Detaylar
Kim cevapladı?Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
İki cihaz indirimini beraber ele almak istedim. İkisini de başlığa yazınca çok uzun oluyordu hocam böylesi daha mantıklı geldi.
AN16-41 R08S kullanıcısı olarak 6 aylık deneyimlerimi aktarayım. Özellikle işlemcinin sıvı metalle gelmesi büyük artı. AMD'nin belirlediği güçlerin ve frekansların üzerine rahatlıkla çıkıyor. GPU+iGPU 90W çektirebiliyorum. 7840HS için inanılmaz değerler.
Cyberpunk oynarken 4060'a 110-120W çektirebiliyorum. Çoğu 140W model 80-90W gibi sınırlanır. AN16'da böyle bir durum yok. Muhtemelen benzer şeyleri RTX 4070 için geçerlidir.
Ev ortam sıcaklığım 20 derece. Dengeli moda alınca fanlara kafanızı ütülemiyor. Sıcaklıklar 75 derece civarında geziyor. İş yerinde yazılımcıya verilen ve harici GPU bulunmayan CASPER'dan daha sessiz
Paneli %100sRGB ve 400 nit olması kendini fazlasıyla belli ediyor. Renkler güzel. Bir amoled veya oled değil. IPS'e göre değerlendirin. Giriş ve çıkış portları anlamında zengin. Thunderbolt var.
Kötü yanına gelirsek, ağır bir laptop. 7-8 yıl önceki cihazları andırıyor. Adaptörü büyük. Sürekli sırtınızda taşımak istemezsiniz. Hoparlörü bas ve mid baslardan doygun değil. Çabuk parmak izi tutuyor. Kamerayı fiziksel olarak kapatamıyorsunuz. Harici şöyle bir şey almanız lazım. 16GB versiyonlarda tek modül RAM geliyor. CS veya Valorant oynuyorsanız FPS'yi etkiliyor. İlk fırsatta 2x16GB'e yükseltmenizi tavsiye ederim.
Cyberpunk oynarken 4060'a 110-120W çektirebiliyorum. Çoğu 140W model 80-90W gibi sınırlanır. AN16'da böyle bir durum yok. Muhtemelen benzer şeyleri RTX 4070 için geçerlidir.
Ev ortam sıcaklığım 20 derece. Dengeli moda alınca fanlara kafanızı ütülemiyor. Sıcaklıklar 75 derece civarında geziyor. İş yerinde yazılımcıya verilen ve harici GPU bulunmayan CASPER'dan daha sessiz
Kötü yanına gelirsek, ağır bir laptop. 7-8 yıl önceki cihazları andırıyor. Adaptörü büyük. Sürekli sırtınızda taşımak istemezsiniz. Hoparlörü bas ve mid baslardan doygun değil. Çabuk parmak izi tutuyor. Kamerayı fiziksel olarak kapatamıyorsunuz. Harici şöyle bir şey almanız lazım. 16GB versiyonlarda tek modül RAM geliyor. CS veya Valorant oynuyorsanız FPS'yi etkiliyor. İlk fırsatta 2x16GB'e yükseltmenizi tavsiye ederim.
GungorMemis
Başarılı
Modelden modele değişiklik gösteriyor. AN16-41-R9M3'ün adaptörü minnacık.
Kendi kullandığım modele göre deneyimlerimi aktardım. Kullandığım adaptör bahsi geçen RTX 4070 modelle aynı adaptör.Modelden modele değişiklik gösteriyor. AN16-41-R9M3'ün adaptörü minnacık.
Vilgefortz
Başarılı
HP yine yapıcağını yapmış, victus 15 lerde %45 NTSC ekrandan şikayet ederken en sonunda %100 SRGB koymuşlar ama bu seferde RAM ve SSD slotu yok, çift SSD ve RAM slotu olsa tadından yenmez ve rekabetçi oyunlarda bence 240Hz ekranın gosting konusunda faydasını görürsünüz bence.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
HP bir şeyi tuttursa diğerini yine tutturamıyor hocam. Ah bu sefer 4/4'lük yaptı diyeceğiz yine buluyoruz bir şeylerini.HP yine yapıcağını yapmış, victus 15 lerde %45 NTSC ekrandan şikayet ederken en sonunda %100 SRGB koymuşlar ama bu seferde RAM ve SSD slotu yok, çift SSD ve RAM slotu olsa tadından yenmez ve rekabetçi oyunlarda bence 240Hz ekranın gosting konusunda faydasını görürsünüz bence.
Şahsen 2024 yılında ekstra M2 slotu olmayan oyuncu laptopu asla olmamalı da işte.
Vilgefortz
Başarılı
Kesinlikle katılıyorum, laptop konusunda benim çok bi beklentim yok ama çift ram ve çift m2 slotu olsa birde ekranı şu devirde tembellik yaparak %45 kullanmayıp güzel ve düşük ms değerine sahip %100 SRGB oldumu benim isteklerim bitmiş oluyor.HP bir şeyi tuttursa diğerini yine tutturamıyor hocam. Ah bu sefer 4/4'lük yaptı diyeceğiz yine buluyoruz bir şeylerini.
Şahsen 2024 yılında ekstra M2 slotu olmayan oyuncu laptopu asla olmamalı da işte.
Yeni konular
-
-
-
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347