Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirhanBX

Uzman
Ben yaklaşık 1 yıl önce HP Victus 16 bir laptop aldım.

Özellikleri:
  • RTX 4050
  • 16 GB RAM
  • i5 işlemci.

4 gün önce de uzun araştırmalarım ve HP'den aldığım destekle RAM takviyesini 32 SSD takviyesini 1TB yaptım. Sonrasında bütün kurulumları yaptım driverları yükledim, Win Update güncellemelerinin tamamını yaptım. Sonrasında oyunlara yüklemeye geldi sıra. İlk Battlefield 2042 yükledim oyuna girdim ve parçaları değiştirmeden önce oyuna girer girmez fanlar yüksek devirlerde çalışır laptopun ısınmasına hiç izin vermezdi ama şimdi oyuna girdiğimde sanki laptop belirli bir sıcaklığın üzerine çıkmadan fanlar tam verimlilikte çalışmıyor.

Bu sorunla birlikte şunu da fark ettim, BF 2042 oyununa girdiğim anda işlemci kullanımı %100'de sabitleniyor oyuna alt F4 çektiğim anda bir anda %20 %30lara düşüyor. Omen Gaming Hub programından Switch özelliği oyun modunda, performans özelliği balance modunda parçaları değiştirmeden önce de bu ayarlarda kullanıyordum. Arkada açık uygulama yok, NVIDIA uygulamasından oyunları optimize ettim acaba sorun nerede bulamadım. Başka oyunlarda denedin mi diye soracaksınız, Rainbow'da denedim ve nedense orada da 45 50 FPS üstüne çıkamadım. Laptop prize takılı tam performans modunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rainbow oyununda sorun düzeldi Full ayarlarda 250 FPS alıyorum ama battlefiealdda optimizasyon sorunu var gibi. Yapmadığım şey kalmadı ama oyuna girdiğim anda CPU'yu soluksuz %100 kullanıyor, sıcaklık Max 75 oluyor bence makul. Başka oyunda sıkıntı yaşamıyorum sadece BF 2042'de bu sorun var. CPU'yu %100 kullanıyor ve bu durum beni biraz korkutuyor.
Çok normal. Birçok oyuncunun olduğu geniş mapli yüksek gereksinimli bir oyun BF 2042. Sıcaklık da iyi gayet.
Victus 16 RTX 4070 modeli arkadaşımda var. Yükseltme sorunlarının aynısını o da yaşadı. HP ile konuşuyoruz “SSD en fazla 1 TB destekliyoruz ama daha yüksek kullanıp sorun yaşamayanlar var size kalmış” diyor :D.

İşlemci kullanımı konusuna gelince grafikleri düşürdüğünde işlemciye daha fazla yük biner. Grafikleri en düşüğe çekiyorsan bu sebepten olabilir. Ayrıca bazı oyunlarda FPS sınırı koymazsan lobide bile 1000 FPS falan alıyorsun gereksiz şekilde. Eğer ekran 144 Hz ise oyunları da 144 FPS’e sınırlayarak dene bir.

Victus 16 RTX 4070 modeli arkadaşımda var. Yükseltme sorunlarının aynısını o da yaşadı. HP ile konuşuyoruz “ssd en fazla 1 TB destekliyoruz ama daha yüksek kullanıp sorun yaşamayanlar var size kalmış” diyor :D.

İşlemci kullanımı konusuna gelince grafikleri düşürdüğünde işlemciye daha fazla yük biner. Grafikleri en düşüğe çekiyorsan bu sebepten olabilir. Ayrıca bazı oyunlarda FPS sınırı koymazsan lobide bile 1000 FPS falan alıyorsun gereksiz şekilde. Eğer ekran 144 Hz ise oyunları da 144 FPS'e sınırlayarak dene bir.

Rainbow oyununda sorun düzeldi Full ayarlarda 250 FPS alıyorum ama battlefiealdda optimizasyon sorunu var gibi. Yapmadığım şey kalmadı ama oyuna girdiğim anda CPU'yu soluksuz %100 kullanıyor, sıcaklık Max 75 oluyor bence makul. Başka oyunda sıkıntı yaşamıyorum sadece BF 2042'de bu sorun var. CPU'yu %100 kullanıyor ve bu durum beni biraz korkutuyor.

Çok normal. Birçok oyuncunun olduğu geniş mapli yüksek gereksinimli bir oyun BF 2042. Sıcaklık da iyi gayet.

Çözüm
Çok normal. Birçok oyuncunun olduğu geniş mapli yüksek gereksinimli bir oyun BF 2042. sıcaklık da iyi gayet.

İnşallah normaldir :D bu arada 16 GB RAM yerine Crucial 16+16 RAM taktım. Samsung 990 Pro 1TB SSD taktım. Bilgisayar bu parçalarla biraz daha toparlandı. İleri de işlemci macununu da yenileyeceğim ama büyük ihtimal ben yapamayacağım servise vereceğim.