İnceleme HP Victus 16 14700HX RTX 4060 inceleme ve bir yıllık kullanıcı deneyimi

vada

Uzman
2024 Mayıs ayında 37.000 TL'ye aldığım R1067NT kodlu Victus 16 14700HX RTX4060 kullanıcı deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Cihazın artıları.

-14700HX işlemci bu cihazın en büyük artısı 8x2 performans 12 verimlilik çekirdeğine 33 MB L3 önbelleğine sahip.
-Dengeli modda 55 watt, performans modda 90W PL1 ve 130watt dinamik PL2 limite sahip cihaz Omen hub aracılığıyla sadece CPU Core'una undervolt yapmanıza müsaade ediyor ve 140mv undervoltta stabil çalışıyor.(ThrottleStop uygulamasından UV'ye ve sıcaklık limitine izin vermiyor.)
BIOS'tan Hyper-threading kapalı(yeni nesilde kaldırıldı zaten bu özellik), sanallaştırma kapalı 45-55watt limit ile kullanıyorum.
-Limitler, undervolt ve fanların da yüksek deviriyle birlikte cihaz serin çalışıyor.
-RTX 4000 serisinin düşük güç çekmesiyle birlikte rekabetçi oyunlarda Max 80 watt işlemci gücü çeken cihaz işlemci bazlı oyunlarda fiyatına oranla inanılmaz performans sergiliyor ki test sonuçlarını paylaşacağım. GPU'nu soğutması başarılı 80e var mıyor bile çoğu zaman.
-Dahili SSD Kioxia XG8 1TB DRAM'li model 7000/5000 MB/s hızında. İkinci SSD slotu ve termal padi mevcut. Padin bandını soymayı unutmayın.(2. slot sadece hx işlemcili olanlarda var.)
Edit: 2. SSD slotu Intel pch zımbırtısının tam üzerinde bu yüzden pch sıcaklıkları 90ları geçebiliyor ben cıkardım slotu harici kutu aldım riske etmedim. Salakça bir tasarım.
Edit2: Güç planı ayarlarından PCI Express güç tasarrufuna alınınca SSD'ler ve pch çipi çok daha soğuk çalışıyor ve 2. SSD kullanilabilir oluyor, bu nadir de olsa takılmalara sebep olabiliyor. Guc tasarrufunu kapatıp ikinci SSD'yi takarsaniz pch cipiniz 95-100leri görebilir taktiginiz SSD'nin ve bu çipin ömründen yersiniz. Ek slota NV3 taktım memnunum.
-2.4kg

Cihazın eksileri.

-CMN163E panel kullanıyor ve HP Türkiye sitesinin iş bilmezliği yüzünden TR sitesinde bahsedildiği gibi 7 ms 100sRGB değil. Notebookcheck incelemesinde 62SRGB 288nit ve 19ms btw gecikme süresine sahip ki günümüz standartlarına göre kötü bir panel, kırmızı renkler soluk digital vibrance 57'de kullanıyorum ama yine de son kullanıcı için vasat bir panel. Biraz ghosting de mevcut.(HP 16 Temmuz'da web sitesinde düzeltmeye gitti yaptığım başvuruda cihazın paneli ücretsiz değiştirildi 410nit 100sRGB 87DCIP3 8ms btw panel takıldı.
-Realtek RTL8852BE Wi-Fi kartını kullanıyor ki yine performansı vasat. Kopma falan yaşamadım ama burada da ucuza kaçılmış. Kolayca değiştirilebilir ama bu hali de yeterli.
-Fanların bulunduğu kısım fazlaca toz topluyor.
-Klavye tek renk beyaz.(RGB olanlar da mevcut, kod adıyla birlikte HP TR sitesinde aratırsanız klavye kısmında yazıyor. Benim gozumden kacmış RGB beklıyordum)
-Güç adaptörü 230W ve biraz fazla ısınıyor.
-İşlemci pili su gibi içiyor Max 2 saat civarı pil süresi var.
-Omen hub performans modu fanları otomatikde olsa dahi neredeyse Max fanda çalıştırıyor 5000RPM+ civarı sesli kulaklık kullanmazsanız bu ses rahatsız edebilir yine de selefine göre sessiz. İncelemelerde Max fan 57dB denilmiş.
-Omen hub dengeli mod oto fanda sessiz kalmaya çalışıyor GPU 80 watta limitleniyor. Dengeli modda fan eğrisi yapın kesinlikle.
Omenhub bazen geç tepki veriyor bazen anlamsız fanlar duruyor.

Intel apo etkin 24H2'den sonra. Destekleyen oyunlar çok kısıtlı ve yeni oyun eklenmiyor.
Harici monitorü olup rekabetçi oyun oynayanlara, render ya da mühendislik programı kullanacaklara ve AAA oyunlarda paneli dert etmeyecek kullanıcılara tavsiye edebilirim.
Cihazı sadece kendi ekranından kullanacak işlemci gücü gerektirmeyen sadece AAA oyun oynayacaklar, pil süresi isteyenler AMD hsli başka cihazlara bakabilirler ancak işlemci performansından yüzde 50 kazanç saglayamayacaklardır.(R23 17k vs 27.4K)
Edit. PTM uyguladım ilk sonuçlar.
R23 tek döngü Max fan ile yapıldı.
3 aylık stok macun:

PTM7950.

