Bütçe
10.000 TL
  • Fabrika çıkışı ilk BIOS sürümü sorunlu, küçük Micro takılmalar var.
  • BIOS güncelleyince birkaç problem düzeliyor ama, herhangi bir arıza durumunda CMOS yapmak gerekirse ekran alamama durumun var.
  • Ortalama olarak yeni bir anakart olarak ele alırsak daha iyisi varken ALC 897 ses çipi koymuşlar.
  • Wi-Fi çipi Realtek ve Qualcomm iki çeşit kullanıyorlar sürücü indirirken karışıklık yaşanıyor, yanlış sürücü indirip site site dolaşırsın.

Bu anakartı almak için BIOS ve yazılım konusunda çok profesyonel olman gerekli, bu sorunları çözmek için, o da yaptığın ayarları kabul eder mi muamma, riske gerek yok.
Diğer markalara yönelmelisin.

Gigabyte B850M A ELT WF6E ICE 8200MHz(OC) M.2 AM5 mATX Anakart bu modeli alacağım hocam

Öyle bir pazarlıyorlar ki AM5'te sadece MSI var. Benim gibi bir adam ayarlayıp kullanır bu kartları da bilmeyen adam nasıl kullanacak? Kaldı ki Tomahawk oyun oynatmıyordu, @STama gibi RAM ayarları beraberinde Wi-Fi/BT vesaire de kapatılması lazım.

Hocam bu asusta da hiç estetik yok 😅
Estetik var diye Gigabyte B650M Gaming Wifi6E aldım çektiriyor bana, dün PSU'dan kapattım diye ağ kartı uyku moduna geçmiş. Emin olun sorun yaşamamak her şeye bedel. Tabii daha iyi fırsatlarda çıkabilir ancak F/P açısından bu kart gayet başarılı.

Bu bir devrim yani, bu arkadaşlar böyle derken, bunları savunurken ve koşulsuz şartsız MSI reklamı yaparken bizim tam aksini savunmamız değil mi? Acaba hangimiz daha haklı? Cebine para giren mi yoksa doğru bildiğinden şaşmayan mı? :)

20 yıllık DDR2 MSI anakartım duruyor. MSI şu sorunları görüp inşallah bir upgrade geliştirme yapar da imajını düzeltir. Düzeltmesse kendisi bilir rakipler bu fırsatları iyi değerlendirir. Kullanıcılarımız da bilinçsiz, feedback yapmıyor resmi kanallara, ya da feddbacklere önem verilmiyor.

20 yıllık DDR2 MSI anakartım duruyor. MSI şu sorunları görüp inşallah bir upgrade geliştirme yapar da imajını düzeltir. Düzeltmesse kendisi bilir rakipler bu fırsatları iyi değerlendirir. Kullanıcılarımız da bilinçsiz, feedback yapmıyor resmi kanallara, ya da feddbacklere önem verilmiyor.

En az 3 ay uğraştım ben ama tek başına olunca işte hiçbir işte başarı elde edemiyorsun. O yüzden de başarısız bir adamım zaten. Tek başına mümkün olmaz, bir akım başlatmak lazım. :) Dilimde tüy bitti MSI almayın diye diye, yoksa bu forum dahil diğer forumlarda da devamlı MSI Gaming ve Tomahawk öneriliyordu. Aynı şekilde RAM konusunda da öyle. Amca bu işi TR'de kısmen başlattı ama eksik başlattı. Ben elimden geldiğince birkaç yıldır çaba içindeyim. Artık benim de aktaracak ek bir şeyim yok, bu adamlar 2 yılda bunu düzeltemiyorsa benim de elimden bir şey gelmez. Kendim ekiple yazıştım düzeltmeleri için, yazışmalar da duruyor Global'de. Yine ServisPoint yetkili servisine bizzat gittim, arkadaşlarla konuştum. Ona rağmen kart 3 kere gidip geldi. Hakem heyetine gitmeden son bulmasına sürecin sevindim. Firma GGTR bir de, GGTR+ServisPoint birleşimi çok tehlikeli. O yüzden ben kendi adıma öneri yaparken birçok nedeni ve sonucu bir arada değerlendirip o şekilde görüş belirtiyorum ki alacak kişi sorun yaşamasın ya da yaşadığı vakit karşısında muhatabı olsun. Ben kendi adıma da çok uğraştım çünkü. O kadar bütçe ayırıp da kimse bir anakart ya da RAM yüzünden aylar, yıllar uğraşmak zorunda kalmamalı.

