- Makaleler
- 1
Kronik sorunlari falan varmis ya paralari cope gitmesin.Klasik giriş seviyesi hocam, giriş seviyesinden öyle çok bir şey beklememek gerek.
Kronik sorunlari falan varmis ya paralari cope gitmesin.Klasik giriş seviyesi hocam, giriş seviyesinden öyle çok bir şey beklememek gerek.
7 ve 8. Nesil Ryzen ile 14. Nesil Intel için bir sorun görmedim eğer daha kesin olmayan Hall sensörü sorunu dışında.Kronik sorunlari falan varmis ya paralari cope gitmesin.
Lenovo veya Asus alirdim.Bu tavsiyeyi göz önünde bulunduracağım, aklımda fikir olması açısından alınabilirliğine göre ilk 3 tercihin ne olurdu mesela. Benim gördüğüm Asus TUF gaming serisi çok kaba taşıma açısından zor olur gibi malzeme kalitesini de bilmiyorum, MSI Cyborg serisi iyi değilmiş sanırım Katana yada Sword iyi galiba ama onlarda fiyat yüksek biraz, Lenovo'dan emin değilim.
Iyi laptoplar degil islemcilerinde suphe uyandirici limitler var ve ayni islemciyi barindiran diger bilgisayarlardan kesinlikle daha az performans veriyorlar.7 ve 8. Nesil Ryzen ile 14. Nesil Intel için bir sorun görmedim eğer daha kesin olmayan Hall sensörü sorunu dışında.
30-40W olan işlemcilere en fazla ne kadar fazla ne kadar limit atabilir ki? O dediğin olay sadece 14700HX'te var o da bir zahmet işlemci yanmasın diye.Lenovo veya Asus alirdim.
Iyi laptoplar degil islemcilerinde suphe uyandirici limitler var ve ayni islemciyi barindiran diger bilgisayarlardan kesinlikle daha az performans veriyorlar.
Niye yanacakmis? Kac 14700HX yakmislar, kim yakmis?14700HX'te var o da bir zahmet işlemci yanmasın diye.
Hocam ayıp olmasın da kelimelere çok takıyorsunuz. Benim kastettiğim şey işlemcinin ısınması. İstersen bak başka kaç tane giriş seviyesinde 14700HX var?Niye yanacakmis? Kac 14700HX yakmislar, kim yakmis?
Hocam ayıp olmasın da kelimelere çok takıyorsunuz. Benim kastettiğim şey işlemcinin ısınması. İstersen bak başka kaç tane giriş seviyesinde 14700HX var?
Piyasada i7-13700HX ya da i7-14700HX bulunduran bir LOQ yok, Nitro 5 de yok, TUF da yok. Burada kesin bir HP'nin geri kafalığı söz konusu ancak sizde hafiften Victus düşmanlığı var gibime geldi. HP Victus'a kronik sorunu çok diyip kroniklerden geçilmeyen Dell G15-16 öneriyorsunuz. Rastgele throttlelar, ekran kartını kendisini 30W'a kilitlemesi yani var da var.Sorun o zaten adi 14700HX de ne performansini veriyor ne verimliloigini yansitiyor makine o islemcinin. Satarken isim saglamaktan, marketingden baska hiçbir anlami olmayan bir durum. Islemciden once buyuk ihtimalle VRM'ler veya kapasitorler patlar. İslemci bir bilgisayardaki en dayanikli donanim, kolay kolay yanmaz da(zaten birden fazla guvenlik mekanizmasi var bunu saglayan) Victus'un olayi zaten ucuz sayilacak Low end islemcilere bir de komik guc degerleryi atayip performansini iyice koreltip bilgisayar isinmiyor gibi bir dusunce olusturmak. Onu alacagima alirim yine giris seviye bir Laptop Dell 13700HX 4060 gibi bir laptop altina bir sogutucu koyarim sogutur islemciden de GPU'dan da tam verebilecegi potansiyeli olan performansi alirim. Victus'u sogutsan da icindeki donanimin performansini alamiyorsun. Saka gibi bir model Victus.