karanlıklabirebir

Çalışkan
Cihaz
HP Victus 16-S0064NT
Herkese merhaba.

HP Victus 16-S0064NT model bir cihaza sahibim. Cihaz şarjda değilken, normal kullanımda fan sesi oldukça minimal düzeyde; yani neredeyse duyulmuyor. Ancak cihazı şarja taktığım an, fanlar sanki uçak motoruymuş gibi çok sesli bir şekilde çalışmaya başlıyor.

Bu modelin soğutma performansının zaten iyi olduğunu biliyorum. Ayrıca Windows üzerinden "En iyi güç verimliliği" ayarını seçtim. NVIDIA App üzerinden de "Battery Booster" özelliği açık durumda. Tüm bu kısıtlamalara ve hafif kullanım senaryolarına rağmen şarjda fan sesi aşırı yüksek çıkıyor.

Bunun kontrol edilebileceği özel bir yazılım ayarı veya BIOS üzerinde bir seçenek var mıdır? Varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Büyük ihtimalle, cihaz adaptöre bağlı değilken Auto Eco mod çalışıyor. Cihaz güç çekmediği için de Fan'lar yüksek RPM dönmüyor. Adaptöre bağlandığı zaman Balanced - Performance ayar olsa bile Fan'lar Max RPM çalışıyor.

Çözüm: Performance Control kısmına gelin adaptör bağlıyken, en alttaki fan ayarı sizde MAX diye tahmin ediyorum, onu düşürebilirsiniz.

1772965323469.webp

Şarjdayken GPU ve CPU tam gücüne ulaşır. Normal.

Adaptöre bağlıyken donanımlar tam gücünü kullanmazlar, sadece kısıtlama yemezler. Tam güce ulaşacakları durum, kullanım oranlarının fullenmesidir. Örnek olarak boşta bir işlemcinin çektiği watt değeri ile testlerdeki watt değerlerine bakabiliriz.