drmstafaa 12

Yetkin
Yer
Ankara-Eskişehir
Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese iyi sosyaller. Yaklaşık 2 yıldır kullandığım HP Victus 16-R1052NT dizüstü bilgisayarımın iki hava çıkışı olan sol fanından birkaç gündür tıkırtı sesi geliyor. Cihazı yukarı kaldırdığımda ise, fanlar aşağı üflerken tıkırtı kesiliyor. Fanın üflemesinde de bir sorun yok ama tıkırtısından rahatsız oluyorum. Bu neden kaynaklı olabilir? Cihazın garantisinin bitimine 16 gün kalmış, cihazı garantiye vermeyi planlıyorum. Video için Drive linki: 20260714_011929.mp4

@drmstafaa, videodan pek anlayamadım sorunu. O yüzden daha yüzeysel öneriler sunacağım. Öncelikle, tıkırtı yapmasının sebebi cihazın fanına bir şey değiyor olması olabilir, büyük ihtimalle de bakımsızlıktan kaynaklı tozlar öbek yaptılar. Ayrıca, yapabilir misiniz bilmiyorum ancak fanın içini açıp göbek bölgesine ufak bir yağ damlatmakta işi çözebilir.

Ayrıca, videodan baktım. Mousepad galiba cihazın tam altına denk geliyor, bu yüzden de soğuk hava alırken cihaz problem yaşabilir, bunu da ekstra eklemek istedim.

Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese iyi sosyaller. Yaklaşık 2 yıldır kullandığım HP Victus 16-R1052NT dizüstü bilgisayarımın iki hava çıkışı olan sol fanından birkaç gündür tıkırtı sesi geliyor. Cihazı yukarı kaldırdığımda ise, fanlar aşağı üflerken tıkırtı kesiliyor. Fanın üflemesinde de bir sorun yok ama tıkırtısından rahatsız oluyorum. Bu neden kaynaklı olabilir? Cihazın garantisinin bitimine 16 gün kalmış, cihazı garantiye vermeyi planlıyorum. Video için Drive linki: 20260714_011929.mp4
Ben de Victus kullandığım dönemde aynı sorunu yaşamıştım. Bir süre sonra kendi kendine düzeldi. Sanırım toz topladığı için yaşanıyor. Bunun için garantiye gönderip beklemeye değer mi emin olamadım.

Cihazın içini açtım, az miktarda tozlanmıştı. İçini açmışken termal macunu elimdeki Thermalright Heilos V2 ile yeniledim. Fan tıkırtısı azaldı ama tam kesilmedi gibi.