Detaylar
Kim cevapladı?Batuşş 4
Uzman
Eğer 4 yıl olacaksa bence cidden iyi bir macun almanız lazım.Geçen ay üstten temizlik yapmıştım toz sadece bir tane fanı çıkarmıştım sağdaki çıkmamıştı termal Macunn falan sürmemiştim bir baktım 90 100'lerde alalı 4 yıl oldu olacak iyi bile dayandı performansıda düştü.
Bekleyin araştırıp geliyorum.
Bu var:https://www.trendyol.com/thermal-gr...c-p-115934158?boutiqueId=61&merchantId=473389 .
Ama 1 gram sadece.
QetLuin 3
Başarılı
Eğer 4 yıl olacaksa bence cidden iyi bir macun almanız lazım.
Bekleyin araştırıp geliyorum.
Bu var:https://www.trendyol.com/thermal-gr...c-p-115934158?boutiqueId=61&merchantId=473389.
Ama 1 gram sadece.
1 gr yeteceğini sanmıyorum internette PTM7950 diye bir şey öneriyorlar pump out yapmasın yeter paradan sıkıntım yok yani uçmaya gerek yok ama adam gibi bir şey olsun PuTTY diye bir şeyde duydum.
Arkadaşın Monster'a MX-7 sürdüm. Önce 95 falandı sürdükten sonra 75'i geçmedi sıcaklıklar.
Yeni nesil laptoplar için termal macun kullanımı genel olarak önerilmez zira en viskoz macunları kullansanız bile sonu bir şekilde pump-out oluyor. Faz değişimli termal pad kullanmanız çok daha iyi olacaktır, pump-out riski sıfıra yakın ve laptoplarda performansları oldukça iyi.
Kendim de deneyip memnun kaldığım Thermalright Heilos'u önerecektim lakin hiçbir yerde stoğu yok. Pullsar Ice Dragon Kryosheet bakabilirsiniz, forumda sıkça öneriliyordu ve kullananlar memnundu.
Normalde laptopta kullanılan stok puttylerin ömrü oldukça uzundur, bu yüzden onları değiştirmeye pek gerek kalmaz ancak siz cihazı alalı 4 sene olmuşsa termal macunu değiştireceğiniz zaman onların da kuruyup kurumadıklarını bir kontrol ederseniz iyi olabilir. Şahsen hala sağlam oldukları müddetçe onlarla uğraşmanızı pek tavsiye etmem çünkü performans olarak getirisi termal macun değiştirmeye göre oldukça düşük. Ama soğutucu bloğu çıkarırken ve takarken dikkat edin, puttylerin dağılımı bozulursa değiştirmeniz gerekebilir yine.
Kendim de deneyip memnun kaldığım Thermalright Heilos'u önerecektim lakin hiçbir yerde stoğu yok. Pullsar Ice Dragon Kryosheet bakabilirsiniz, forumda sıkça öneriliyordu ve kullananlar memnundu.
Thermal Putty, VRAM ve VRM çipsetleri üzerinde kullanılır genelde. GPU ve CPU için termal macun/faz değişimli termal pad kullanılır.
Normalde laptopta kullanılan stok puttylerin ömrü oldukça uzundur, bu yüzden onları değiştirmeye pek gerek kalmaz ancak siz cihazı alalı 4 sene olmuşsa termal macunu değiştireceğiniz zaman onların da kuruyup kurumadıklarını bir kontrol ederseniz iyi olabilir. Şahsen hala sağlam oldukları müddetçe onlarla uğraşmanızı pek tavsiye etmem çünkü performans olarak getirisi termal macun değiştirmeye göre oldukça düşük. Ama soğutucu bloğu çıkarırken ve takarken dikkat edin, puttylerin dağılımı bozulursa değiştirmeniz gerekebilir yine.
Ledguid
Uzman
- Makaleler
- 1
Hocam biraz araştırın, Thermal putty de sıkıntı yaratabilir, açmasanız 2-3 yıl bir şey olmaz da açacağınız için sıcaklık artışı olacaktır thermal putty sürülmüş olan kısımlarda.Geçen ay üstten temizlik yapmıştım toz sadece bir tane fanı çıkarmıştım sağdaki çıkmamıştı termal Macunn falan sürmemiştim bir baktım 90 100'lerde alalı 4 yıl oldu olacak iyi bile dayandı performansıda düştü.
