Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mesh

Uzman
Laptopu temizlemek için içini açmıştım temizledim daha sonra kapağı kapatmadan açıp test ettim her şey normaldi. Sonra kapağı taktım ve bilgisayarı tekrar açtığımda "90b" hatası (fanlar dönmüyor) aldım ve USB portları da çalışmıyor, sadece Type-C girişinden şarj alıyor ama aynı porttan güç veremiyor. Temizlerken fanları sildiğim ıslak mendil ankartın üstüne düşmüş sonradan fark ettim bununla ilgili olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tanıdık bir yere götürdüm, termal macundan dolayı kısa devre yaptığını söyledi. Sadece akan kısımları temizledi sorun yok şu an.
HP cihazlarda (Victus da dâhil) 90b hatası fan doğru çalışmadığında veya algılanmadığında meydana gelir.

Cihazın pilini (dikkatli şekilde ve kendinizden eminseniz) sökün. Fan kablolarını anakarttan çıkarıp tekrar takın. Fanların dönmesine engel olabilecek herhangi bir etken olmadığından emin olun. Cihazın kapağını kapatmadan deneme yapıyor iseniz dikkatli şekilde düz bir zemine koyarak (mesela masa gibi) tekrar test yapın.

Tanıdık bir yere götürdüm, termal macundan dolayı kısa devre yaptığını söyledi. Sadece akan kısımları temizledi sorun yok şu an.

Çözüm