CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar selam, olayı kısaca anlatacağım:

Cihazıma Cooler Force thermal putty ve PTM7950 (Passionate Girl Store satıcısından alındı.) alıp uyguladım. Puttyi elimde uygun malzeme olduğunu unutup çıplak elle uyguladım, ancak FurMark değerleri şu şekilde çıktı:

IMG_20251018_182338.webp

Oyunlarda test ettiğimde ise durum şöyle:

Wuthering Waves: Orta ayarlar, 120 FPS, DLSS performans modu.
CPU: 89 dereceye kadar çıktı (oyun içinde 84-88 maksimum sıcaklıklar). GPU: 68-75 derece. (Test 5-10 dakikalık yapıldı.)

Blue Protocol: Önerilen yüksek ayarlar. CPU: 66 derece.
Ekran kartı: 55-56 derece.

Başka oyunlarla test etmedim. Sıcaklıklar normal mi? Altında soğutucu var ama çalıştıramadım (hem güçlü değil hem de üç USB girişim de dolu olduğu için.).

Cihaz HP Victus 16-E0050NT (Ryzen 7 5800H, RTX 3060, 32 GB DDR4 RAM).

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının değerleri iyi, işlemciye yaptınız mı? Bir tık fazla çıkmış.
Evet işlemciye de uygulama yaptım, normal kullanımda 40-45 derecelerde çalışıyor, fan full devirde olursa 38 derecelere kadar geriliyor.

Not: Ayrıca VRAM sıcaklıklarını göstermediği için onlarda durum ne bilmiyorum. Ama şu an önceliğim işlemci, puttyde sorun varsa daha sonra Thermal Grizzly Putty alacağım)

Anladım hocam, işlemcinin değerleri bir tık yüksek çıkmış. Uzun kullanımda değerler düşebilir. Sıkıntınız yok gibi. En azından işlemciyi 80 derecede tutun.

Anladım hocam, işlemcinin değerleri bir tık yüksek çıkmış. Uzun kullanımda değerler düşebilir. Sıkıntınız yok gibi. En azından işlemciyi 80 derecede tutun.

Nasıl serin tutacağım hakkında bir fikrim yok. Sorunun sebebini bilemediğim için emin olamıyorum. Bildiğim şey şu: Thermalright heilos uyguladığım zaman da aynı şey yaşanıyordu. Ama ekran kartı biraz daha sıcaktı. Victus'un fan ızgara dizaynı ve ortadaki havayı engelleyen saçma, siyah folyo faktörü mevcut soğutucumu iş görmez kılıyor. Düzgün bir soğutucu öneriniz var mı?

Biraz daha kullanın derim belki PTM oturması gerekiyordur, @LH44 daha iyi bilebilir. Gaming laptoplar da genellikle soğutucu işe yaramaz. Yani alacaksanız fanları büyük olanları alın.

Ekran kartı değerleri normal bunda hemfikiriz.

CPU'ya gelirsek; aman aman fazla gelmedi açıkçası. Ayrıyeten Prime95 veya OCCT ile test eder misiniz?

Evet, PTM'de böyle bir durum var aslında.

OCCT ile test etmeye çalıştım ama nasıl çalıştığını ne yaptığını anlamadım. Kartı gördü ama yüklememek konusunda inat etti, load %0 olarak kaldı. İşlemci testi yapmadım. Prime 95 testi yapacağım. Tam olarak hangi ayarları uygulamam gerekiyor?