Legendnoobe

Uzman
HP Victus 16 S1002NT AMD Ryzen7 8845HS RTX 4070 laptopa sahibim ve üzerinde (⚡ss) olan bir Type-C portu var. MediaMarkt çalışanlarına sorduğumda bu porttan 65W üstü şarj edebilirmişim.

Bunun üzerine tek porttan 140W verebilen bir adaptör aldım, uyumlu mu? Açıkken şarj etmeyi deneyen veya bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
HP Victus 16 S1002NT AMD Ryzen7 8845HS RTX 4070 laptopa sahibim ve üzerinde (⚡ss) olan bir Type-C portu var. MediaMarkt çalışanlarına sorduğumda bu porttan 65W üstü şarj edebilirmişim.

Bunun üzerine tek porttan 140W verebilen bir adaptör aldım, uyumlu mu? Açıkken şarj etmeyi deneyen veya bilgisi olan var mı?
Adaptörün farklı olarak sağlayabildiği voltaj ve amper değerleri ne, tahminimce 100watt'a kadar çıkarak hızlı bir şarj yapabilir voltaj olarak 20volt'tan emin değilim çünkü adaptör girişi bile 19.5V olması gerek.

O porttan 140W çekemeyebilirsin, çoğu HP Victus Type-C portu genelde 65W’a kadar destekler, fazlası ya çalışmaz ya da cihaz zarar görebilir.

O porttan 140W çekemeyebilirsin, çoğu HP Victus Type-C portu genelde 65W’a kadar destekler, fazlası ya çalışmaz ya da cihaz zarar görebilir.
Üzgünüm ama tamamen yanlış. 65W altı adaptörler cihaz kapalı iken şarj edebiliyor. Şu anda 140W adaptör ile cihazı şarj ediyorum. Emin olmak için iki farklı model Victus cihazımı tekrar denedim.

100W destekleyen ve ölçen kablom bozulmadan önce cihazın 100W çektiğini göstermişti. Tâbi maalesef bozulduğu için Apple'ın kablosu ile denemelere devam edeceğim.

17511821230093918818742322252536.webp

"Zarar görebilir." kısmı da yanlış. Type-C teknolojisinde cihaz adaptöre bilgi göndermeden adaptör güç göndermeye başlamıyor.

MediaMarkt doğru bilgi vermiş. Ancak her şeyden önce BIOS güncellemesi yapın. Çünkü HP bu konuda düzeltmeler yapan BIOS güncellemeleri gönderdi. Örneğin R0 serisi cihaz, BIOS güncellemesi ile cihaz açık iken şarj olmaya başladı.

Bir Mac cihaza ait 65W şarj aleti takarak şu anda S1 cihazımın (daha yavaş olsa da) şarj olduğunu şu an deneyerek onaylıyorum.

Ancak Type-C ile şarj ederken GPU'yu verimli kullanamayacağınızı belirtmek isterim. Eğer yine de oyun oynamak, ağır 3D uygulama çalıştırmak gibi bir planınız var ise adaptörün fazla zorlanmaması için pil seviyesini yüzde yüz yaptıktan sonra kullanmanızı öneririm.