Bütçe
500 TL
@sirius, pakette 1 adet var ancak boyutu gayet iyi seviyede. 1 cihazda 2 kere CPU + GPU PTM değişimine yetecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@sirius, pakette 1 adet var ancak boyutu gayet iyi seviyede. 1 Cihazda 2 kere CPU + GPU PTM değişimine yetecektir.
Tamamdır öyleyse. Bir adet alıyorum. Satıcı orijinal ürün satıyordur değil mi? Ayrıca uygulaması kolay demişsiniz ama yine de bir uygulama rehberi videosu tarzı bir şey gönderirseniz sevinirim. Ayrıca çiplerin üstündeki diğer beyaz şeyleri yenilememe gerek olur mu, olursa hangi üründen almam lazım? Bilgi sahibiyseniz bilgilendirirseniz sevinirim.

Bir de fiberi mi ne varmış bunun. O ne oluyor? Almak mantıklı mı?

Son düzenleme:
@sirius,

Tek tek cevaplayayım. Ürün orjinal mi tam bilmiyorum, fason bile olsa fark etmez. Gayet iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Uygulaması kolay, ufacık bir araştırma ile bulabilmeniz mümkün.

Videoyu örnek olması adına attım. Aynı gördüğünüz gibi oraya kesip koyacaksınız ve jelatinini sökeceksiniz. Bu kadar.

Beyaz şeyler dediğiniz Putty'ler oluyor. Onları yenilemenize gerek yok. En az 5 yıl yoğun kullanımda götürüyor onlar.

Fiber'i dediğiniz Carbon olan versiyonu. Onu çok nadir senaryolarda öneriyorum. O Carbon olan model faz değişenli yapıda olmadığından kaynaklı eğer bakır bloklarınızın CPU aynasına denk gelen kısmı çok yıpranmışsa öneremem, bunu cihazı açmadan bilemeyeceğimiz için de hiç o topa girmeye gerek yok. 17.5w/mk olan faz değişenli versiyonu hayli hayli yetecektir.

Fiber'i dediğiniz Carbon olan versiyonu. Onu çok nadir senaryolarda öneriyorum. O Carbon olan model faz değişenli yapıda olmadığından kaynaklı eğer bakır bloklarınızın CPU aynasına denk gelen kısmı çok yıpranmışsa öneremem, bunu cihazı açmadan bilemeyeceğimiz için de hiç o topa girmeye gerek yok. 17.5w/mk olan faz değişenli versiyonu hayli hayli yetecektir.

Bu problemi zımpara yaparak da çözebilirsiniz elinizde mevcutsa.

Peki, bütçeyi yükseltip bu ürünü almak daha uzun bir kullanım ve ne kadarlık bir performans artışı sağlar hocam?

Evet. Sebebi ise aslında bizim konuştuğum termal pedler faz değişimli değil.
Normal VRAM'lerde kullanılan pedler yani amacı dereceye göre hal değiştirip tam yapışmayı sağlamak değil aslında.

Aralarında performans farkı yok denecek kadar azdır ama ömür olarak arada büyük bir fark yaşarsın.
Dediğim gibi sizin bu attığınız ürün PTM diye geçiyor.

İce Dragon'lar faz değişenli değil.
Bana güvenmez iseniz direkt tedarikçisine sorabilirsiniz.

Evet. Sebebi ise aslında bizim konuştuğum termal pedler faz değişimli değil.
Normal VRAM'lerde kullanılan pedler yani amacı dereceye göre hal değiştirip tam yapışmayı sağlamak değil aslında.

Aralarında performans farkı yok denecek kadar azdır ama ömür olarak arada büyük bir fark yaşarsın.
Dediğim gibi sizin bu attığınız ürün PTM diye geçiyor.

İce Dragon'lar faz değişenli değil.
Bana güvenmez iseniz direkt tedarikçisine sorabilirsiniz.
Güvenmemekten ziyade ürünleri pek bilmiyorum hocam pek takip etmediğimden. Kendim de araştırıyorum bir yandan. Aradığım kriterler uzun kullanımlı olsun ve soğutsun. Şu an durum kötü çünkü.

Güvenmemekten ziyade ürünleri pek bilmiyorum hocam pek takip etmediğimden. Kendim de araştırıyorum bir yandan. Aradığım kriterler uzun kullanımlı olsun ve soğutsun. Şu an durum kötü çünkü.

Devamlı sormanızı kastetmek istemedim yanlış anlamayın tabii kii soru işareti olur kafada ama satıcıdan bunu duymak içinizi daha ferah tutar diye dedim kusura bakmayın.

Sizin sorununuz pump out dedik ve attığınız ürünün yorumlarına bakarsanız "pump Out'tan kurtuldum" bulunuyor.
Zaten bilgisayarınızdaki watt değeri çok yüksek değil yani bu sıcaklıklar oraya diş macunu sürseniz de olamaz.
PTM istediğiniz sıcakları verecek ve size çok çok daha uzun ömürlü bir kullanım sağlayacaktır.

Sorunuz olursa lütfen sorun.