En az 3 ay uğraştım ben ama tek başına olunca işte hiçbir işte başarı elde edemiyorsun. O yüzden de başarısız bir adamım zaten. Tek başına mümkün olmaz, bir akım başlatmak lazım. :) dilimde tüy bitti MSI almayın diye diye, yoksa bu forum dahil diğer forumlarda da devamlı MSI gaming ve Tomahawk öneriliyordu. Aynı şekilde RAM konusunda da öyle. Amca bu işi TR'de kısmen başlattı ama eksik başlattı. Ben elimden geldiğince birkaç yıldır çaba içindeyim. Artık benim de aktaracak ek bir şeyim yok, bu adamlar 2 yılda bunu düzeltemiyorsa benim de elimden bir şey gelmez. Kendim ekiple yazıştım düzeltmeleri için, yazışmalar da duruyor Global'de. Yine ServisPoint yetkili servisine bizzat gittim, arkadaşlarla konuştum. Ona rağmen kart 3 kere gidip geldi. Hakem heyetine gitmeden son bulmasına sürecin sevindim. Firma ggtr bir de, ggtr+ServisPoint birleşimi çok tehlikeli. O yüzden ben kendi adıma öneri yaparken birçok nedeni ve sonucu bir arada değerlendirip o şekilde görüş belirtiyorum ki alacak kişi sorun yaşamasın ya da yaşadığı vakit karşısında muhatabı olsun. Ben kendi adıma da çok uğraştım çünkü. O kadar bütçe ayırıp da kimse bir anakart ya da RAM yüzünden aylar, yıllar uğraşmak zorunda kalmamalı.

EXPO açarsın ekran alamazsın, ekran alırsın sistem Windows'u geç boot eder, her şeyi tam çözdüm dersin ARGB fanlar bir anda rainbov pavyon olur 🤣 parayla bitecek iş çözülüyor da, servisin ve insanın vicdansızı çözülmüyor. Sağlık olsun ne diyelim.

@Mr. Falcon Gigabyte B650 de uyku özelliğine geçen aygıtı BIOS'tan ayarlayabilirsin, ya da Windows üzerinden CMD ekranından çözersin, MSI de çözemiyorsun işte yapılan ayarları kabul etmiyor.

EXPO açarsın ekran alamazsın, ekran alırsın sistem Windows'u geç boot eder, her şeyi tam çözdüm dersin ARGB fanlar bir anda rainbov pavyon olur 🤣 parayla bitecek iş çözülüyor da, servisin ve insanın vicdansızı çözülmüyor. Sağlık olsun ne diyelim.

Parça seçimi özellikle DDR5'te tek seferde ve doğru şekilde halledilmeli, anakart, RAM ve işlemci ayrı değil bu platformda. Üçü beraber değerlendirilecek ve ona göre seçim yapılacak. Ayarlamayı bilmiyorsa da konu açacak ve gerekli bilgiye sahip kişilerce ayarlanacak. Bu forumda var öyle şahıslar, yok değil. Başka forumda yok mesela, EXPO kapatman lazım oradaki çözümler için. Buradaki çözümler için 50 sayfa uğraşıp EXPO açık şekilde çözmen lazım. Arada çok fark var yani. MSI'deki tek sorun EXPO vs. de değil ki, adam Wi-Fi açtığında oyun oynayamıyor. Bunun sorumlusu nedir? MediaTek mi yoksa sürücü düzeyinde bir sorun mu? Firmanın kendisine soruyorsun, onlar da bilmiyor. İnceleyeceğiz, diyorlar sadece. 2 yıl oldu. Marka-model bazında o yüzden seçim doğru olmalı, MSI ACE alırsa bu sorunu yaşayacağını sanmıyorum ama Tomahawk alırsa yandı işte. 10 kullanıcıdan 5 tanesi ağlıyor, Globalde'de öyle az araştırırsan. Benim kart zaten Tomahawk'tı, konuya da ilettim. Servis sorun bulamıyor kartlarda, o da ilginç bir durum. Sadece bizde var sorun, serviste hiçbir soruna rastlanamıyor. Servis raporu tertemiz. :)

@Mr. Falcon Gigabyte B650 de uyku özelliğine geçen aygıtı BIOS'tan ayarlayabilirsin, ya da Windows üzerinden CMD ekranından çözersin, MSI de çözemiyorsun işte yapılan ayarları kabul etmiyor.
Maalesef o çözümler işe yaramadı CMOS sıfırlayarak çözdüm abi. Çözemeyenler olursa diye çözüm konusuda açtım.