HARBOR

Çalışkan
Merhaba, Huawei Matebook'umu sorunsuz kullanıyordum. Kapadım ve ertesi gün tekrar açtığımda çok yavaş çalıştığını fark ettim. Sonra işlemci hızının 0.32 GHz'de takılı kaldığını fark ettim. Format attım, BIOS'un güncelliğini kontrol ettim, sürücüleri en baştan en güncel haliyle kurdum yine de sorunum çözülmedi. İşlemci sıcaklığını kontrol ettim, fanın çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. M2 SSD'de bir sorun olup olmadığını kontrol ettim ancak hiçbir sorun bulamadım. Bataryada kullanırken de fişe takılıyken de aynı problem devam ediyor. BIOS ayarlarında da yapabileceğim bir şey yok. Yardımcı olabilir misiniz?

• Matebook D16.
  • i5-12450H.
  • 8 GB RAM.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • Windows 11.

Aklima termal guc yonetimi ile ilgili bir sorun olabilecegi geliyor. Yeni islemcilerde termal sensor islemci icinde. Islemcide sorun olabilir. Notebookta guc yonetimini saglayan baska bir cipte problem olablir. Sogutucu blok islemciden ayrilmis olablir, bu yuzden isi arttigi icin surekli thermal throttling de kaliyordur. BIOS'ta varsa ya da Windows'ta islemci isisini kontrol edin, kac gorunuyor. Core Temp ile yapablirsiniz.

Aklima termal guc yonetimi ile ilgili bir sorun olabilecegi geliyor. Yeni islemcilerde termal sensor islemci icinde. Islemcide sorun olabilir. Notebookta guc yonetimini saglayan baska bir cipte problem olablir. Sogutucu blok islemciden ayrilmis olablir, bu yuzden isi arttigi icin surekli thermal throttling de kaliyordur. BIOS'ta varsa ya da Windows'ta islemci isisini kontrol edin, kac gorunuyor. Core Temp ile yapablirsiniz.
Ama ısısı gayet normal, hiçbir sorun yok. Sanırım Huawei teknik servisine götürmekten başka çare kalmadı.

Merhaba, Huawei Matebook'umu sorunsuz kullanıyordum. Kapadım ve ertesi gün tekrar açtığımda çok yavaş çalıştığını fark ettim. Sonra işlemci hızının 0.32 GHz'de takılı kaldığını fark ettim. Format attım, BIOS'un güncelliğini kontrol ettim, sürücüleri en baştan en güncel haliyle kurdum yine de sorunum çözülmedi. İşlemci sıcaklığını kontrol ettim, fanın çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. M.2 SSD'de bir sorun olup olmadığını kontrol ettim ancak hiçbir sorun bulamadım. Bataryada kullanırken de fişe takılıyken de aynı problem devam ediyor. BIOS ayarlarında da yapabileceğim bir şey yok. Yardımcı olabilir misiniz?

• Matebook D16.
  • i5-12450H.
  • 8 GB RAM.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • Windows 11.

Masaüstünde bu sorun genelde MOSFET'lerden kaynaklanır, sizin cihazınızda işlemciyi besleyen mosfetlerde sorun olma ihtimali var, garantisi varsa servise danışmakta fayda var.

Masaüstünde bu sorun genelde MOSFET'lerden kaynaklanır, sizin cihazınızda işlemciyi besleyen mosfetlerde sorun olma ihtimali var, garantisi varsa servise danışmakta fayda var.
Kayıt Yöneticisinde "İntel İşlemci Güç Yönetimi" altında bulunan "Start"ın değerini "3"ten "4"e değiştirdim, hız 2.50 GHz'ye çıktı ancak hala çok yavaş. Bu belki sorunu anlamanızda yardımcı olur diye belirtmek istedim.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\intelppm"

BIOS'da işlemci frekansını görebiliyor musunuz? Bir de işlemciye yük bindirip kontrol edin güç tasarrufu bizi yanıltmasın.

BIOS'da işlemci frekansını görebiliyor musunuz? Bir de işlemciye yük bindirip kontrol edin güç tasarrufu bizi yanıltmasın.
InsydeH20 BIOS var ve çok kısıtlı seçeneklere sahip. İşlemcinin frekansını veya Intel'in sunduğu özellikleri açıp kapayabileceğim hiçbir yeri göremiyorum. 15 dakika boyunca yük altında tuttum.

Böyle gözüküyor;

Dosya Ekleri

• e23b12e8-1e28-4dd8-9ef5-ca3bcedca675.webp
    e23b12e8-1e28-4dd8-9ef5-ca3bcedca675.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 52