılım üzerinden cihazı kontrol edebiliyorsun?

Sanırsam sen de Omen Gaming Hub kullanıyorsun. Bu durumda aşağıdaki görseldeki işaretli sekmelerden ekran görüntüsü atabilir misin?

Eki Görüntüle 183605
Omen kullanmıyorum ancak diğer oyunlarda bu sorunu yaşadığımda başta dediğim gibi restart attığımda düzeliyordu. Dün gece format attım, daha da kötü oldu. NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırmasını hem CPU, hem otomatik, hem de NVIDIA yapıyorum, ancak yine olmuyor. Hiç kimsenin de başına gelmemiş araştırmalarıma göre. Fenerbahçe'li olarak yine dünyada ilk bir şeyi yaptım. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında bir sıkıntı olmadığına eminim, GeForce RTX 4050.

Omen kullanmıyorum ancak diğer oyunlarda bu sorunu yaşadığımda başta dediğim gibi restart attığımda düzeliyordu. Dün gece format attım, daha da kötü oldu. NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırmasını hem CPU, hem otomatik, hem de NVIDIA yapıyorum, ancak yine olmuyor. Hiç kimsenin de başına gelmemiş araştırmalarıma göre. Fenerbahçe'li olarak yine dünyada ilk bir şeyi yaptım. :)
Fenerbahçeli kısmında bende kayış koptu...

Omen Gaming Hub uygulamasını kurabilir misin? Açıkçası kurulu olmasa bile düşük FPS almaman gerekiyor. Ancak amacımız cihazın tam kontrolünü sağlamak olduğu için bu program üzerinden ilerlemeyi deneyelim. Programı kurduktan sonra dönüş yaparsan neleri değiştirmen gerektiğini detaylandırabilirim.

Bir de cihazın tam ismini yazabilir misin? Mesela benim cihazım HP Omen 17 DB0015NT, bunun gibi sen de kendi cihazının tam model numarasına kadar yazabilirsin ki biz de cihazını dışarıdan araştıralım.

Fenerbahçe'li kısmında bende kayış koptu...

Omen Gaming Hub uygulamasını kurabilir misin? Açıkçası kurulu olmasa bile düşük FPS almaman gerekiyor. Ancak amacımız cihazın tam kontrolünü sağlamak olduğu için bu program üzerinden ilerlemeyi deneyelim. Programı kurduktan sonra dönüş yaparsan neleri değiştirmen gerektiğini detaylandırabilirim.

Bir de cihazın tam ismini yazabilir misin? Mesela benim cihazım HP Omen 17 DB0015NT, bunun gibi sen de kendi cihazının tam model numarasına kadar yazabilirsin ki biz de cihazını dışarıdan araştıralım.
Victus by HP gaming laptop 15-FA1xxx
Fenerbahçe'li kısmında bende kayış koptu...

Omen'i de kurdum ancak kullanmayı bilmediğimden bir şey anlamadım. :(
RAM oranını 7,6 - 7,7/16 olarak gösteriyor bomboş ana ekranda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Victus by HP Gaming Laptop 15-fa1xxx

omeni de kurdum ancak kullanmayı bilmediğimden bişey anlamadım :(

ram oranını 7,6 - 7,7/16 olarak gösteriyor bomboş ana ekranda
Boşta kullanımı çok fazla ama arkada bir şeyler açık olmadığından emin miyiz? Discord, Steam, Epic Games gibi.

Performance Control sekmesine girip güç moduna bakın. ECO moddaysa önce Balanced yapıp oyunu açın, Balanced ise Performance yapıp deneyin. Bir de Graphics Switcher sekmesine girip bakın. Eğer bendeki gibi Discrete seçili değilse bunu seçip cihazı yeniden başlatın. Ancak önce Graphics Switcher sekmesini ayarlayın.

Bu arada, Performance Control sekmesinde güç modunu Performance yapacaksanız bendeki gibi custom fan ayarı yapmanızı tavsiye ederim. Normaldekinden daha çok güç çekeceği için fan modu Auto'da gerektiği kadar dönmeyebilir. Mümkünse 90 dereceden sonra fan hızı %95'in üzerinde çalışsın. Hatta grafiği direkt bendekiyle aynı yapabilirsin deneme maksatlı.

1757614342290.webp

1757614355884.webp

Boşta kullanımı çok fazla ama arkada bir şeyler açık olmadığından emin miyiz? Discord, Steam, Epic Games gibi.

Performance Control sekmesine girip güç moduna bakın. ECO moddaysa önce Balanced yapıp oyunu açın, Balanced ise Performance yapıp deneyin. Bir de Graphics Switcher sekmesine girip bakın. Eğer bendeki gibi Discrete seçili değilse bunu seçip cihazı yeniden başlatın. Ancak önce Graphics Switcher sekmesini ayarlayın.

Bu arada, Performance Control sekmesinde güç modunu Performance yapacaksanız bendeki gibi Custom fan ayarı yapmanızı tavsiye ederim. Normaldekinden daha çok güç çekeceği için fan modu Auto'da gerektiği kadar dönmeyebilir. Mümkünse 90 dereceden sonra fan hızı %95'in üzerinde çalışsın. Hatta grafiği direkt bendekiyle aynı yapabilirsin deneme maksatlı.

Eki Görüntüle 184189

Eki Görüntüle 184190

PC'yi önce formatladım sonra Windows 10 indirdim sadece Opera ve Valorant'ı indirmeme rağmen yine aynı sorun görev yöneticisinde arka plan işlemleri (60-70) Windows işlemleri (90-100) arasında seyrediyor ve tahminim Riot Games bu programlardan biriyle çakışıp hata veriyor, çünkü ilk açıldığında 300 FPS verip 30 sn. sonra 20 FPS çekmesi akıl işi değil ama bunada Omen Gaming Hub indirip deniyorum hemen dediğini.