CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar, selam. Daha önce de bildiğiniz üzere HP Victus cihazıma thermal PuTTY değişimi yapmıştım. Ancak içime sinmediği için yeni bir thermal PuTTY aldım ve yeni uygulama yaptım. Şırınga formunda olduğun için ortaya şu şekilde bir görüntü çıktı. Sizce başarılı mı?

Not: Heatsink montajlandı ve tekrar söküldü, o yüzden bir kısmı heatsink bir kısmı VRM ve VRAM üzerinde.

IMG_20251031_192947.webp

IMG_20251031_192942.webp

AGC_20251031_170549417.webp

AGC_20251031_170543676.webp

Arkadaşlar, selam. Daha önce de bildiğiniz üzere HP Victus cihazıma thermal PuTTY değişimi yapmıştım. Ancak içime sinmediği için yeni bir thermal PuTTY aldım ve yeni uygulama yaptım. Şırınga formunda olduğun için ortaya şu şekilde bir görüntü çıktı. Sizce başarılı mı?

Not: Heatsink montajlandı ve tekrar söküldü, o yüzden bir kısmı heatsink bir kısmı VRM ve VRAM üzerinde.

Eki Görüntüle 197607

Eki Görüntüle 197608

Eki Görüntüle 197609

Eki Görüntüle 197610
Başarılı bir thermal paste uygulaması için aşağıdaki unsurlara dikkat edilmesi gerekir:

1. Eşit Dağılım: Thermal paste, işlemci veya GPU yüzeyine eşit bir şekilde yayılmalıdır. Yüzeyleri tam kaplama sağlanmalı, bu sayede ısı transferi daha verimli olur.

2. Miktar: Kullanılan thermal paste miktarı, ne çok az ne de fazla olmalıdır. Çok az kullanıldığında boşluklar kalabilir, fazla kullanıldığında ise ısı iletimi zayıflayabilir.

3. Temizlik: Uygulama öncesinde eski thermal paste kalıntılarının tamamen temizlenmiş olması gerekir. Bu, yeni pastanın düzgün bir şekilde yapışmasını sağlar.

4. Isı Transfer Yüzeyi: Heatsink'in montajı sonrası düzgün bir temas sağlanması önemlidir. Heatsink ve çip arasında boşluk kalmamalıdır.

5. Kuruma Süresi: Eğer kullanılan thermal paste’in kuruma süresi varsa, bu süreye uymak gerekir.

6. Test: Sonuçları kontrol etmek için işlemcinin veya GPU'nun sıcaklık değerlerini izlemek gerektiğinde, normal çalışma sıcaklıklarının altında kalmasına dikkat edilmelidir.

Belirtilen yayılma durumları ve görsel bilgilerle birlikte, daha kesin bir değerlendirme yapabilmek için daha fazla teknik veri (örneğin, sıcaklık değerleri veya pastanın türü) sağlanması faydalı olacaktır.