CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Cihaz
HP Victus 16-e0050nt Ryzen 7 5800H, RTX 3060
Arkadaşlar selam, elimde HP Victus 16-E0050NT model bir laptop bulunuyor. Oyunlarda işlemcinin ısınma değerleri rahatsız edici olunca Prime95 testi yapmaya karar verdim. Testte sıcaklıklar 83 derecenin üstüne çıkmadı. Ancak test esnasında cihaz kendini iki kere uyku moduna aldı. Ekran git gel yapmadı, direkt olarak Victus logosuna atıp Windows başlatma kısmındaki yükleme işareti belirdi ve öyle uyku modundan çıktı. Güç tuşuna basarak uyandırdım anlayacağınız. Sizce sorun nedir? Cihazın garantisi yok, ben ikinci sahibiyim. Garanti belgesi yanımda ama fatura bana laptopu veren kişide.

Sürekli yaşanıyorsa Hall Sensör sorunudur. Garantisi yoktan kastın süresi mi bitmiş? Süresi bitmişse ücretiyle değişim yapılması gerek. Eğer süresi dolmadıysa faturaya gerek yok. Seri numarasından çıkıyor zaten.

Sürekli yaşanıyorsa hall sensör sorunudur. Garantisi yoktan kastın süresi mi bitmiş? Süresi bitmişse ücretiyle değişim yapılması gerek. Eğer süresi dolmadıysa faturaya gerek yok. Seri numarasından çıkıyor zaten.

Sürekli yaptığını görmedim arkadaşımın başına iki defa gelmişti 2 sene içinde, şimdi bende şimdi iki kez tekrar etti. Ekran git gel yapmıyor, cihaz kendini sanki ben kapatmışım gibi uyku moduna alıyor, fanlar falan her şey kapanıyor. Hatta gözümün önünde uyku moduna geçerken Windows'un o mavi ekranında dönen beyaz toplar bir anlığına belirdi, ardından uyku moduna geçti. Hall sensör hatası veren diğer cihazlar gibi ekran git gel yapmıyor, güç tuşuna basmam, Victus logosunu geçmesini beklemem ve sonra uyku modundan uyandırmam gerekiyor.

Garantisi muhtemelen doldu, arkadaşım cihazı 2023 yılında almıştı.

Sürekli yaptığını görmedim arkadaşımın başına iki defa gelmişti 2 sene içinde, şimdi bende şimdi iki kez tekrar etti. Ekran git gel yapmıyor, cihaz kendini sanki ben kapatmışım gibi uyku moduna alıyor, fanlar falan her şey kapanıyor. Hatta gözümün önünde uyku moduna geçerken Windows'un o mavi ekranında dönen beyaz toplar bir anlığına belirdi, ardından uyku moduna geçti. Hall sensör hatası veren diğer cihazlar gibi ekran git gel yapmıyor, güç tuşuna basmam, Victus logosunu geçmesini beklemem ve sonra uyku modundan uyandırmam gerekiyor.

Garantisi muhtemelen doldu, arkadaşım cihazı 2023 yılında almıştı.

Bu konu hakkında bilgi sahibi kimse yok mu? Bu model hakkında hall sensor arızası bile bulamadım.

Sürekli yaşanıyorsa hall sensör sorunudur. Garantisi yoktan kastın süresi mi bitmiş? Süresi bitmişse ücretiyle değişim yapılması gerek. Eğer süresi dolmadıysa faturaya gerek yok. Seri numarasından çıkıyor zaten.

@Akif hocam, cihazın verdiği tepkiyi araştırdım. Daha çok hibernate tarzı bir tepki veriyor. Cihaz kendini yük altında nedenini anlamadığım şekilde hibernate moduna aldı. Hall sensör arızasındaki gibi ekranda gidip gelme, klavye ışıklarının yanıp sönmesi yok, hibernate aktifleştirilmiş gibi kapanıyordu. Şimdi hibernate ayarını devre dışı bıraktım. (12.5 GB bir dosya gördüm.) Tekrar test edemiyorum çünkü elektrik kesildi ve evimdeki modemin takılı olduğu priz de voltaj dalgalanması yüzünden çalışmıyor şu anda.

Son düzenleme: