Cpt Price

Yetkin
Arkadaşlar merhaba, geçen ay 8 GB RAM'i olan HP Victus 16 laptopuma mevcut aynı RAM'den taktım. RAM'i taktıktan sonra haftada bir ya da iki kez bilgisayar mavi ekran veriyor, reset atıyor ve mavi ekranda "video MEMORY_MANAGEMENT internal" yazıyor. RAM'i Windows'un sorun giderme aracıyla test ettim bir sorun çıkmadı. Bu sorunla karşılaşan ya da çözen oldu mu?

Userbenchmark ile RAM testi yaptım, sonuçlar bu şekilde. (BIOS'ta XMP ayarı yok.)
1735537949016.webp

Son düzenleme:
Malesef cogu durumda degiller. Minimal farklar olabiliyor ya da baska minik degisikliklersonucu stabilite eksikligi. En uc olarak bellek bozuk olabilir.

Userbenchmark copun copu bir yazilimdir ve burda bir anlami yok. Siz bellek hizi testi yapmissiniz.

Minidump dosyalarinizi atin.

CPU-Z uzerindeki SPD ekranini iki bank icin de atin.

Memtest86 ile RAM testi yapin.

Arkadaşlar merhaba, geçen ay 8 GB RAM'i olan HP Victus 16 laptopuma mevcut aynı RAM'den taktım. RAM'i taktıktan sonra haftada bir ya da iki kez bilgisayar mavi ekran veriyor, reset atıyor ve mavi ekranda "video MEMORY_MANAGEMENT internal" yazıyor. RAM'i Windows'un sorun giderme aracıyla test ettim bir sorun çıkmadı. Bu sorunla karşılaşan ya da çözen oldu mu?

UserBenchmark ile RAM testi yaptım, sonuçlar bu şekilde. (BIOS'ta XMP ayarı yok.)
Eki Görüntüle 111090

Windows arama kısmına > Windows bellek tanılama > üsteki seçeneği seçip > RAM testi yapın lütfen.
1735539915747.webp

Bellek sahte olabilir mi? Özellikle Samsung veya Kingston isminden dolayı bu tarz çakallık yapan çok Çinli fason üretimi var. Dizüstü ile gelen belleği ayrı test edin. Sonra o belleği çıkarıp, sonradan aldığınız belleği test edin. CPU-Z'de kodları vb. bakabilirsiniz.

Bu arada Samsung adından diğer sektörlerde uzak dururdum. Bence ürün ve markasını bu konularda koruyamıyor. Zaten çoğunlukla temel bileşenleri, diğer firmalara satarak daha çok gelir ettiğinden kendisinin de üretimde pek adı ön planda olmuyor.

Son düzenleme:
Windows arama kısmına > Windows bellek tanılama > üsteki seçeneği seçip > RAM testi yapın lütfen.
Eki Görüntüle 111094
Hocam burada sorun çıkmadı.
Malesef cogu durumda degiller. Minimal farklar olabiliyor ya da baska minik degisikliklersonucu stabilite eksikligi. En uc olarak bellek bozuk olabilir.

Userbenchmark copun copu bir yazilimdir ve burda bir anlami yok. Siz bellek hizi testi yapmissiniz.

Minidump dosyalarinizi atin.

CPU-Z uzerindeki SPD ekranini iki bank icin de atin.

Memtest86 ile RAM testi yapin.

Hocam MemTest'i akşam eve gidince yapacağım, minidump dosyası da oluşturmam gerekiyor mu? Şu an Windows/MiniDump içinde şöyle bir dosya var;
Kod:
************* Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories **************
   ExtensionRepository : Implicit
   UseExperimentalFeatureForNugetShare : true
   AllowNugetExeUpdate : true
   NonInteractiveNuget : true
   AllowNugetMSCredentialProviderInstall : true
   AllowParallelInitializationOfLocalRepositories : true
   EnableRedirectToChakraJsProvider : false

-- Configuring repositories
      ----> Repository : LocalInstalled, Enabled: true
      ----> Repository : UserExtensions, Enabled: true

>>>>>>>>>>>>> Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories completed, duration 0.000 seconds

************* Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize **************

>>>>>>>>>>>>> Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize completed, duration 0.016 seconds
   ----> Repository : UserExtensions, Enabled: true, Packages count: 0
   ----> Repository : LocalInstalled, Enabled: true, Packages count: 42

