HP Victus 16 Boşta 70-80 Derece

hadwiger

Uzman
Yaklaşık bir senedir HP Victus 16 kullanıyorum. Son birkaç aydır sıcaklık değerleri boşta 60-80 derece arasında, oyun oynarken ise 95 dereceye kadar çıkıyor, bir de oynadığım oyun da CS2. Daha ağır oyunlarda ise yine 95 civarlarından dolaşıyor.

Bunun normal olmadığını farkındayım ama sebebini anlayamadım. Bir de Omen Gaming Hub yazılımı CPU belirli bir sıcaklığın üzerine çıktığı zaman performansı azaltıyor. Mesela 1 saat CS2 oynadıktan sonra normalde 250 civarında olan FPS'im 100 civarlarına düşüyor. Laptopu aldığımdan beri bakım yapmaya fırsatım olmadı, yakın zamanda servise göndereceğim, termal macunu değiştirmeyi ve bütün bakımlarını yaptırmayı düşünüyorum. Bir de laptopu sürekli sabit bir yerde, masanın üzerinde kullanıyorum ve altında herhangi bir yükseltme yok. Laptopun altındaki fanlar sürekli toz topluyor. Laptopu stand ile kullanmamın sıcaklık üzerinde bir etkisi olur mu sizce? Ayrıca genel olarak sıcaklığı düşürmek için öneriniz varsa duymak isterim. Teşekkürler şimdiden.

• HP Victus 16
  • RTX 4050
  • i5 13500-H
  • 16GB RAM

Termal bakım yaptırmadığın içindir. Yaptırdığın zaman düzelir ama serviste sürülen termal macun da önemli. Kendin de yapabilirsin.

Termal bakım yaptırmadığın içindir. Yaptırdığın zaman düzelir ama serviste sürülen termal macun da önemli. Kendin de yapabilirsin.
Kendim yapacaktım aslında ama laptopun altındaki vidaları bir türlü açamadım, normalden çok daha küçük vidalar var.

Öncelikle fan temizliği, termal macun bakımı gibi bakımlar yapmak gerekli. Ama sıvı metal mi, normal macun mu oda çok önemli. Sıvı metal var ise, sakın kendin yapmaya çalışma tecrübeli değilsen. Sıvı metal uygulaması, normal termal macundan çok daha farklıdır uygulaması. Bu seride normal macun var sanırım ama. Ve laptop soğutucuların da faydası olur. Laptop kullanırken Zalman zm-ns2000 modelini kullanırdım, sıcaklığa faydası olurdu. Tavsiye ederim biraz tuzlu fiyatı ama, en iyilerden biridir. Single Player oyun oynarken ekran yenileme hızına eşitleyip FPS'ni, bir miktar sıcaklık düşürülebilir MsıAfterburner Rivaturner sayesinde. Yani 144 HZ ekranın var ise, FPS değerini 144 yaparsan daha fazla FPS için zorlamazsan oda serin çalıştırır bir miktar. Tabi bu Online oyunlar için geçerli değil, Online oyunlarda her zaman yüksek FPS önemlidir. Buda PC'yi ısıtır genelde, yük bindirir çünkü olabildiğince yüksek FPS için çalışır.

Dosya Ekleri

• 51myDgN4NNL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp
    21 KB · Görüntüleme: 68
Kendim yapacaktım aslında ama laptopun altındaki vidaları bir türlü açamadım, normalden çok daha küçük vidalar var.
Ben hırdavatçıdan aldığım basit bir telefon tamir kiti ile söktüm diyebilirim. Vida boyunu tam bilmiyorum ama ben bu vidaların uyumlu olanıyla açtım. İçinde ki bloğu sökmek için normal tornavida kullanabilirsin.

Hangi parça yükteyken 95'i buluyor? İşlemciyse normal, ekran kartıysa çok fazla. Termal bakım yapmalısınız.

Boşta 60-80 bile çok. Ortalama 40-50 olması lazım işlemcinin boştayken aslında. Bileşenden bileşene de değişir bu. Ama boşta iken 50 derece üstüne çıkmazsa gayet iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…