HP Victus 16-S0015NT kendini uyku moduna alıyor

Shando01

Gelişen
Herkese merhaba. Aşağıdaki laptopa sahibim. Monitörle kullanıyorum ve bilgisayarı özellikle ilk açtığımda şu şekil bir olayla karşılaşıyorum. Birkaç kere tekrar ediyor ve sonrasında kesiliyor. Bu olay olurken aynı zamanda laptopun güç düğmesine baktığımda ışığı yanıp sönüyor veya tamamen kapanıyor. Art arda veya aralıklarla bu olay gerçekleştikten sonra bir daha tekrar etmiyor. Videosu şöyle:

mp4-min (1).gif

Bataryanızın sağlığı nasıl? rastgele yüzdelerde mi kapanıyor yoksa belli bir seviyede mi kapanıyor?
Bilgisayarı alalı henüz 1.5 yıl kadar oldu batarya sağlığına kendi uygulamasından baktığımda normal olarak görünüyor. Harici olarak şarj dışında kaldığında da bitene kadar kapanmadığını söyleyebilirim.
Bir şey denemeni istiyorum. Kapak kapatılınca uykuya geçmesini engelle ve kapağı kapat. Bir de kapağı kapalı tutarak monitör ile kullan. Sonuçlarını da yazabilir misin? Sorunu az çok herkes tahmin edebiliyordur.

Şimdi bu cihazlarda bir problem var dostum. Eğer tahmin ettiğimiz problem sende de baş gösteriyor ise bu ayarlamadan sonra sorun kesilebilir.

Harici monitörde kullanılan laptop ekranı kapanırsa da uykuya geçer. Beni yine bu hall sensor konularına götürdü. HP'den ses seda da yok galiba.
Abi dediğinizi yaptım şu an bi sıkıntı yok kapağı kapalı olarak kullanıyorum ilk açtığımda ayarı yapmamıştım bi kere oldu kapattıktan sonra hiç olmadı. Kapağı kapalı kullanmam bir sıcaklık problemi yapar mı yoksa kapağı ayarlardan sonra açabilir miyim bilgilendirirsen sevinirim.

Abi dediğinizi yaptım şu an bi sıkıntı yok kapağı kapalı olarak kullanıyorum. İlk açtığımda ayarı yapmamıştım bir kere oldu. Kapattıktan sonra hiç olmadı. Kapağı kapalı kullanmam bir sıcaklık problemi yapar mı yoksa kapağı ayarlardan sonra açabilir miyim?
Eğer dediğim şekilde harici monitörde çalışıyorsa korkarım sen de hall sensor sorunu var. Isı konusunda sol ve ekrana doğru bakan fanlar rahat hava alabilsin bir problem olmaz.

Bahsettiğim sorun da kendi ekranıyla kullanmaya başladığın zaman başına bela olacak...

Ürünün garantisi var mı? Garantiye "Bilgisayarımda hall sensörü var, anakartın değiştirilmesini istiyorum." şeklinde gönderebilir misin?

Ekleme: Cihaz kapağın kapatıldığını sandığı zaman (hall sensor sorunu yaşıyorsan) uykuya giriyor. Bu bilgi elimizde. Normal şartlarda harici monitöre bağlı bir laptop, kapağı kapatılırsa uykuya girer. Harici monitör kullandığı için işin yazılımsal çözülebilir. Çünkü BIOS, kendi üstündeki ekran ve klavyeyi kilitler. Harici bağlanan ekran ve klavyeyi değil.

Şimdi böyle kullanmayı dene: Dizüstü kapağını aç ve "Kapak kapatılırsa hiçbir şey yapma." şeklinde düzenleme yap. Kendi üstündeki ekranı zaman zaman kapanırsa da harici monitöre görüntü vermeye devam edecek mi diye bir gözlemle.

Son düzenleme:
Eğer dediğim şekilde harici monitörde çalışıyorsa korkarım sen de hall sensor sorunu var. Isı konusunda sol ve ekrana doğru bakan fanlar rahat hava alabilsin bir problem olmaz.

Bahsettiğim sorun da kendi ekranıyla kullanmaya başladığın zaman başına bela olacak...

Ürünün garantisi var mı? Garantiye "Bilgisayarımda hall sensörü var, anakartın değiştirilmesini istiyorum." şeklinde gönderebilir misin?

Ekleme: Cihaz kapağın kapatıldığını sandığı zaman (hall sensor sorunu yaşıyorsan) uykuya giriyor. Bu bilgi elimizde. Normal şartlarda harici monitöre bağlı bir laptop, kapağı kapatılırsa uykuya girer. Harici monitör kullandığı için işin yazılımsal çözülebilir. Çünkü BIOS, kendi üstündeki ekran ve klavyeyi kilitler. Harici bağlanan ekran ve klavyeyi değil.

Şimdi böyle kullanmayı dene: Dizüstü kapağını aç ve "Kapak kapatılırsa hiçbir şey yapma." şeklinde düzenleme yap. Kendi üstündeki ekranı zaman zaman kapanırsa da harici monitöre görüntü vermeye devam edecek mi diye bir gözlemle.

Tamamdır abi şu an kapağın kapatma seçeneklerini hiçbir zaman yaptım kapağı da açıp kullanmaya devam edeceğim, garantisi de var 2026'ya kadar garantiyle görüşürüm. Ayarları da şöyle ekleyeyim yapmam gereken başka bir şey varsa iletirseniz sevinirim. Abi birde şunu sormak istiyorum, tıp öğrencisiyim son 2 yılım kaldı. Okulu bitirdikten sonra bu bilgisayarı iş için hastanede kullanmayı düşünüyorum taşınabilirliği açısından. Mesleğe başladıktan sonra kasa almayı düşünüyorum. Sorun bu şekilde çözülürse hala anakart değişimi talep etmemi önerir misin yoksa böyle devam mı edeyim.

Dosya Ekleri

• 1748616549912.webp
    1748616549912.webp
    43,1 KB · Görüntüleme: 28
Evet ayarların doğru. Bir süre öyle dene ve sonucu bizimle paylaş lütfen.
Tamamdır teşekkür ederim.

Evet ayarların doğru. Bir süre öyle dene ve sonucu bizimle paylaş lütfen.
Abi 2 günlük deneyimi şöyle aktarmak istiyorum: ekran kapanmıyor ancak oyun oynarken bi anda alt taba atar gibi küçük kare ekrana düşüyor oyun penceresi. Haricinde bir sorun yaşamıyorum.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt