Ömer Teker

Uzman
Herkese merhaba.

HP Victus 16 (S0009NT) cihazımda soğutma performansını iyileştirmek için termal macun arayışındayım. Daha önce Thermal Grizzly Kryonaut kullanmıştım ancak sürekli "pump-out" sorunu yaşadığım için Thermalright TF7 modeline geçiş yaptım.

Şu anki sıcaklık değerlerim:
  • Boşta: 40-50 °C arası (2200 RPM fan hızıyla)
  • Yük altında (RDR 2 vb.): İşlemci başlangıçta 85-88 °C civarına çıksa da fanlar 5000 RPM seviyesine ulaştığında 75-80 °C bandına iniyor. Ekran kartı ise 75-80 °C seviyelerinde seyrediyor.

Arctic MX-7 termal macunun piyasaya çıktığını gördüm. Sizce MX-7, Victus gibi yüksek devirli fanlara sahip laptoplarda TF7'ye göre daha iyi bir performans sunar mı? Özellikle laptoplardaki pump-out etkisine karşı direnci nasıldır? TF7'den geçmeye değer mi yoksa mevcut macunla devam mı etmeliyim?

Deneyimi veya bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.

Herkese merhaba.

HP Victus 16 (S0009NT) cihazımda soğutma performansını iyileştirmek için termal macun arayışındayım. Daha önce Thermal Grizzly Kryonaut kullanmıştım ancak sürekli "pump-out" sorunu yaşadığım için Thermalright TF7 modeline geçiş yaptım.

Şu anki sıcaklık değerlerim:
  • Boşta: 40-50 °c arası (2200 RPM fan hızıyla)
  • Yük altında (RDR 2 vb.): İşlemci başlangıçta 85-88 °c civarına çıksa da fanlar 5000 RPM seviyesine ulaştığında 75-80 °c bandına iniyor. Ekran kartı ise 75-80 °c seviyelerinde seyrediyor.

Arctic MX-7 termal macunun piyasaya çıktığını gördüm. Sizce MX-7, Victus gibi yüksek devirli fanlara sahip laptoplarda TF7'ye göre daha iyi bir performans sunar mı? Özellikle laptoplardaki pump-out etkisine karşı direnci nasıldır? TF7'den geçmeye değer mi yoksa mevcut macunla devam mı etmeliyim?

Deneyimi veya bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.

Şu anki TF7 ise değerler gayet iyi neden geçiyorsun ki. TF7 sakız gibi zaten zor pump out olur. MX7 henüz yeni bir macun.