Microsoft (R) Windows Debugger Version 10.0.27725.1000 AMD64
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

Loading Dump File [C:\Windows\Minidump\122924-15546-01.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: srv*
Executable search path is:

Bu arada CPU Z de şu şekilde;
1735543865531.webp
1735543875919.webp

Son düzenleme:

Hocam Memtest'i akşam eve gidince yapacağım, minidump dosyası da oluşturmam gerekiyor mu? Şu an Windows/MiniDump içinde şöyle bir dosya var;
Kod:
************* Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories **************
 ExtensionRepository : Implicit.
 UseExperimentalFeatureForNugetShare : true.
 AllowNugetExeUpdate : true.
 NonInteractiveNuget : true.
 AllowNugetMSCredentialProviderInstall : true.
 AllowParallelInitializationOfLocalRepositories : true.
 EnableRedirectToChakraJsProvider : false.

-- Configuring repositories.
 ----> Repository : LocalInstalled, Enabled: true.
 ----> Repository : UserExtensions, Enabled: true.

>>>>>>>>>>>>> Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories completed, duration 0.000 seconds.

************* Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize **************

>>>>>>>>>>>>> Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize completed, duration 0.016 seconds.
 ----> Repository : LocalInstalled, Enabled: true, Packages count: 42.

Microsoft (R) Windows Debugger Version 10.0.27725.1000 AMD64.

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available.

Eki Görüntüle 111103Eki Görüntüle 111104

Hocam orada sorun cıkmamızsa RAM'le alakasız bence. Ekran kartı sürücülerini Display Driver Uninstaller (DDU) programı ile komple silip tekrar yükler misin driverlarını, sorun oluyor mu yeniden dener misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RAM'i ilk aldığım zaman yine aynı hatayı vermişti DDU ile silip yüklemiştim ardından yine aynı hatayı verdi BIOS'u resetleyip Windows'u tekrardan kurdum ama aynı maalesef.

O RAM'i çıkarıp yine testleri yapar mısın? Çıkardıktan sonra düzeliyorsa BIOS güncellemesi yapıp yeniden takarak testlere devam et.

Hocam Memtest'i akşam eve gidince yapacağım, minidump dosyası da oluşturmam gerekiyor mu? Şu an Windows/MiniDump içinde şöyle bir dosya var;
Kod:
 ExtensionRepository : Implicit
 UseExperimentalFeatureForNugetShare : true
 AllowNugetExeUpdate : true
 NonInteractiveNuget : true
 AllowNugetMSCredentialProviderInstall : true
 AllowParallelInitializationOfLocalRepositories : true
 EnableRedirectToChakraJsProvider : false

-- Configuring repositories
 ----> Repository : LocalInstalled, Enabled: true
 ----> Repository : UserExtensions, Enabled: true

>>>>>>>>>>>>> Preparing the environment for Debugger Extensions Gallery repositories completed, duration 0.000 seconds

>>>>>>>>>>>>> Waiting for Debugger Extensions Gallery to Initialize completed, duration 0.016 seconds
 ----> Repository : LocalInstalled, Enabled: true, Packages count: 42

Microsoft (R) Windows Debugger Version 10.0.27725.1000 AMD64

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Eki Görüntüle 111103Eki Görüntüle 111104

Dediginizi anlamadim minidump hakkinda, sunu okuyun ve duzgun bir yere yukleyip atin Rehber: Minidump Dosyaları Nasıl Paylaşılır?
RAM'ler duzgun secilmis, nasipsizlik yasanmis sanirim. Dumplari ve Memtest raporunu merak ediyorum.

Dediginizi anlamadim minidump hakkinda, sunu okuyun ve duzgun bir yere yukleyip atin Rehber: Minidump Dosyaları Nasıl Paylaşılır?
RAM'ler duzgun secilmis, nasipsizlik yasanmis sanirim. Dumplari ve Memtest raporunu merak ediyorum.

Hocam bu Windows'un üzerinden yapılan Memtest'te bazen sorun cıkmıyor (RAM'lerimde sorun olmasına rağmen cıkmamıştı) MemTest86 - Download now! öneriyorum USB'ye yazılıp BIOS'tan bootlanarak açılan test cok daha güvenli ve direkt buluyor sorunu.