Bütçe
500 TL

sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Evet, planım değişti. Önceden çoklu kullanım için bir şey arıyordum, şu an sadece kendi bilgisayarım için arıyorum. 500 TL bütçe verdim ancak biraz daha üstüne de önerebilirsiniz. GPU sıcaklığım 65'in üzerine çıkmıyor ancak yetkili servisin kullandığı kötü malzeme yüzünden CPU 101 derecede kendini sınırlıyor. Ayrıca bilgisayarı 3 yıldır kullanıyorum, çiplerin üstündeki diğer beyaz şeyleri yenilememe gerek var mı sizce? Yoksa CPU ve GPU yeterli mi? Ped de önerebilirsiniz ama kullanım için rehber de atın lütfen. Teşekkür ederim.

Bak, eğer ezilmiş veya kurumuşsa tam soğutma sağlamaz, dolayısıyla değiştir ama bence ondan da sipariş et çünkü 3 yıl sonra aynı soğutma performansını sergilemez. Laptop'un kullanım kılavuzunda belki yazıyordur kaç mm kullanıldığı falan.

Bu arada güvenlik doğrulamasından mesaj yazamıyorum, sayfayı yenilemem ve robot olmadığımı kanıtlamam gerekiyor, çok rahatsız edici bir durum.

Bak, eğer ezilmiş veya kurumuşsa tam soğutma sağlamaz, dolayısıyla değiştir ama bence ondan da sipariş et çünkü 3 yıl sonra aynı soğutma performansını sergilemez. Laptop'un kullanım kılavuzunda belki yazıyordur kaç mm kullanıldığı falan.

Bu arada güvenlik doğrulamasından mesaj yazamıyorum, sayfayı yenilemem ve robot olmadığımı kanıtlamam gerekiyor, çok rahatsız edici bir durum.
Örnek ürün var mı onlar için? Eğer çok pahalı değilse bilgisayarı açmadan sipariş edeyim.

Doğrulama için yönetimi bilgilendiriyorum.

Selam yok maalesef hic bakmadim onlara. VRAM Termal ped diye gecer onlar. Boyle arat.
VRAM termal pedleri faz değiştirmez ama.

Şöyle ki, servisten geldiğinden beri 101 derece oluyor. Diş macunu vs. sürdüklerini düşünüyorum.

Öyle bir durum olsaydı aynısı GPU'da geçerli olurdu ancak işlemci daha hızlı derece değişkenliği yaptığı için çabuk macunu dışarı atar.

Aynısı Acer Nitro 5 2022 cihazımda vardı.
Faz değişimli termal ped kullanmak yerine normal termal ped kullanırsanız soğutucu bloktaki aşınmış boşlukları dolduramazsınız ve soğutma teması tam olarak gerçekleşmez.

Gerçi düzelteyim, eskiden sıvı metal kullanılmadığı için blokta aşınma yoktur haliyle termal ped kullanılabilir.

VRAM termal pedleri faz değiştirmez ama.

Öyle bir durum olsaydı aynısı GPU'da geçerli olurdu ancak işlemci daha hızlı derece değişkenliği yaptığı için çabuk macunu dışarı atar.

Aynısı Acer Nitro 5 2022 cihazımda vardı.
Faz değişimli termal ped kullanmak yerine normal termal ped kullanırsanız soğutucu bloktaki aşınmış boşlukları dolduramazsınız ve soğutma teması tam olarak gerçekleşmez.

Gerçi düzelteyim, eskiden sıvı metal kullanılmadığı için blokta aşınma yoktur haliyle termal ped kullanılabilir.
Şöyle anlatayım. Tabii boşta 40-45 derece arası takılıyor. CS2'de bazen 85 derece bazen de 90 üstü derecelerde takılıyor. Satisfactory'de fanı açıp girersem 92-94 derece. Fan sonradan açılırsa 100 derece. Normal kullanımda 50-55 civarı. İlk zamanlarında da CLU, GPU'ya göre yüksekti. GPU hiçbir zaman 65-70'i geçmiyor. En başından beri stabil. Ve şöyle bir şey var: 100 dereceden bir anda düşüyor 60'lara. Fiziken böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum.

@sirius, mümkün sebebi de dediğim gibi temas eden macunun az olması. Ben MX 6 sürdüm, yine 95-100 oluyordu.

Stoklara girmiş faz değişenli Grizzly pedler ancak 950 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
@sirius, büyük ihtimalle cihaza uygulanan macun fazla geldiği için dışarıda kaldı, kurudu ve pump-out yaptı. En mantıklısı her zaman söylediğim gibi PTM ürünler kullanmak. Faz değişenli yapılarından kaynaklı hem çok iyi performans veriyorlar, hem de bu performansı uzun süreler stabil götürebiliyorlar.

Pullsar Ice Dragon Kyrosheet öneririm. 6-7 farklı cihaza dönem dönem uyguladık. Benim 1.5 yıllık Victus 16 cihazıma 3 defa uyguladık. Oldukça memnunum, performansını da beğeniyorum. Uygulanmasında da çok abartı bir sekans yok. Sadece Termal macun sürmek yerine çip boyutuna -1mm denk gelecek şekilde kesecek, jelatinini çıkartacak ve koyacaksınız. Bu kadar.