Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gord

Uzman
HP Victus 16 - E1011NT kullanıyorum. Ryzen 6600H ve 3050 Ti.
Baştan anlatmam gerekirse farkındalığım şöyle başladı:
Biliyorsunuz oyunlarda son birkaç dakikanın kaydını alıp video yapabilen NVIDIA GeForce Exprience'ın Instant Replay özelliği var. Bunu oyunlarda sıkıntısız şekilde kullanabiliyorum ancak Masaüstünde de bu kaydı kullanma özelliğini arkadaşlarımdan sorup açmak istediğimde o özelliğin sekmesinin olmadığını fark ettim. Oyunda vs değil iken ekran kartının kendisini beklemeye almasından dolayı olduğunu öğrendim. İnternette biraz araştırdım ve NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX ayarını aşağıdaki gibi yapmam gerektiği yazılıydı.

1719041857364.webp

Yaptım ve bir işe yaramadı internette genel bu konuyla alakalı çoğu şeyi yaptım ancak o AMD onboard kartını displayden alamadım. Sorun 2 ekran kartlı bir laptop olmasında da değil bu şekilde benim gibi iki ekran kartlı olan laptoplarda bu sorun bu şekilde düzelmiş ancak ben bir türlü yapamadım acaba bir şeyi mi kaçırıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Selam 👋 Oncelikle yukarıdakilerle boşa uğrasmamanızı öneririm. Cihazinizda MUX Switch bulunmadığından dolayı, masaüstünde görüntünün IGPU'dan gelme durumunu degistiremezsiniz. Alternatif tek çözüm ise monitör bağlamaktır.
NVIDIA ve AMD sürücülerini güncelleyip ardından;
  • GeForce Experience'ı açın.
  • Ayarlara tıklayın.
  • "Overlay" bölümünden Instant Replay seçeneğini etkinleştirin.
Bu şekilde deneyebilir misin?

NVIDIA ve AMD sürücülerini güncelleyip ardından;
  • GeForce Experience'ı açın.
  • Ayarlara tıklayın.
  • "Overlay" bölümünden Instant Replay seçeneğini etkinleştirin.
Bu şekilde deneyebilir misin?
1719043413375.webp

Kayıtı almak için ALT+F10 yaptığımda sağ taraftaki hatayı veriyor bu sorunun çözümü de Masaüstünde de kayıt özelliğini açmam gerekiyor. Bu da NVIDIA kartın çalışması gerekiyor masaüstünde ayarı var ancak olmuyor.

Zaten oyun sırasında aldığım kayıtta sıkıntı olmuyor hiç. Oyun dışında çalıştıramıyorum bu özelliği

şunları deneyebilir misin sırası ile

GeForce Experience ayarlar ekranından;
  • Genel" sekmesinde oyun içi yer paylaşımı özelliğini etkinleştirin.
  • Kayıt ve yayınlama sekmesinde masaüstü kayıt seçeneğini etkinleştirin.
NVIDIA Denetim Masası ayarları:
  • 3D ayarlarının yönetilmesi ne gidin.
  • Program ayarları sekmesinde GeForce Experience'ı ekleyin ve yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçin.

şunları deneyebilir misin sırası ile

GeForce Experience ayarlar ekranından;
  • Genel" sekmesinde oyun içi yer paylaşımı özelliğini etkinleştirin.
  • Kayıt ve yayınlama sekmesinde masaüstü kayıt seçeneğini etkinleştirin.
NVIDIA Denetim Masası ayarları:
  • 3D ayarlarının yönetilmesi ne gidin.
  • Program ayarları sekmesinde GeForce Experience'ı ekleyin ve yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçin.
Maalesef zaten masaüstü kayıt seçeneği olmadığından dolayı göremiyorum o ayarı.
Selam 👋 Oncelikle yukarıdakilerle boşa uğrasmamanızı öneririm. Cihazinizda MUX Switch bulunmadığından dolayı, masaüstünde görüntünün IGPU'dan gelme durumunu degistiremezsiniz. Alternatif tek çözüm ise monitör bağlamaktır.
Teşekkür ederim cevabınız için. İlk laptop alışverişimdi öğrendiğim şeyler oldu, mesela NTSC renk oranı gibi. Bu MUX Switch olayı da o öğrendiğim şeylerin listesine giriyor. Bir dahaki alışverişlerimde daha dikkatli olacağım.
Gerçekten bu bahsettiğiniz MUX switch sahiden derslerde öğrendiğim MUX Switch ise ve bunu koymaktan acizlerse yazıklar olsun 10 cent bile değildir maliyeti birkaç tane NAND den ibaret.