yufus

Çalışkan
Her yaz sonunda yaptığım gibi tekrardan HP Victus 16-S0053NT modelli cihazımı açtım ve temizlemeye başladım. Bu sefer fanın içini biraz kirli gördüğümden ve uzun saçlı olduğumdan içine saç girdiğini fark ettim. İçini açıp temizlemek istedim pini çıkarttım vidaları söktüm yanda güç kablosu vardı fanın bir çentiğinden sabitlenmiş onu da çıkarttım ve fanı yerinden söktüm etrafını temizledim fakat içini açamadım pinlerden kaynaklı. Sonra zorlamak istemediğim için kapalı bir şekilde eski bi diş fırçasıyla temizledim sonra fanı yerine geri taktım. Her şey normal diğer fanın üstünden ısı borusu geçiyordu onu çıkartamayacağımı anlayıp bu zamana kadar yaptığım gibi üstünden fırçayla temizledim tekrardan. Sonra kasayı geri taktım vidalarını falan derken bilgisayarın fanı çalışmadı ve bana ekteki hatayı verdi buna ekstra usb portlardı da kullanılamıyordu. Tekrar içini açtım yanlış mı taktım diyerek ama her şey yolunda gibi gözüküyordu fakat hiçbir şekilde çözemedim yardımınıza ihtiyacım var.

IMG_0769.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımlarınız için teşekkür ederim ama keşke bu kadar basit olsaydı doğru taktığıma eminim ve defalarca denedim ama tek fanı çıkarttım fakat diğer fan da dönmüyor ek olarak usb portu da çalışmıyor. Yani olmadı. Pinleri nasıl temizleyebilirim belki onunla alakalı bi durum mu vardır? @Quezzy, @saydut,

Fanin solundaki kabloyu çıkarıp yeniden takmayi denedin mi?

Bir de yeni modellerde fan pinlerine yön işareti koymuşlar. Ters falan olmasın sende.

Fanin solundaki kabloyu çıkarıp yeniden takmayi denedin mi?

Bir de yeni modellerde fan pinlerine yön işareti koymuşlar. Ters falan olmasın sende.
Solundaki kablodan kastınız nedir bilmiyorum ama kablosal olarak ellediğim iki kablo buydu ki ikisini de doğru taktığıma eminim şimdi kontrol kalemiyle ölçmeye çalışacağım startup voltajını ve fanın kendi akımını

Dosya Ekleri

• IMG_0773.webp
    IMG_0773.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 44