etliekmek

Çalışkan
Laptopum bir süre boşta kaldığında normal olarak uyku moduna geçiyor. Ancak bu sırada garip bir durumla karşılaşıyorum: Power LED’i uyku modundaymış gibi yanıp sönüyor, fakat fanlar çalışmaya devam ediyor. Ekran siyah oluyor ama ekran LED’leri açık kalıyor. Bu durumda cihazı uyandırmak için klavyeden tuşlara basıyorum veya fareyi hareket ettiriyorum ancak hiçbir tepki vermiyor. Mecburen Power tuşuna uzun basarak kapatıp tekrar açıyorum. Sorun, HP Victus laptoplarda kronik sorun yaşanan hall sensörü ile bağlantılı olabilir mi?

Bu sorunun sebebi ne olabilir? Nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@14925 ve @Hasan Merkit, kıymetli cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kısa bir süre önce bilgisayarımda ekranla ilgili bir problem yaşadım ve HP Destek’in yönlendirmesiyle cihazı teknik servise gönderdim. Bilgisayarımı çalışır durumda teslim etmeme rağmen, servis raporunda “bilgisayara güç gelmiyor” notu düşülmüş. Ayrıca raporda “bilgisayar çalışır duruma getirildi, bakımı ve temizliği yapıldı” gibi ifadeler vardı. Oysa cihazımda böyle bir sorun yoktu. Belki de bu ifade servise gelen her bilgisayar için kullanılıyor olabilir, bilmiyorum.

Bilgisayarı teslim aldığımda format atıldığını fark ettim; tabii ki bu beklediğim bir durumdu ve bu konu hakkında aydınlatılmıştım. Ancak Windows’un temel özellikleri bile çalışmıyordu; başlat menüsü açılmıyor, masaüstüne sağ tıklayarak açtığımız kişiselleştirme menüsü hata veriyordu. Açılış süresi çok uzamıştı ve ikinci açma denememde hiç açılmamıştı. Bu durumda ben de bilgisayarı kendim formatladım. Format sonrası birkaç saat kullanım sonrasında konu başlığında bahsettiğim uyku modu problemi ortaya çıktı. Bunun yanında, cihaz soğukken bile fanlar yüksek devirlerde ve dengesiz şekilde çalışıyordu.

Bilgisayarın tüm sürücülerini kaldırdım, tekrar yükledim ama bir çözüm olmadı. Son çare olarak BIOS’u yeniden yüklemeye karar verdim. HP’nin resmi sitesinden cihazımla uyumlu BIOS sürümünü indirip yükledim. İlginç şekilde, yüklediğim sürüm zaten cihazda yüklü olanla aynıydı; eski bilgisayarlarımdaki deneyimlerime göre genelde bu durumda yükleme yapılmazdı ama bu kez oldu. BIOS’u yeniden yükledikten sonra yaşadığım uyku modu sorunu şimdilik ortadan kalkmış görünüyor. Eğer sorun ilerleyen süreçlerde tekrarlanırsa sizlerin de bahsettiği gibi teknik servisle tekrar iletişime geçeceğim.

Benim yaşadığım bu süreçte gözden kaçırdığım veya farklı şekilde yapılması gereken bir nokta olmuş olabilir. Benzer tecrübe yaşamış olanların yorumlarını ve tavsiyelerini beklerim.

Arkadaşlar konuya göz atacaklar için küçük bir güncelleme bırakayım. Bilgisayarımı en son mesajı yazdıktan birkaç gün sonra garantiye göndermiştim, dün elime geçti. HP destek ile yaptığım görüşmede sorunun “hall sensör” kaynaklı olduğu teknik servise iletilmiş. Servis formunda “anakart onarıldı, görüntü gitme sorunu giderildi” yazıyordu ama maalesef sorun devam ediyor. Yani işin özü, sorun çözülmemiş.

Anlaşılan bir servis macerası daha beni bekliyor. Gelişmeleri oldukça burada paylaşırım.​

Son düzenleme: