Bütçe
10.000 TL
Sadece bu forumdan, MSI ile sorun yaşayan benim gördüğüm fix 100 konu çıkartırım, diğer forumları saymıyorum daha, YouTube MSI sistemleri alanlar, 6 ay sonra acı bir tecrübe ile sistem değişikliğine gidiyor. X870 Carbon serisine lafım yok, onda da üst seviye manuel Tweak ayarların da bazı ufak sorunlar var ama, tolere edilebilir.

Hocam, dünyanın en popüler forumlarında veya küresel platformlarda (Reddit, Linus Tech Tips vb.) ASUS, Gigabyte veya MSI fark etmeksizin her anakart markası için binlerce 'sorun yaşadım, değiştirdim' başlığı bulabilirsin; çünkü AM5 platformu ilk çıktığı günden beri AGESA güncellemeleri, RAM uyumsuzlukları ve EXPO profillerinin stabilite sancılarıyla zaten boğuşuyor. X870 Carbon gibi üst seviyelerde bile ufak tweek sorunları olabiliyorsa, bu durumun sadece tek bir markaya özgü olmadığını, platformun genel doğasından kaynaklandığını gösterir. Milyonlarca insan MSI sistemleri yıllarca sorunsuz kullanırken, 100-200 kişinin yaşadığı münferit tecrübeleri koca bir markanın geneline mal etmek istatistiksel.

Olarak adil bir yaklaşım değil.

Hocam, dünyanın en popüler forumlarında veya küresel platformlarda (Reddit, linus tech tips vb.) ASUS, Gigabyte veya MSI fark etmeksizin her anakart markası için binlerce 'sorun yaşadım, değiştirdim' başlığı bulabilirsin; çünkü AM5 platformu ilk çıktığı günden beri AGESA güncellemeleri, RAM uyumsuzlukları ve EXPO profillerinin stabilite sancılarıyla zaten boğuşuyor. X870 Carbon gibi üst seviyelerde bile ufak tweek sorunları olabiliyorsa, bu durumun sadece tek bir markaya özgü olmadığını, platformun genel doğasından kaynaklandığını gösterir. Milyonlarca insan MSI sistemleri yıllarca sorunsuz kullanırken, 100-200 kişinin yaşadığı münferit tecrübeleri koca bir markanın geneline mal etmek istatistiksel.

Olarak adil bir yaklaşım değil.

Orası öyle, aynı şey diğer platform da da geçerli AMD sene de iki hata veriyorsa NVIDIA 1 hata verir gibi durum, MSI içinde aynısı olabilir ama benim gördüğüm kadarıyla ASUS daha stabil geldi BIOS için diyorum.

Gene kendi deneyimi yüzünden koca bir markayı karalayan bir insan daha. Ya arkadaş, ne anlatıyorsun? Benim de başıma, çok övdüğünüz hem Gigabyte hem Asus markasına geldi, hem de orta seviye anakartlarında sayısız kere servise gitti belli sorunlardan. Tüm markayı kötülüyor muyum? Senden ricam; MSI MPG B850 Edge TI modeline bakman, o da aynı markanın ama gayet güzel. Fiyatı 14.500, o para B850'ye verilmez deme, X870'e kalkışırsan giriş seviye X870 alırsın.

Bunları diyeceğin son kişiyim aslında bu forumda, MSI üzerinde AM5'te böyle bir algı oturdu. Marka değil de model üzerinden ilerlemek lazım. MPG ve MEG serilerine öncelik veriyorum. MSI'de de segmentasyonlar var. Tomahawk özellikle çok sorunlu bir seri, bazı modelleri hariç. B850M Mortar kullanıp da memnun kalan var mesela, X870E çipset Tomahawk kullanıp memnun kalan var, bunları önerdik vaktiyle. X870 Tomahawk kendim dahil olmak üzere alıp kullandım, servis servis gezdim. Etrafı araştırırsan yine öyle. Belki 10 üründen 5 tanesi böyle yani. Son kullanıcı bunlarla uğraşmak zorunda bence değil.

Bu tarz sıkıntıların özellikle Intel yerine AM5'te yaşanmasının nedeni de çok narin bir platform oluşu. AMD'nin kullanıcıları Beta tester olarak kullanması. Bilmediğiniz çok fazla detay, ayrıntı bilgi var. Onlara değinip kafanızı daha fazla bulandırmak istemiyorum ama hem hiçbir markayı körü körüne ne savunmak lazım ne de ilelebet kötülemek lazım. Orta yolu bulmak gerekir. Bu kartlar manuel ayarlandığında iş yapıyor, tak çalıştır sorun yaratma potansiyeli bazı modellerde yüksek. Doğru bellekler ile kombine edildiğinde bu ihtimal azalıyor. Yazılımsal sıkıntılar olduğu muhakkak yani, ASUS ve Gigabyte'da da var. Onlar da masum değil ama şu an için konuşursak ASUS > Gigabyte > MSI diyorum. Marka model gözeterek bu söylemde bulunuyorum. Stabilitesinden uzun vade emin olduğumuz kartlar var, haliyle kullanıcıları o modellere yönlendirmekte fayda var.

