Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arda55

Çalışkan
Laptop almayı düşünüyorum. ASUS TUF A15 alacaktım ama HP Victus 16'lar daha ucuz olduğu için cazip geliyor.

HP Victus'lardaki Hall sensör sorununun farkındayım. Sensör sorunu yaşansa bile cihazda uyku modunu devre dışı bıraksam herhangi bir sorun yaratır mı? Şu anki laptopumu da yıllardır tercihen uyku modu olmadan kullanıyorum, oradan aklıma geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer ki uyku modunu kapatınca ekstra bir sorun yaratmazsa o şekilde kullanırım.
Sorun yazılımsal olarak çözülmüyor. Siz normal bir dizüstü bilgisayarın kapağını kapattığınız zaman bahsettiğiniz ayarları yaptığınızda ekranın kapanmasının önüne geçmiyorsunuz. Sadece işletim sisteminin uyku moduna girmesini engelliyorsunuz.

HP Victus 16'lar daha ucuz olduğu için cazip geliyor.
Ben aldığıma çok pişmanım. Aynı hatayı siz de yapmayın.

HP ve Lenovo cihazlardan bir süre uzak durmakta fayda var.
Laptop almayı düşünüyorum. ASUS TUF A15 alacaktım ama HP Victus 16'lar daha ucuz olduğu için cazip geliyor.

HP Victus'lardaki Hall sensör sorununun farkındayım. Sensör sorunu yaşansa bile cihazda uyku modunu devre dışı bıraksam herhangi bir sorun yaratır mı? Şu anki laptopumu da yıllardır tercihen uyku modu olmadan kullanıyorum, oradan aklıma geldi.
Asusta ciddi kronik sorun yok, ısınma sorunu yok, 90 watt saat pil var. Yani ne ararsanız var. Riske atmayın kendinizi.

Edilmez. Kabloyu sökünce işlemci kısıtlanıyor ve daha fazla ısınıyor.
Edilmez derken hocam. Ne için edilmez dediğinizi anlayamadım.

Edilmez. Kabloyu sökünce işlemci kısıtlanıyor ve daha fazla ısınıyor.

Yani:

• Pildeyken kapağı kapatınca hiçbir şey yapma
  • Prizdeyken kapağı kapatınca hiçbir şey yapma

ayarlarını uygulasam da işe yaramaz diyorsunuz hocam.
Uyku modu bir ayardan komple de kapatılıyordu diye hatırlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ki uyku modunu kapatınca ekstra bir sorun yaratmazsa o şekilde kullanırım.
Sorun yazılımsal olarak çözülmüyor. Siz normal bir dizüstü bilgisayarın kapağını kapattığınız zaman bahsettiğiniz ayarları yaptığınızda ekranın kapanmasının önüne geçmiyorsunuz. Sadece işletim sisteminin uyku moduna girmesini engelliyorsunuz.

HP Victus 16'lar daha ucuz olduğu için cazip geliyor.

Çözüm

Tamam hocam teşekkürler ihtiyacım olan cevap tam olarak buydu. ASUS'u alacagim o zaman.

Hocam burada bir parantez açmak gerek. Çünkü bu dediğiniz günlük kullanım modellerinde geçerli değil. Bende 255 G8 serisi HP dizüstü var. Günlük kullanım cihazı ve memnunum. Üç kez BIOS güncellemesi geldi. Güncelleme yapmak çok kolay. Normal kullanım modelleri bence iyi. Ama oyun odaklı modellerde durum dediğiniz gibi.