Bütçe
40000-45000

taylanss

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, öncelikle aranıza yeni katıldım, direkt konuya dalmak gibi olacak ama 2 laptop arasında kararsız kaldım, aşağıya epey karşılaştırma linki koyuyorum.

Çok oyun odaklı değil amacım ama hem oyun hem iş bir arada olsun, o yüzden öyle uçuk bir şey lazım değil ama epeydir uzağım bu konulara ve kafam karışık biraz.

İhtiyaçlarım şöyle:
  1. Genel de iş odaklı, web tabanlı muhasebe yazılımı ve arada Visual Studio 2022 ile birkaç proje yapıyorum bunlarda beni sıkıntıya sokmayacak. (bazen vs 2022 arka planda açıkken işlerimi yürütmeye devam ediyorum, bunun için iyi bir işlemci ve sanırım 32 GB RAM gerekiyor en az)
  2. Arada sıkılınca ya da mola verince falan oyun oynarım öyle AAA olması şart değil ETS 2 bile olur o yüzden ortalama 120W bir RTX 4050 de olur gibi
  3. Ses de kötü olmasa iyi olur ve tabii ekranı da kötü olmamalı.

Ben F/P odaklı araştırmam da bunları buldum, benim istediklerime göre sizce hangisi daha mantıklı olur, RAM'ler düşük ama aldıktan sonra 2x16 olarak da yine önerebileceğiniz marka ile değiştirebilirim RAM'leri.

Link:
HP Victus Gaming 16-r1055nt (9J257EA) vs MSI Pulse 16 AI (C1VFKG-087XTR)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçede neden 4050'li Victus tercih ediyorsun? Biraz daha ekle bunu al.
Ekleyemezsen de bunu al.

Bu bütçede neden 4050'li Victus tercih ediyorsun? Biraz daha ekle bunu al.
Ekleyemezsen de bunu al.
Tamamen oyun odaklı değil de dengeli olsun dedim o yüzden 14700HX seçtim tabi fiyat da önemli ama 13700 rtx 4060 mı 14700hx rtx 4050 mi, oyun dışında, bir de ryzen sevmiyorum pek.
Bu cümleyi kötü olarak yorumladım, o kadar bilgili değil bu işler tüm Victus'lar mı öyle, benim eklediğim model kötü mü.

Cevaplar için teşekkürler bu arada.

Bu cümleyi kötü olarak yorumladım, o kadar bilgili değil bu işler tüm Victus'lar mı öyle, benim eklediğim model kötü mü?
Throttle sorunu 13. Nesil modellerde var, 14. Nesiller ve Ryzen'ların tam bir sorunu yok. Tabii şu an S0XXXNT serisinin Hall sensörüne sorunlu diyorlar ama daha net bir şey yok.

Victus almayin, uyduruk laptoplar onlar. Bu laptoplari onerenlere de tavsiyem hayatinizda yanindan gecmediginiz, yani kullanmadiginiz laptoplari insanlara onermeyin. Yarin obur gun kronik bir durumu ortaya cikar gunaha girersiniz.

Throttle sorunu 13. Nesil modellerde var, 14. Nesiller ve Ryzen'ların tam bir sorunu yok. Tabii şu an S0XXXNT serisinin Hall sensörüne sorunlu diyorlar ama daha net bir şey yok.
Hall sensörü sorununu duymuştum bende ama bu serilerde yok galiba, peki kalite olarak nasıldır bilgin var mı hiç kullandın mı victus.

Victus almayin, uyduruk laptoplar onlar. Bu laptoplari onerenlere de tavsiyem hayatinizda yanindan gecmediginiz, yani kullanmadiginiz laptoplari insanlara onermeyin. Yarin obur gun kronik bir durumu ortaya cikar gunaha girersiniz.
Peki sizin kullanma şansınız oldu mu hiç, kalite söylediğiniz kadar kötü mü ki, bana da çok bi güven vermedi ama bir Youtube kanalında sonu TV ile bitiyor, orada ki kişinin testlerini falan izledim kalite olarak da alınır diyor ama bilemedim.

Peki sizin kullanma şansınız oldu mu hiç, kalite söylediğiniz kadar kötü mü ki, bana da çok bir güven vermedi ama bir YouTube kanalında sonu TV ile bitiyor, oradaki kişinin testlerini falan izledim kalite olarak da alınır diyor ama bilemedim.

Ben sadece 20 yıldır sadece laptop kullanan birisi olarak marka hakkinda derleyip ozetledigim geri donusleri goz onunde bulundurarak sana almaman tavsiyesinde bulunuyorum. Açıkçası Victus kullanmadim, almam da... Ancak laptoplardan iyi anlarim.

Ben sadece 20 yıldır sadece laptop kullanan birisi olarak marka hakkinda derleyip ozetledigim geri donusleri goz onunde bulundurarak sana almaman tavsiyesinde bulunuyorum. Açıkçası Victus kullanmadim, almam da... Ancak laptoplardan iyi anlarim.
Bu tavsiyeyi göz önünde bulunduracağım, aklımda fikir olması açısından alınabilirliğine göre ilk 3 tercihin ne olurdu mesela. Benim gördüğüm Asus TUF gaming serisi çok kaba taşıma açısından zor olur gibi malzeme kalitesini de bilmiyorum, MSI Cyborg serisi iyi değilmiş sanırım Katana yada Sword iyi galiba ama onlarda fiyat yüksek biraz, Lenovo'dan emin değilim.

Klasik giriş seviyesi hocam, giriş seviyesinden öyle çok bir şey beklememek gerek.