Öncelikle herkese merhaba,
HP Victus 16-s0023nt Laptopa sahibim, ek olarak AOC 24G4X Monitör ile bilgisayarımı kullanıyorum ancak G-Sync aktif edemiyorum. Bunun için laptop ile monitörü Type-C / DP Kablo ile bağlamam gerekiyormuş. Bilgisayarımda şu özellik bulunuyor:
Buna istinaden bana laptop ve ekranım için uyumlu bir kablo önerisi yapar mısınız?
HP Victus 16 laptopunuzu AOC 24G4X monitörüne G-Sync ile bağlamak için uygun bir kablo seçmek önemlidir. İhtiyacınız olan özellikler göz önüne alındığında, aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
Kablo Önerileri
-
USB-C to DisplayPort Kablo
-
Özellikler: USB-C’nin DisplayPort 1.4’a uyumlu olması, yüksek çözünürlük ve yüksek yenileme hızları sunar.
-
Örnek Ürün: Cable Matters USB-C to DisplayPort Adapter. Bu kablo, bilgisayarınızdaki USB-C portunu kullanarak monitörünüze bağlanmanızı sağlar.
-
DisplayPort Kablo (DisplayPort to DisplayPort)
-
Eğer monitörünüzde USB-C girişi yoksa, standard DisplayPort kablo kullanabilirsiniz.
-
Örnek Ürün: Amazon Basics DisplayPort to DisplayPort Cable. Bu durumda, laptopunuzdaki DisplayPort çıkışı ile monitörünüzün DisplayPort girişini bağlayabilirsiniz.
Bağlantı Adımları
1.
Kablo Seçimi: Yukarıdaki kablo seçeneklerinden birini seçin.
2.
Bağlantıları Yapın:
- USB-C ile DisplayPort kablosunu kullanıyorsanız: USB-C ucunu laptopunuza, DisplayPort ucunu monitörünüze takın.
- DisplayPort kablosunu kullanıyorsanız: Kabloyu laptopunuzun DisplayPort çıkışına ve monitörünüzün DisplayPort girişine takın.
3.
Görüntü Ayarlarını Yapın:
- Windows ayarlarına gidin.
- "Sistem" > "Ekranlar" kısmında, monitörünüzü tanımlayın ve gereken çözünürlük ayarlarını yapın.
4.
G-Sync Ayarlarını Kontrol Edin:
- NVIDIA kontrol paneline gidin.
- "G-Sync" bölümünü etkinleştirin.
Bu adımları takip ederek uygun kablo ile bağlantı kurabilir ve G-Sync'i etkinleştirebilirsiniz. Eğer ek bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!