AlazSpr

Çalışkan
Cihaz
Hp Victus 16
Merhaba,

1 haftadır HP Victus 16 S0066NT modelinde Hall sensörü sorunu yaşıyorum. Bu sorunu sensörü çıkartarak çözersem ne gibi sıkıntılar yaşayabilirim?
2026'ya girmeden önce bu sorun için yeni bir laptop almak gereksiz olur mu? Teknik servis kabul ederse yine aynı sorun yaşanır mı? Kabul etmezse nasıl yol izleyebilirim?
Anakart su dökülmesinden dolayı ufak bir işlem gördü.

İşlemci: AMD Ryzen 7640HS.
RAM: 16 GB.
Ekran kartı: RTX 4050.

Sensör çıkarılınca çok ısınıyor deniyordu. Garantisi var ise durumu bildirin ve düzeltilmesini isteyin düzeltmezseler değişim yapmak zorundalar zira ürün üretici kusurlu. En kötü THH'ye başvurup yeni cihaz alırsınız.

Sensör çıkarılınca çok ısınıyor deniyordu. Garantisi var ise durumu bildirin ve düzeltilmesini isteyin düzeltmezseler değişim yapmak zorundalar zira ürün üretici kusurlu. En kötü THH'ye başvurup yeni cihaz alırsınız.
Ama anakart bir kere su döküldüğü için işlem gördü kabul etmezlerse ne yapabilirim? Bazıları servisin olayı çözemediğini belirtmiş.

Merhaba,

1 haftadır HP Victus 16 S0066NT modelinde hall sensörü sorunu yaşıyorum. Bu sorunu sensörü çıkartarak çözersem ne gibi sıkıntılar yaşayabilirim?
2026'ya girmeden önce bu sorun için yeni bir laptop almak gereksiz olur mu? Teknik servis kabul ederse yine aynı sorun yaşanır mı? Kabul etmezse nasıl yol izleyebilirim?
Anakart su dökülmesinden dolayı ufak bir işlem gördü.

İşlemci: AMD Ryzen 7640HS.
RAM: 16 GB.
Ekran kartı: RTX 4050.

Öncelikle geçmiş olsun. HP yönergesine göre laptopun kapağını açmanızda bir problem yok, ancak anakarda doğrudan müdahale etmek garantiyi bozuyor. İster bakım yapın, ister sensörü sökün. Cihaz'ı garantiye göndermek en mantıklı seçenek ancak o da çok uzun süreler bekletiyorlar. Rezalet gerçekten.

Gelelim diğer sorunuza, 2026 yılında girmeden laptop almak gereksiz falan olmaz. Doğru düzgün kullanamadığınız bir cihaz yerine tabii ki farklı bir model tercih edeceksiniz.

Teknik servis sorunu kabul etmek zorunda. Çünkü HP resmi bir açıklama yaptı. Diyelim ki kabul etmediler. THH üzerinden şikayet oluşturun, HP'nin de sorunu kabul ettiğini beyan edebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam konu ile alakalı resmi konuşan kanallar vardı.

Anakartın su dökülmesinden dolayı ufak işlem görmesi hiçbir şeyi değiştirmez. Çünkü ürün kusurlu zaten.

Umarım kafanızdaki sorulara cevap olabilmişimdir.

Öncelikle geçmiş olsun. HP yönergesine göre laptopun kapağını açmanızda bir problem yok, ancak anakarda doğrudan müdahale etmek garantiyi bozuyor. İster bakım yapın, ister sensörü sökün. Cihaz'ı garantiye göndermek en mantıklı seçenek ancak o da çok uzun süreler bekletiyorlar. Rezalet gerçekten.

Gelelim diğer sorunuza, 2026 yılında girmeden laptop almak gereksiz falan olmaz. Doğru düzgün kullanamadığınız bir cihaz yerine tabii ki farklı bir model tercih edeceksiniz.

Teknik servis sorunu kabul etmek zorunda. Çünkü HP resmi bir açıklama yaptı. Diyelim ki kabul etmediler. THH üzerinden şikayet oluşturun, HP'nin de sorunu kabul ettiğini beyan edebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam konu ile alakalı resmi konuşan kanallar vardı.

Anakartın su dökülmesinden dolayı ufak işlem görmesi hiçbir şeyi değiştirmez. Çünkü ürün kusurlu zaten.

Umarım kafanızdaki sorulara cevap olabilmişimdir.
Teknik servise gittikten sonra düzelme ihtimali var mı? Onun haricinde laptoptan memnunum.Onun için yeni laptop alsam mı diye düşündüm.

Az önce konuştum extensive texte soktular.Yine aynısı olursa format ve düzelmezse öyle alacaklarmış.93 gün kalmış garanti bitimine.

Son düzenleme:
Teknik servise gittikten sonra düzelme ihtimali var mı? Onun haricinde laptoptan memnunum. Onun için yeni laptop alsam mı diye düşündüm.

Az önce konuştum extensive texte soktular. Yine aynısı olursa format ve düzelmezse öyle alacaklarmış. 93 gün kalmış garanti bitimine.

Düzelme ihtimali var ancak kronik bir problem olduğu için tekrar gün yüzüne çıkabilir. Garantiniz de bitiyor, bu yüzden yeni cihaz tercihi yapma durumunuz daha mantıklı geliyor bana. Öyle bir durumda yeni konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.

Kronik sorun olduğunu kabul etmediler.Perşembe günü ürünü servise göndericem.
Düzelme ihtimali var ancak kronik bir problem olduğu için tekrar gün yüzüne çıkabilir. Garantiniz de bitiyor, bu yüzden yeni cihaz tercihi yapma durumunuz daha mantıklı geliyor bana. Öyle bir durumda yeni konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.

Kronik sorunu kabul etmediler.Bu süreçte ne yapmalıyım?

Son düzenleme: