HP Victus 16 16-E0073NT RAM değişimi sonrası işlemci hızı 0,4 GHz'de sabitlendi

LazımlıBiri

Başarılı
Merhaba. HP Victus 16 16-E0073NT (68P42EA) model dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarımda 2x4GB CL22 3200MHz RAM'ler vardı, yakın zamanda Crucial 2x16GB CL22 3200MHz RAM kit aldım. Bir iki gün önce yeni RAM'leri taktım. Bilgisayarı açtığımda önce CMOS sıfırlandığına dair bir ekran geldi, sonrasında ise sistem açıldı ancak aşırı yavaş çalışıyordu. Görev çubuğundaki simgelerin gelmesi bile 3 dakika sürüyordu, Görev Yöneticisi'ni açmak ise 5 dakika sürdü. Görev Yöneticisi'nde RAM'ler gözüküyordu ancak işlemci hızım 0,40GHz'ye sabitlenmişti.

Denediğim yöntemler:
  • Prize takılı olup olmamasının bir önemi yok, hep aynı.
  • RAM'lerden birini çıkarıp tek kanal denedim, sonuç değişmedi.
  • Eski RAM'leri geri taktım. Düzelmedi.
  • BIOS ayarlarından "varsayılan ayarları geri yükle" dedim, düzelmedi.
  • Son sürümde olmasına rağmen yine de BIOS güncellemeye çalıştım, "diskte yeterli yer yok" hatası aldım. Diskte 50 GB alan var.
  • BIOS'u USB'ye yazıp yüklemeye çalıştım, HP PC hardware diagnostics UEFI'de USB'den güncelleme seçeneği yok. Yükleyemedim.
  • BIOS'u sıfırlamak için bataryayı çıkarıp güç tuşuna 1 dakika basılı tuttum, sonrasında tekrar güç verdim (BIOS pili yok anakartta). Tekrar CMOS reset ekranı geldi ancak durum düzelmedi.
  • BIOS kurtarma seçeneği var mış. Bilgisayar kapalı haldeyken Windows tuşu+b basılıyken güç tuşuna bastım. BIOS kurtarma çalıştı ve tamamlandı, ancak durum düzelmedi.
  • Bazı insanlar bu sorunu ThrottleStop programı ile çözdüklerini yazmışlar. İşlemcim AMD, dolayısıyla kullanamadım.
  • Laptopun pilini çıkardım ve sadece prizden çalıştırdım, herhangi bir işe yaramadı.

Denediklerim bunlar. Aklıma bir şey gelmiyor artık. Yardımlarınıza açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence direkt Yetkili servise teslim edin, garantiniz devam ediyorsa tabii.

Hocam bence direkt Yetkili servise teslim edin, garantiniz devam ediyorsa tabii.
Hocam son çare onu yapacağım. Yaşadığım ilde HP yetkili servisi yok birde, kargolamak falan gerekecek. Buradan belki bilen veya sorunu yaşamış ve çözmüş olan varsa diye yazmak istedim.

Biraz araştırma sonucu fan sorunu ile ilgili olabileceğini buldum. Omen Gaming Hub yüklü ise fan sıcaklığı kaç derece ve fan hangi hızda dönüyor gözlemleyebilir misiniz?

Biraz araştırma sonucu fan sorunu ile ilgili olabileceğini buldum. Omen Gaming Hub yüklü ise fan sıcaklığı kaç derece ve fan hangi hızda dönüyor gözlemleyebilir misiniz?
Fanlar çalışıyor. Sıcaklık genel olarak 40 derecelerde ve fan açmıyor bu sıcaklıkta. Bazen 50'yi buluyor, onda da en düşük ayarda çalışıyor fan. Zaten 0,40ghz'de çalıştığından ısınmıyor da fazla.
Bu kısmı kontrol ettin mi?
Evet, aynen görseldeki gibi. O ayarla oynamak da bir şeyi değiştirmiyor.

HP'nin sitesinden canlı desteğe yaz. Oradan sana test dosyaları atacaklardır muhtemelen. Testler sorunu anlamaya yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…