Ömer Teker

Uzman
HP Victus 16 cihazımı 19 Ekim’de termal macun değiştirdim. Thermal Grizzly Kryonaut ile boşta dereceler 45, 44, 50, 40, 2200 RPM’de çalışıyor.

Rv There Yet oyununda 80 °C sabit kalıyor; işlemci ve ekran kartı da 70‑75 °C’lerde geziyor.

Cooking Simulator’de 90, 87, 86 °C’ye kadar çıkıyor; işlemci sebebi neden bilmiyorum, ekran kartı ise 80 °C’ye kadar çıkıyor.

Mount and Blade: Bannerlord ise 85‑80‑90 °C arasında geziniyor.

Hepsi de 3900 RPM’de fan çalışıyor, Balance modda fan ayarı otomatik. Her hafta altını falan siliyorum. Ayrıca eskiden boşta 1800 RPM’de çalışan fanlar şimdi 2300 RPM’de çalışıyor. Sebebi nedir? Sizce değerler nasıldır?

HP Victus 16 cihazımı 19 Ekim'de termal macun değiştirdim. Thermal Grizzly Kryonaut ile boşta dereceler 45, 44, 50, 40, 2200 RPM'de çalışıyor.

Rv there yet oyununda 80 °c sabit kalıyor; işlemci ve ekran kartı da 70‑75 °c'lerde geziyor.

Cooking Simulator'de 90, 87, 86 °c'ye kadar çıkıyor; işlemci sebebi neden bilmiyorum, ekran kartı ise 80 °c'ye kadar çıkıyor.

Mount and Blade: Bannerlord ise 85‑80‑90 °c arasında geziniyor.

Hepsi de 3900 RPM'de fan çalışıyor, balance modda fan ayarı otomatik. Her hafta altını falan siliyorum. Ayrıca eskiden boşta 1800 RPM'de çalışan fanlar şimdi 2300 RPM'de çalışıyor. Sebebi nedir? Sizce değerler nasıldır?

Normal değil termal macun ve ped bakimi yapılması gerekiyor 90-100 derece tehlikeli sıcaklık ama macunu ve pedi siz alin bilgisayarcilar dandik suruyor.

Hocam macunu ben aldım 19 Ekim'de yenilettirdim yeni.

@Zeyvra,

Termal PuTTY'ler hala sağlam hocam.

Pump out olayı var mi bilmiyorum o macunda ama https://www.amazon.com.tr/dp/B0DVBVH3FF?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1 bunu kullandığimdan beri masaüstü laptopta gozle fark edilecek derecede iyi sogutuyor ve 6 ay sonra denemek için çıkardım halen aynı kivami yoğun şekilde pedleri de bunu kullandım iletken orani iyi işime yaradı https://m.n11.com/urun/wozlo-10mmx2...t=1daoycx8_1drl9spo&adj_campaign=Akakce_Genel

Hocam macunu ben aldım 19 Ekim'de yenilettirdim yeni.

@Zeyvra,

Termal PuTTY'ler hala sağlam hocam.

O zaman tek macun olarak TF7 surun laptopta yoğun kivamli macunlar daha iyi soğutma sağlıyor çünkü hemen sivilasmiyor.

Hocam 5 gram aldım macun hala duruyor thermal grizzylnin krynout u pump out olayı da 17 Haziran da temizletmiştim o zaman 1gr almıştım thermal grizzyli krynout o zaman bir şey olmamıştı.

@Zeyvra,

Hocam 5 gram aldım macun hala duruyor thermal grizzylnin krynout u pump out olayı da 17 Haziran da temizletmiştim o zaman 1gr almıştım thermal grizzyli krynout o zaman bir şey olmamıştı.

@Zeyvra,

Thermal Grizzly krynout bence laptopa göre uyumlu değil macunlar sivi yoğun kivaminda değil MX6 veya TF7 tarzında yoğun macunlar ise yarıyor senin 5 gramlik macun masaüstü içindir büyük ihtimalle.

Bilmiyorum hocam belki bugün değiştirim thermal grizzli ile şu an alacak param yok termal macun.

Şöyle bir şey de var hocam hiç FPS düşmüyor işlemci oyunda 4.19 4.20 GHzlerde çalışıyor sürekli.

@Zeyvra,

Son düzenleme:
Bilmiyorum hocam belki bugün değiştirim thermal grizzli ile şu an alacak param yok termal macun.

Şöyle bir şey de var hocam hiç FPS düşmüyor işlemci oyunda 4.19 4.20 ghzlerde çalışıyor sürekli.

@Zeyvra,

Normal olmasi gerektiği kadar kullanıyor islemci sıcaklığı 95-100e gelince zaten otomatik kapanıyor siz yine de macun surerken boncuk gibi birakin direkt kapatin surmeye çalışmayın.