vanderlindee

Uzman
Merhaba, HP Victus 16 RTX 4050 ve Ryzen 5 7640HS işlemcili bir laptopum var. Fanları çok tüy topladığı için bilgisayarcıya temizlettim.

1 ay geçti, oyunun ortasında ekran donup kalmaya başladı. Laptop kapanıyor aslında ama ekran donuk vaziyette kalıyor.

Cinebench testi yaptım ve işlemci 100 derecelere çıkıyordu. Oyunda da 90 dereceleri görüyordum. Sorunun termal macunda olduğunu düşündüm.

Durumu başka bir bilgisayarcıya anlatıp termal macun değişikliği yaptırdım. Beraber Cinebench testi yaptık ve sıcaklık 90 derecelere düşmüştü. Oyun içinde de 83 ve üstü gibiydi.

1 hafta geçtikten sonra tekrar oyunun ortasında donma yaşadım ve laptop yine kapandı. Yine Cinebench testi yaptım, bu kez 95 dereceyi gördüm.

Daha 1 hafta oldu. Termalden başka bir sebep arıyorum artık. Ekran kartı düşük watta çalışıyor, buna da mı işlemci neden oluyor? Bilgili arkadaşların yardımını rica ediyorum.

20250926_180414.webp

20250926_155248.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM ve SSD testi de temiz çıktı hocam.
O zaman macun yeni sürülen macun kalitesiz olabilir ekran kartının düşük wattta çalışmasının sebebi de anakartın yüksek ısı sebebiyle güç kısıtlaması koyması olabilir. BIOS güncel değilse güncelleyin kaliteli termal macun kullanın.

O zaman macun yeni sürülen macun kalitesiz olabilir ekran kartının düşük wattta çalışmasının sebebi de anakartın yüksek ısı sebebiyle güç kısıtlaması koyması olabilir. BIOS güncel değilse güncelleyin kaliteli termal macun kullanın.
2. temizlettiğim bilgisayarcı ilki için hem kalitesiz macun hem çok sürmüş demişti. Şimdi de kendisi mi aynısını yapmış.

2 gün önce gayet iyiydi aslında ekran kartı da 90 watta çalışıyordu.

Dosya Ekleri

• IMG-20250924-WA0000.webp
    IMG-20250924-WA0000.webp
    2 MB · Görüntüleme: 37