Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mesh

Uzman
Konuyu arkadaşım için açıyorum.
Hp Victus 16 S0038-NT Laptop 1 hafta öncesine kadar Oyunlarda 65 dereceyi pek geçmiyordu fakat şu an 90 dereceleri görüyor.
Arkadaşımda Ryzen 7 7840HS 4060 var, bende de aynı modelin Ryzen 5 7640HS olan modeli var, aynı ortamda aynı oyunları denediğimizde 20 derece fark oluyor aşağı yukarı.
Steam oyunları dışında oyun yok, format da attık, belki minning virüsü olabilir diye fakat değişen bir şey olmadı.

Fps ve kaynak kullanımında sorun yok.Bazen fanı çok düşük hızda çalıştırıyor işlemci 90 dereceyi görmesine rağmen.Isı sensörlerinde sorun olabilir mi çünkü kasa ve hava girişleri de fazla sıcak olmuyor.

Bilgisayar 2 aylık termal macun ve toz sıkıntısı olduğunu düşünmüyoruz.

Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Çözüm
İşlemci pump-out olmuş olabilir MX 4 koyuyorlar genelde o macunda hemen pump-out yapabiliyor. 90 derece çok anormal değil laptop için yine de yüksek bir sıcaklık 7640HS gibi düşük watt çeken işlemci için.
Birdenbire yaşandıysa fanların dönüşlerinde sorun çıkmış olabilir dediğiniz gibi, servise götürebilir durumu incelemeleri için.

Maximuma alınca 5800 RPM'de çalışıyor ve daha fazla hava üflüyor onda sorun yok ama sıcaklık düşmüyor.Dediğim fanların düşük hızda dönme olayı nadiren oluyor ve bir süre sonra hızı artıyor fanlarla ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum.Bunu eklemeyecektim zaten arkadaşım yazmamı istedi.

Son düzenleme:
İşlemci pump-out olmuş olabilir MX 4 koyuyorlar genelde o macunda hemen pump-out yapabiliyor. 90 derece çok anormal değil laptop için yine de yüksek bir sıcaklık 7640HS gibi düşük watt çeken işlemci için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Üstünden epey bir zaman geçti şimdi konularda bir şey ararken denk geldim.
Evet pump-out olmuştu, yeni termal macun sürünce de düzelmişti.