Kesinlikle PTM, faz değişimli termal ped öneririm.
ThermalGrizzly PhaseSheet kullanıyorum Lenovo LOQ laptopumda, öneririm. Pump-out yapmıyor (en önemlisi bu), uzun süre gidiyor. 6.ayım, 80-85 derece cpu, 60-65 derece GPU hala.
user44 16
Uzman
1 gr yeteceğini sanmıyorum internette PTM7950 diye bir şey öneriyorlar pump out yapmasın yeter paradan sıkıntım yok yani uçmaya gerek yok ama adam gibi bir şey olsun PuTTY diye bir şeyde duydum.
Faz değişimli termal pad uygulayın. Laptop ve ekran kartlarına macun sürülmez pump out kaçınılmaz olur.
kompetankedi 81
Üstün
Arkadaşın Monster'a MX-7 sürdüm. Önce 95 falandı sürdükten sonra 75'i geçmedi sıcaklıklar.
Hangi model?
Ben pullsar ice Dragon kyrosheet öneriyorum PTM7950 rakibi.
Hatırlamıyorum ya 3050 Ti ve 4600H içeren eski bir model.
QetLuin 3
Başarılı
Hepinizi okudum teşekkür ederim zaten PC ile uğraşıyorum bu yıl sınavım var doğru düzgün PC açmam ama sürekli sanayiye git gel yapabilirim bir daha bir daha uğraşmam adam gibi bir şey alayim pedmi alayim bir de macunmu bunda ne var hiç bakmadım kaç kere açtım hiç dikkat etmedim 
Yok hocam MX gitmez buna.
Hocam 4 yıl sonra ilk defa termal sürülmüyor servise yollatmıştım hall efectten yapmışken bir de temizleyin demiştim geldiğinde daha da fazla ısınıyordu dondurma gibi bir şeydi çok kötü.
Yok hocam MX gitmez buna.
Yeni nesil laptoplar için termal macun kullanımı genel olarak önerilmez zira en viskoz macunları kullansanız bile sonu bir şekilde pump-out oluyor. Faz değişimli termal pad kullanmanız çok daha iyi olacaktır, pump-out riski sıfıra yakın ve laptoplarda performansları oldukça iyi.
Kendim de deneyip memnun kaldığım Thermalright Heilos'u önerecektim lakin hiçbir yerde stoku yok. Pullsar ıce Dragon kryosheet bakabilirsiniz, forumda sıkça öneriliyordu ve kullananlar memnundu.
Thermal PuTTY, VRAM ve VRM çipsetleri üzerinde kullanılır genelde. GPU ve CPU için termal macun/faz değişimli termal pad kullanılır.
Normalde laptopta kullanılan stok puttylerin ömrü oldukça uzundur, bu yüzden onları değiştirmeye pek gerek kalmaz ancak siz cihazı alalı 4 sene olmuşsa termal macunu değiştireceğiniz zaman onların da kuruyup kurumadıklarını bir kontrol ederseniz iyi olabilir. Şahsen hala sağlam oldukları müddetçe onlarla uğraşmanızı pek tavsiye etmem çünkü performans olarak getirisi termal macun değiştirmeye göre oldukça düşük. Ama soğutucu bloku çıkarırken ve takarken dikkat edin, puttylerin dağılımı bozulursa değiştirmeniz gerekebilir yine.
Hocam 4 yıl sonra ilk defa termal sürülmüyor servise yollatmıştım hall efectten yapmışken bir de temizleyin demiştim geldiğinde daha da fazla ısınıyordu dondurma gibi bir şeydi çok kötü.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
3.000 TL'ye fotoğraf depolamak için depolama aygıtı önerisi
- Charles Darwin
Yeni mesajlar
-
Intra Windows: Türkiye ISP sansürleri & Discord için DPI Bypass ve şifreli DNS aracı
- Teknoloji Meraklısı Adam
-
-
-