En iyi anakart MSI diyen bir adam var piyasada, sırf ona sponsor diye marka güzellemesi yapıyor. Kendisine göre bilgisiz ya da cahil ilan ettiği kişileri ise engelliyor ya da aşağılıyor. Bu tarz insanlardan arınmadıkça her türlü alanda geriye gitmeye devam edeceğiz, o yüzden editörler ne diyorsa tam tersini yapmakta fayda görüyorum. Bu insanlar ki forumlar kapatılmalıdır görüşünü aynı zamanda savunmaktalar, cehalet yuvası olarak değerlendirmekteler. Bu markalar acaba sponsor olmasaydı aynı şekilde övecekler miydi, yoksa yerecekler miydi?

Söylemlerin hepsinin altı dolu yani, hiçbiri boş değil. Bu kadarını bilmeniz kafi. Teknoloji şans işi, her üründe sorun yaşanır ama forumda açılan konular ve istatistikler göz ardı edilemez.

Buradan tüm MSI kartlar sorunludur şeklinde bir algı çıkmasın, marka model gözeterek tercihte bulunulması lazım.

Editörler ego tatmini peşinde, sponsorluk kovalıyor. Ürünü düzgünce tanıtırsın, iyi kötü yönlerini ve son kullanıcıyı bağlayan kısımlarını anlatırsın ve susarsın. Kibire kapalıp da ona buna baş kaldıran ve sallayan şahıslara prim vermeyin. Kimse ne piyasanın kralıdır ne de en iyi anakart MSI'dır. Herkesin görüşüne saygı duyulması gerekir. Kimse kimseden üstün değil.

Son düzenleme:
Bunları diyeceğin son kişiyim aslında bu forumda, MSI üzerinde AM5'te böyle bir algı oturdu. Marka değil de model üzerinden ilerlemek lazım. MPG ve MEG serilerine öncelik veriyorum. MSI'de de segmentasyonlar var. Tomahawk özellikle çok sorunlu bir seri, bazı modelleri hariç. B850M Mortar kullanıp da memnun kalan var mesela, X870E çipset Tomahawk kullanıp memnun kalan var, bunları önerdik vaktiyle. X870 Tomahawk kendim dahil olmak üzere alıp kullandım, servis servis gezdim. Etrafı araştırırsan yine öyle. Belki 10 üründen 5 tanesi böyle yani. Son kullanıcı bunlarla uğraşmak zorunda bence değil.

Bu tarz sıkıntıların özellikle Intel yerine AM5'te yaşanmasının nedeni de çok narin bir platform oluşu. AMD'nin kullanıcıları Beta tester olarak kullanması. Bilmediğiniz çok fazla detay, ayrıntı bilgi var. Onlara değinip kafanızı daha fazla bulandırmak istemiyorum ama hem hiçbir markayı körü körüne ne savunmak lazım ne de ilelebet kötülemek lazım. Orta yolu bulmak gerekir. Bu kartlar manuel ayarlandığında iş yapıyor, tak çalıştır sorun yaratma potansiyeli bazı modellerde yüksek. Doğru bellekler ile kombine edildiğinde bu ihtimal azalıyor. Yazılımsal sıkıntılar olduğu muhakkak yani, ASUS ve Gigabyte'da da var. Onlar da masum değil ama şu an için konuşursak ASUS > Gigabyte > MSI diyorum. Marka model gözeterek bu söylemde bulunuyorum. Stabilitesinden uzun vade emin olduğumuz kartlar var, haliyle kullanıcıları o modellere yönlendirmekte fayda var.

En iyi anakart MSI diyen bir adam var piyasada, sırf ona sponsor diye marka güzellemesi yapıyor. Kendisine göre bilgisiz ya da cahil ilan ettiği kişileri ise engelliyor ya da aşağılıyor. Bu tarz insanlardan arınmadıkça her türlü alanda geriye gitmeye devam edeceğiz, o yüzden editörler ne diyorsa tam tersini yapmakta fayda görüyorum. Bu insanlar ki forumlar kapatılmalıdır görüşünü aynı zamanda savunmaktalar, cehalet yuvası olarak değerlendirmekteler. Bu markalar acaba sponsor olmasaydı aynı şekilde övecekler miydi, yoksa yerecekler miydi?

Söylemlerin hepsinin altı dolu yani, hiçbiri boş değil. Bu kadarını bilmeniz kafi. Teknoloji şans işi, her üründe sorun yaşanır ama forumda açılan konular ve istatistikler göz ardı edilemez.

Buradan tüm MSI kartlar sorunludur şeklinde bir algı çıkmasın, marka model gözeterek tercihte bulunulması lazım.

Editörler ego tatmini peşinde, sponsorluk kovalıyor. Ürünü düzgünce tanıtırsın, iyi kötü yönlerini ve son kullanıcıyı bağlayan kısımlarını anlatırsın ve susarsın. Kibire kapalıp da ona buna baş kaldıran ve sallayan şahıslara prim vermeyin. Kimse ne piyasanın kralıdır ne de en iyi anakart MSI'dır. Herkesin görüşüne saygı duyulması gerekir. Kimse kimseden üstün değil.
Zaten genel bir durum olsa bu şirketler batar.

Zaten genel bir durum olsa bu şirketler batar.

Buradaki asıl sorun sponsorlu içeriklerde en iyi anakart MSI denmesi ve koşulsuz şartsız marka güzellemesi yapılması. MSI B650M-B ve ASUS B850M-K kullandın. Aradaki farkı anlamışsındır diye düşünüyorum. Çok da söze gerek yok.