Meyvelilahmacun2

Çalışkan
Cihaz
HP Victus 16
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarım son günlerde ciddi şekilde ısınmaya başladı, 90 derecelere kadar çıkıyor. Daha önce hem hall sensör hem de ısınma sorunu nedeniyle servise göndermiştim. Servisten sonra da maalesef hâlâ yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Sorunun, servisin sürdüğü termal macunlardan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Termal macunu kendim değiştiremiyorum. Vatan Bilgisayar'a termal macunu alıp gitsem onlar uygulayabilir mi? Bakım yapıyorlar mı? Yoksa yüksek bir puanlı bilgisayarcıya mı gitmeliyim? Hangi termal macun iyi olur laptop için?

Arama çubuğuna Regedit yazıp local machine-sistem-current Control-Control-Power-Power settings-5453 ile başlayan dosya-BE33 ile başlayan dosyaya tıklayın sonra attributes var sağda ona tıklayıp değeri 2 yapın uygulayıp kapatın. Güç planına gelin-gelişmiş güç planı-işlemci güç yönetimi- işlemci performansını arttırma moduna tıklayın ve devre dışı yapın. Umarım çözüm olur.

Arama çubuğuna Regedit yazıp local machine-sistem-current Control-Control-Power-Power settings-5453 ile başlayan dosya-BE33 ile başlayan dosyaya tıklayın sonra attributes var sağda ona tıklayıp değeri 2 yapın uygulayıp kapatın. Güç planına gelin-gelişmiş güç planı-işlemci güç yönetimi- işlemci performansını arttırma moduna tıklayın ve devre dışı yapın. Umarım çözüm olur.
bunu yapıyorum zaten bazen ama bazı oyunlarda fps düşürüyor kapatmak turbo boostu

Uygulamaz. Termal macun çözüm değil. Faz değişimli termal pad lazım.
dostum biliyorum fakat yurtdışından getireceksin bide onu uygulayacak bilgisayarcı bulacaksın zor iş...

Dostum biliyorum fakat yurt dışından getireceksin bir de onu uygulayacak bilgisayarcı bulacaksın zor iş...

Al geç, bu işlemi kendiniz uygulayamayacaksanız bir bilgisayarcıdan destek istemeniz öneririm; zira satın aldığınız faz değişimli termal pedin hem işlemcinizin hem de ekran kartınızın boyutlarına uygun şekilde hassasiyetle kesilmesi, ardından üzerindeki koruyucu jelatinin/filmin soyulması ve sadece bu bileşenlerin yüzeylerine dikkatlice yerleştirilmesi gerekmektedir.

@talongod hocama ben uyguladım oda HP Victus 16 kullanıyor.

1759320271241.webp

Al geç, bu işlemi kendiniz uygulayamayacaksanız bir bilgisayarcıdan destek istemeniz öneririm; zira satın aldığınız faz değişimli termal pedin hem işlemcinizin hem de ekran kartınızın boyutlarına uygun şekilde hassasiyetle kesilmesi, ardından üzerindeki koruyucu jelatinin/filmin soyulması ve sadece bu bileşenlerin yüzeylerine dikkatlice yerleştirilmesi gerekmektedir.

@talongod hocama ben uyguladım oda HP Victus 16 kullanıyor.

Thermal ped mi bu hocam bir de aynı sitede daha yüksek değerlendirmeli thermal pedler var aynı markanın bu ürün onlardan daha mı iyi?

Thermal ped mi bu hocam bir de aynı sitede daha yüksek değerlendirmeli thermal pedler var aynı markanın bu ürün onlardan daha mı iyi?

Bunlar termal ped değil, termal macunun yerini alacak yeni bir teknoloji. Isındığında jöle kıvamına geliyor, soğuduğunda ise katı hale dönüyor. Bu sayede ‘pump-out' sorunu yaşanmıyor ve çok daha uzun ömürlü oluyor. Üstelik yüksek ısı iletkenlik katsayısına da sahip. Clevo kasa Monster laptopumda ısınma sorunum çözüldü.

Bütçe varsa bu daha performanslı ve daha uzun ömürlü.

Bunlar termal ped değil, termal macunun yerini alacak yeni bir teknoloji. Isındığında jöle kıvamına geliyor, soğuduğunda ise katı hale dönüyor. Bu sayede ‘pump-out' sorunu yaşanmıyor ve çok daha uzun ömürlü oluyor. Üstelik yüksek ısı iletkenlik katsayısına da sahip. Clevo kasa Monster laptopumda ısınma sorunum çözüldü.

Bütçe varsa bu daha performanslı ve daha uzun ömürlü.
teşekkürler dostum sene sonuna doğru uygulamayı düşünüyorum tekrardan konu açarım uyguladığımda iyi bir bilgisayarcı bulmam lazım sadece şu an :D