2217

Uzman
Merhaba,

HP Victus 16 notebookta Linux kurmak istediğimde sistem siyah ekrana düşüyor. Sadece safe Graphics modunda boot oluyor. BIOS'tan harici ekran kartını seçtiğim zaman görüntü alabiliyorum ki bunu istemiyorum. Dahili ekran kartında çalıştırmam lazım. Notebook Ryzen 5 7640HS, RTX 4060 modeli.

Denediğim dağıtımlar: Pop!_OS, Ubuntu, Endeavour OS.
BIOS son sürümde.
Buna benzer bir olayı Windows'ta da yaşıyorum. Dahili ekran kartı driverini AMD'nin kendi sitesinden indirdiğimde görüntü gidiyor. Bu yüzden HP'nin kendi sürücüsünü kullanmak zorunda kalıyorum. Buna benzer bir şeyi yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

HP Victus 16 notebookta Linux kurmak istediğimde sistem siyah ekrana düşüyor. Sadece safe Graphics modunda boot oluyor. BIOS'tan harici ekran kartını seçtiğim zaman görüntü alabiliyorum ki bunu istemiyorum. Dahili ekran kartında çalıştırmam lazım. Notebook Ryzen 5 7640HS, RTX 4060 modeli.

Denediğim dağıtımlar: Pop!_OS, Ubuntu, endeavour OS.
BIOS son sürümde.
Buna benzer bir olayı Windows'ta da yaşıyorum. Dahili ekran kartı driverini AMD'nin kendi sitesinden indirdiğimde görüntü gidiyor. Bu yüzden HP'nin kendi sürücüsünü kullanmak zorunda kalıyorum. Buna benzer bir şeyi yaşayan var mı?
GTX1650Ti, R7 4800H ile siyah ekran sorunu yaşıyordum. Önyükleyicide işletim sistemi seçerken bir şey yapınca düzgünce açılıyordu. Bulursam paylaşayım.

1731848320220.webp

1731848437507.webp

GTX1650Ti ile siyah ekran sorunu yaşıyordum. Önyükleyicide işletim sistemi seçerken bir şey yapınca düzgünce açılıyordu. Bulursam paylaşayım.

Eski sürüm bir sürücü dene. Olmazsa bug report et ve yeni sürüm bekle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada boot ettim. Ekran da geldi. Şimdi kurulum yapacağım. Boot edince hiç ekran gelmezdi normalde. Yalnız bunda 6.5 kerneli var. Ubuntu'da 6.11 vardı.
Ek sürücülerden olabilir. Çekirdek çıktısına bakmak lazımdı Ubuntu'da. Çalıştıysa Linux Mint deneyebilirsin. Ubuntu tabanlı zaten. Arayüzü beğenmezsen diğer ortamları da kurabilirsin her dağıtıma.