YamiYugi

Uzman
Yer
İstanbul
Öncelikle herkese merhaba,

HP Victus 16-s0023nt Laptopa sahibim, ek olarak AOC 24G4X Monitör ile bilgisayarımı kullanıyorum ancak G-Sync aktif edemiyorum. Bunun için laptop ile monitörü Type-C / DP Kablo ile bağlamam gerekiyormuş. Bilgisayarımda şu özellik bulunuyor:
Buna istinaden bana laptop ve ekranım için uyumlu bir kablo önerisi yapar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

HP Victus 16-s0023nt Laptopa sahibim, ek olarak AOC 24G4X Monitör ile bilgisayarımı kullanıyorum ancak G-Sync aktif edemiyorum. Bunun için laptop ile monitörü Type-C / DP Kablo ile bağlamam gerekiyormuş. Bilgisayarımda şu özellik bulunuyor:

Buna istinaden bana laptop ve ekranım için uyumlu bir kablo önerisi yapar mısınız?
HP Victus 16 laptopunuzu AOC 24G4X monitörüne G-Sync ile bağlamak için uygun bir kablo seçmek önemlidir. İhtiyacınız olan özellikler göz önüne alındığında, aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

Kablo Önerileri​

- USB-C to DisplayPort Kablo
- Özellikler: USB-C’nin DisplayPort 1.4’a uyumlu olması, yüksek çözünürlük ve yüksek yenileme hızları sunar.
- Örnek Ürün: Cable Matters USB-C to DisplayPort Adapter. Bu kablo, bilgisayarınızdaki USB-C portunu kullanarak monitörünüze bağlanmanızı sağlar.

- DisplayPort Kablo (DisplayPort to DisplayPort)
- Eğer monitörünüzde USB-C girişi yoksa, standard DisplayPort kablo kullanabilirsiniz.
- Örnek Ürün: Amazon Basics DisplayPort to DisplayPort Cable. Bu durumda, laptopunuzdaki DisplayPort çıkışı ile monitörünüzün DisplayPort girişini bağlayabilirsiniz.

Bağlantı Adımları​

1. Kablo Seçimi: Yukarıdaki kablo seçeneklerinden birini seçin.
2. Bağlantıları Yapın:
- USB-C ile DisplayPort kablosunu kullanıyorsanız: USB-C ucunu laptopunuza, DisplayPort ucunu monitörünüze takın.
- DisplayPort kablosunu kullanıyorsanız: Kabloyu laptopunuzun DisplayPort çıkışına ve monitörünüzün DisplayPort girişine takın.
3. Görüntü Ayarlarını Yapın:
- Windows ayarlarına gidin.
- "Sistem" > "Ekranlar" kısmında, monitörünüzü tanımlayın ve gereken çözünürlük ayarlarını yapın.
4. G-Sync Ayarlarını Kontrol Edin:
- NVIDIA kontrol paneline gidin.
- "G-Sync" bölümünü etkinleştirin.

Bu adımları takip ederek uygun kablo ile bağlantı kurabilir ve G-Sync'i etkinleştirebilirsiniz. Eğer ek bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!

Aklıma takıldı sorayım dedim, laptop ekranı yeterli olmuyor mu? Monitörü neden ek olarak aldınız? Aynı zamanda herhangi bir performans kaybı oluyor mu? Modelden modele göre değişir ama 144hz ekran tazeleme hızına sahip laptop ekranı yeterli olmuyor mu başka sebepten mi ek monitör aldınız?