Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fimbulwinter0

Çalışkan
Laptopu şarjdan çıkarıp taktığımda kısa süreli FPS'im olması gereken değerlere çıkıyor fakat 2 3 dk sonrasında tekrardan 15 20'leri görüyorum. Şarj olmayı bırakmıyor laptop güç vermeyi kesmiyor şarj aletim sebebini bilmiyorum FPS düşüşünün. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Oyunda az önce 150 FPS değerlerinden birden 15 FPS'lere düşüyordu şarjdan çıkarıp taktığımda tekrardan 150 FPS'lere çıktı ama çok kısa süreli.

Çözüm
Çözüm:

• Görüntü aldığımız Intel ekran kartı drivelarını güncelledik.
  • Intel grafik ayarları panalindeki ayarlar kısmında güç tasaruf modlarını 2 ayardanda kapadık.
  • Windows güç seçeneklerinde bilgisayardan yüksek performansa çektik.
  • Driver Booster 12 ile güncellemeleri yaptık.
  • NVIDIA Denetim Masası'ndan grafik belleğini 3060 olarak sectik görüntü vermeyide GPU olarak sectik.
  • Omen Center'daki bilgisayar ayarını perfomansa cektik ve fanları fulledik.
Sorun çözüldü. +40 FPS.

Ek olarak arkada 10'a yakın program acıktı onlarıda kapatarak oyuna girdik.
Laptopu şarjdan çıkarıp taktığımda kısa süreli FPS'im olması gereken değerlere çıkıyor fakat 2 3 dk sonrasında tekrardan 15 20'leri görüyorum. Şarj olmayı bırakmıyor laptop güç vermeyi kesmiyor şarj aletim sebebini bilmiyorum FPS düşüşünün. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Oyunda az önce 150 FPS değerlerinden birden 15 FPS'lere düşüyordu şarjdan çıkarıp taktığımda tekrardan 150 FPS'lere çıktı ama çok kısa süreli.

Merhaba Windows arama kısmına güç seçenekleri yazıp yüksek performansa ayarlar mısın bu arada sarja takmadan oyun oynayamazsın çünkü ekran kartı tam güç alması gerek kasa gibi değil maalesef.

1733501763317.webp

1733501779796.webp

Merhaba Windows arama kısmına güç seçenekleri yazıp yüksek performansa ayarlar mısın bu arada sarja takmadan oyun oynayamazsın çünkü ekran kartı tam güç alması gerek kasa gibi değil maalesef.

Eki Görüntüle 104955

Eki Görüntüle 104956

Zaten yüksek performans seçeneği aktif. Şarja takmadan oynamıyorum yanlış anlamışsınız. Şarjdayken oynuyorum zaten fakat FPS aşırı düşük. Şarjdan çıkarıp geri şarja taktığımda kısa süreli FPS artıyor olması gerektiği seviyelere fakat sonrasında kendi kendine tekrardan düşüyor. Bunu çözemiyorum.

Omen uygulamasındaki güç modundan performansa almamış olabilirsin. Ona da bakar mısın lütfen bu arada fanlarını Full değilse Full'e hiç olmazsa ekran kartı sürücüleri temiz şekilde yükleyelim olmadı BIOS güncellemesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Omen uygulamasındaki güç modundan performansa almamış olabilirsin. Ona da bakar mısın lütfen bu arada fanlarını Full değilse Full'e hiç olmazsa ekran kartı sürücüleri temiz şekilde yükleyelim olmadı BIOS güncellemesi.
1733502102760.webp

Şimdi tekrardan baktım dengelideymiş güç seçenekleri kısmı. Fakat düşük güç ya da yüksek güç seçenekleri hiçbir yerde çıkmıyor.

Eki Görüntüle 104960

Soldan güç planı oluştur deyip yüksek performansı secer misin?
Oluşturamıyorum maalesef kendim oluştursam bile yüksek güç yapamıyorum. Forumda baktım da CMD'ye bu kodu atıp çalıştırınca geliyor demişler ya da scannow yapıldığında. Bir sorun olmaz sanırım yapmamda. Powercfg -setactive 8C5E7FDA-E8BF-4A96-9A85-A6E23A8C635C

Eki Görüntüle 104960

Soldan güç planı oluştur deyip yüksek performansı secer misin?
Yaptım bunu da dakat yine aynı sorun devam ediyor. Şarjdan çıkarıp tekrar taktığımda 2 3 dk düzgün çalışıyor sonra tekrardan düşüyor fps. Sorun adaptörde mi ekran kartında mı anlayamıyorum.

Son düzenleme:
Oluşturamıyorum maalesef kendim oluştursam bile yüksek güç yapamıyorum. Forumda baktım da CMD'ye bu kodu atıp çalıştırınca geliyor demişler ya da scannow yapıldığında. Bir sorun olmaz sanırım yapmamda. powercfg -setactive 8C5E7FDA-E8BF-4A96-9A85-A6E23A8C635C

Evet elle yapamazsan powershel üzerinde o kodu yürütüp yüksek perfomansı getirebilirsin lütfen yapıp sonra PC kapa AC sonra Omen'dan perfonsmas ayarında değilse onu ayarları bu HP Victus 16 larda kronik ısınma sorunu var fanları da Full'e oyundayken. Haber beklıyorum. Yine sorun devam ederse bilgisayarına uzaktan bağlanıp bir bakmama izin verirsen hiç yoktan yapmadım demem senin işini cozmek cok isterim dostum.

Evet elle yapamazsan powershel üzerinde o kodu yürütüp yüksek perfomansı getirebilirsin lütfen yapıp sonra PC kapa AC sonra Omen'dan perfonsmas ayarında değilse onu ayarları bu HP Victus 16 larda kronik ısınma sorunu var fanları da Full'e oyundayken. Haber beklıyorum. Yine sorun devam ederse bilgisayarına uzaktan bağlanıp bir bakmama izin verirsen hiç yoktan yapmadım demem senin işini cozmek cok isterim dostum.

Çok güzel olur hocam. İstersen Discord ismini söyle ben ekleyeyim seni bakalım çözümü varsa. Oyunu açıp da gösteririm hem oyun sırasında.