180 civarı uvli değerler. Uvsiz 25k. 140 stabil UV 27.4 civarı.
GPU 135/1200 stabil overclocklanabiliyor.

İsteğe göre oyun testi ekleyebilirim.
Bu makinelerde hall sensör sorunları baş gösterdi R1 serisinde henüz şahit olmadım ama olabilir. 2025 versiyonlarında umarım revizyona giderler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle elinize sağlık, güzel bir inceleme olmuş ve bende de aynı cihaz var. i714700HX, RTX 4060 R1 ama benim bir sorum var; cihazımda şu anda Thermarlight Heilos termal macun var 'faz değişimli' -140UV var ve ben sizin R23'teki o değerlere bir türlü ulaşamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Benim thrortlestopta ayarlarımız farklı, acaba o yüzden mi?

Dosya Ekleri

• camphoto_1817792895.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 82
  • camphoto_1143741253.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 90

Sıcaklıklarınız benden daha iyi, Core isolation ayarı kapalı bende. Arkada çalışan bir şeyin olmadığından emin olun 27.3 falan alması lazım.

Sıcaklıklarınız benden daha iyi, Core isolation ayarı kapalı bende. Arkada çalışan bir şeyin olmadığından emin olun 27.3 falan alması lazım.

Az önce -180UV denedim 3 4 defa mavi ekran verince BIOS sıfırladım bende yemedi 180 geri 160UV düşürüdüm
Core isolation ayarı nerede tam olarak bulamadım. Az önce araştırınca fark ettim şu anda Custom Windows 11 kullanıyorum bende öyle bir ayar hiç açık değilmiş teşekkür ederim yine de.
Sıcaklıklarım iyiydi MX6 vardı çok hızlı pumpout oluyordu bir anda 80 derecelere falan zıplıyordu o yüzden faz değişimli termal macun arıyordum PTM temin etmekte zordu maalesef bende heilosu tercih ettim ve hiç pişman etmedi alan aldırsın neredeyse 3 4 aydır cihazda hala bir sıcaklık sorunum yok.
(İşlemcide 68 derece olan thermarlight heilos 73 derece olan MX6)

Dosya Ekleri

• IMG_0855.webp
    1 MB · Görüntüleme: 63
  • IMG_0854.webp
    907,1 KB · Görüntüleme: 64
Çekirdek yalıtım yazınca çıkıyor bellek bütünlüğü kapalı yaptım ben, sizin sıcaklıklar bayağı iyi soğuk memlekettesiniz herhalde. Victus'un soğutma sistemi PTM gibi macunla birleşince iyi iş çıkarıyor. Heilos zaten aynısı. 180 stabil değil, 160a kadar oyunlarda çökmüyor ama timespy testinde 145e kadar crash yedi o yüzden 140'ta sabitledim UV olayını.

Şu anda Custom Windows 11 kullanıyorum hizmetlerin yarısı devre dışı Windows Defender falan hepsi kapalı gayet de memnunum boştaki watt kullanımı 1.5'lere kadar düşüyor RAM kullanımı 2 GB falan gayet güzel.
İnşallah bizde de hallsensör çıkmaz ve HP umarım bu sorunu çözer ciddi anlamda cihazdan memnunum.

Selamın aleyküm kral bende aynı cihazı kullanıyorum ve gayet memnunum ama 2.ssd mevzusunu tam anlamadım Nv3 pcle express 4.0 olan bir ssd mi takmam lazım yoksa Nv3 Pcle express 3.0 olan bir ssd mi takmam lazım bu aralar ssd takviyesi düşünüyorum da birde şu ekran bende de aynı 62SRGB ve bende seninle aynı zamanda aynı fiyata aldım panelin değişmesini istiyorum bugün hp müşteri hizmetlerini aradım bu süreç hakkında bir tavsiyen veya genel olarak sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi verirmisin şimdiden çok teşekkür ederim

Selamın aleyküm kral bende aynı cihazı kullanıyorum ve gayet memnunum ama 2.ssd mevzusunu tam anlamadım Nv3 pcle express 4.0 olan bir ssd mi takmam lazım yoksa Nv3 Pcle express 3.0 olan bir ssd mi takmam lazım bu aralar ssd takviyesi düşünüyorum da birde şu ekran bende de aynı 62SRGB ve bende seninle aynı zamanda aynı fiyata aldım panelin değişmesini istiyorum bugün hp müşteri hizmetlerini aradım bu süreç hakkında bir tavsiyen veya genel olarak sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi verirmisin şimdiden çok teşekkür ederim

As. 4 takabilirsin ama takarsan Intel PCH çipi sıcaklığı 90'lara çıkıyor. Bu sorun çıkartmayabilir, farklı laptoplardan direkt 95 derecelerde çalışanlar var, R9T gibi. Dediğim ayarı yaparak 2. SSD'ni takabilirsin; bu ayar, SSD sıcaklığını ve Intel PCH sıcaklığını düşürür.

Ekran konusunda detaylı anlatın. Aldığın zamanda %100 sRGB diyerek reklam edildiğini belirtin. 16 Temmuz'da bu ibarenin değiştiğini de belirtin.

Tamamdır teşekkür ederim iyi günler

Hala R1 sorunu yaşayanlar mailden veya sözlü şeylerden ibaret kanıtsal bir şeyler yok var mı bir bilgiliniz r1'de hallsensör sorunu hakkında veya yaşayan var mı daha doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…