QetLuin 2

Başarılı
Geçen ay üstten temizlik yapmıştım toz sadece bir tane fanı çıkarmıştım sağdaki çıkmamıştı termal Macunn falan sürmemiştim bir baktım 90 100'lerde alalı 4 yıl oldu olacak iyi bile dayandı performansıda düştü.

Geçen ay üstten temizlik yapmıştım toz sadece bir tane fanı çıkarmıştım sağdaki çıkmamıştı termal Macunn falan sürmemiştim bir baktım 90 100'lerde alalı 4 yıl oldu olacak iyi bile dayandı performansıda düştü.
Eğer 4 yıl olacaksa bence cidden iyi bir macun almanız lazım.
Bekleyin araştırıp geliyorum.

Bu var:https://www.trendyol.com/thermal-gr...c-p-115934158?boutiqueId=61&merchantId=473389 .
Ama 1 gram sadece.

Yeni nesil laptoplar için termal macun kullanımı genel olarak önerilmez zira en viskoz macunları kullansanız bile sonu bir şekilde pump-out oluyor. Faz değişimli termal pad kullanmanız çok daha iyi olacaktır, pump-out riski sıfıra yakın ve laptoplarda performansları oldukça iyi.

Kendim de deneyip memnun kaldığım Thermalright Heilos'u önerecektim lakin hiçbir yerde stoğu yok. Pullsar Ice Dragon Kryosheet bakabilirsiniz, forumda sıkça öneriliyordu ve kullananlar memnundu.

Thermal Putty, VRAM ve VRM çipsetleri üzerinde kullanılır genelde. GPU ve CPU için termal macun/faz değişimli termal pad kullanılır.

Normalde laptopta kullanılan stok puttylerin ömrü oldukça uzundur, bu yüzden onları değiştirmeye pek gerek kalmaz ancak siz cihazı alalı 4 sene olmuşsa termal macunu değiştireceğiniz zaman onların da kuruyup kurumadıklarını bir kontrol ederseniz iyi olabilir. Şahsen hala sağlam oldukları müddetçe onlarla uğraşmanızı pek tavsiye etmem çünkü performans olarak getirisi termal macun değiştirmeye göre oldukça düşük. Ama soğutucu bloğu çıkarırken ve takarken dikkat edin, puttylerin dağılımı bozulursa değiştirmeniz gerekebilir yine.