Olabilir.Rufus ile yazdırıyordum. Onunla ilgisi var mı gerçekten?
Detaylar
Kim cevapladı?Onu da şimdi denedim sonuç değişmedi. Sanırım AMD sürücülerinde sorun var. 6.5 kernelde düzgün çalışan sistem 6.8 ve 6.11'de düzgün çalışmıyor. Windows kısmında da AMD'nin son sürüm sürücüsü aynı şekilde siyah ekranda bırakıyordu sistemi. Ya da cihazın MUX Switch'inde bir problem var. NVIDIA kart ile çakışma oluyor. Bilemiyorum artık.
Jennifer
Üstün
Merhaba, sorun muhtemelen PSR'ı bozuk ve blacklistlenmemiş bir ekran panelinden kaynaklanıyor (%100 diyemem).
HP desteğe söyleseniz de umursamazlar, Victus 15 laptopumda yaşadığınız soruna benzer bir eDP bug'ı yüzünden kernel patch olmadan 2. ekranı gösteremiyorum ve uyku moduna alamıyorum.
cat /sys/kernel/debug/dri/0/eDP-1/psr_capability ile Cat /sys/kernel/debug/dri/0/eDP-1/psr_state çıktısı alabilir miyim (muhtemelen bootlayamadığı için buradakileri alamayacaksınız)? Ayrıca amdgpu.dcdebugmask=0x10 parametresini kernel parametresine girip çalıştırmayı deneyin. Öğrendiğim bir başka bir şey; aynı durum muhtemelen Windows üzerinde de geçerli, orada da regedit ayarı ile kapatıyorlar.HP desteğe söyleseniz de umursamazlar, Victus 15 laptopumda yaşadığınız soruna benzer bir eDP bug'ı yüzünden kernel patch olmadan 2. ekranı gösteremiyorum ve uyku moduna alamıyorum.
Son düzenleme:
Merhaba, sorun muhtemelen Psr'ı bozuk ve blacklistlenmemiş bir ekran panelinden kaynaklanıyor (%100 diyemem).cat /sys/kernel/debug/dri/0/eDP-1/psr_capabilityileCat /sys/kernel/debug/dri/0/eDP-1/psr_stateçıktısı alabilir miyim (muhtemelen bootlayamadığı için buradakileri alamayacaksınız)? Ayrıcaamdgpu.dcdebugmask=0x10parametresini kernel parametresine girip çalıştırmayı deneyin. Öğrendiğim bir başka bir şey; aynı durum muhtemelen Windows üzerinde de geçerli, orada da Regedit ayarı ile kapatıyorlar.
HP desteğe söyleseniz de umursamazlar, Victus 15 laptopumda yaşadığınız soruna benzer bir EDP Bug'ı yüzünden kernel patch olmadan 2. ekranı gösteremiyorum ve uyku moduna alamıyorum.
Merhaba. Boot ediyor aslında. Sadece görüntü alamıyorum. Dediğiniz parametre de çalışmadı maalesef. Windows'ta da HP'nin kendi sürücüsü yerine AMD sürücüsünü kurduğumda aynı şekilde görüntü alamıyorum.
Dün 6.5 kernelinde görüntü alabildik aslında. Güncel kernellerde görüntü vermiyor. Sürücü kaynaklı problem olduğunu düşünüyorum şu an.
Secure Boot kapalı mı?Merhaba. Boot ediyor aslında. Sadece görüntü alamıyorum. Dediğiniz parametre de çalışmadı maalesef. Windows'ta da HP'nin kendi sürücüsü yerine AMD sürücüsünü kurduğumda aynı şekilde görüntü alamıyorum.
Dün 6.5 kernelinde görüntü alabildik aslında. Güncel kernellerde görüntü vermiyor. Sürücü kaynaklı problem olduğunu düşünüyorum şu an.
Jennifer
Üstün
Muhtemelen firmware bug ve düzelmeyecek gibi duruyor, oradaki cat komutlarını amdgpu varken öğrenebilmemiz aşırı önemli.Merhaba. Boot ediyor aslında. Sadece görüntü alamıyorum. Dediğiniz parametre de çalışmadı maalesef. Windows'ta da HP'nin kendi sürücüsü yerine AMD sürücüsünü kurduğumda aynı şekilde görüntü alamıyorum.
Evet kapalı.
6.5 kerneli ile görüntü alabiliyorum. Isterseniz cat komutlarını bu şekilde deneyebilirim. Veya harici gpu ile çalıştırarak deneyebilirim.Muhtemelen firmware bug ve düzelmeyecek gibi duruyor, oradaki cat komutlarını amdgpu varken öğrenebilmemiz aşırı önemli.
Jennifer
Üstün
Evet kapalı.
6.5 kerneli ile görüntü alabiliyorum. Isterseniz cat komutlarını bu şekilde deneyebilirim. Veya harici gpu ile çalıştırarak deneyebilirim.
amdgpu sürücüsü varken denenmesi lazım yani 6.5 üzerinde deneyin, ayrıca amdgpu.dcdebugmask=0x200 ayarını deneyin, bir ihtimal işe yarar.amdgpusürücüsü varken denenmesi lazım yani 6.5 üzerinde deneyin, ayrıcaamdgpu.dcdebugmask=0x200ayarını deneyin, bir ihtimal işe yarar.
Dediğiniz parametreyi de denedim az önce. Ekran gitmeden önce bu hatayı verdi:
Ekran tozlu kalmış biraz. Kedim sağ olsun
Jennifer
Üstün
Aslında 0x10 parametresinin PSR'yi tümden kaldırması gerekiyordu, siz GRUB üzerinden kontrol etmiş miydiniz onu?Dediğiniz parametreyi de denedim az önce. Ekran gitmeden önce bu hatayı verdi:
Eki Görüntüle 99741
Ekran tozlu kalmış biraz. Kedim sağ olsun![]()
Yeni konular
-
-
-
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347