Herkese iyi Sosyaller. Victus 16 laptopumda Hall sensörünü söküp tekrar taktım. Şu anda işlemci 45 watt’a sabitlenmiş durumda ve 80 dereceye kadar fan çalışmıyor, bu da aşırı ısınmaya neden oluyor. İlginç olan, kapağı kapatınca bilgisayarı uykuya alan Hall sensörü hâlâ çalışıyor. Yani fiziksel olarak sensör takılı ve görevini yapıyor ama işlemci hâlâ 45 watt'a sabit kalıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?Fatahhteto
Becerikli
Muhtemelen takamamışsınız. Laptop kapağı kapandığında uyku moduna geçiyor mu kontrol eder misiniz ?Herkese iyi Sosyaller. Victus 16 laptopumda Hall sensörünü söküp tekrar taktım. Şu anda işlemci 45 watt’a sabitlenmiş durumda ve 80 dereceye kadar fan çalışmıyor, bu da aşırı ısınmaya neden oluyor. İlginç olan, kapağı kapatınca bilgisayarı uykuya alan Hall sensörü hâlâ çalışıyor. Yani fiziksel olarak sensör takılı ve görevini yapıyor ama işlemci hâlâ 45 watt'a sabit kalıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Fatahhteto
Becerikli
Net çözümüm yok ama tavsiye olarak aygıt yöneticisinden ACPI Lid (ACPİ Sensor de olabilir) aygıtını bulup kaldırıp sistemini yeniden başlat. Olmazsa BİOS u yeniden kur. O da olmaz ise parçayı tekrar kontrol et.Laptop kapağını kapattığımda uyku moduna geçiyor. İşlemci 45 watt'a kitlendi sanki dün 60watt a kadar çıkıyordu.
Net çözümüm yok ama tavsiye olarak Aygıt Yöneticisi'nden ACPI lid (ACPI sensor de olabilir) aygıtını bulup kaldırıp sistemini yeniden başlat. Olmazsa BIOS'u yeniden kur. O da olmaz ise parçayı tekrar kontrol et.
Hocam dediğiniz ACPI kaldırdım yeniden yükledi kendisi ardından BIOS'u tekrar kurdum bir şey değişmedi. Yine 45 watt sabit ama kapağı kapatınca uykuya alıyor onda sorun yok.
Kağan Elmas
Gelişen
Merhaba. Hall Sensörünü sökünce işlemciye gelen 45 watt limitle ilgili yardımcı olmak istiyorum. Bunu kendim ayar değiştirirken fark ettim. UxTU isimli programda işlemcimin ısınmasını önlemek için deneme yanılma yolları ile limit koyuyordum. APU Power tuning kısmında watt limiti tikini işaretleyip onayladıktan sonra 45 wattlık limitin kalktığını fark ettim. (limitin işe yarayıp yaramadığını anlamak için arkada HWMonitor ve CPU Z açıktı her denemeden sonra bench yapıyordum bu sayede fark ettim) bu sayede ilk defa işlemcim limit olsa bile 70 watt enerji çekti (R7 7840HS) ancak tüm AMD işlemcilerde çalışıyor. Ayrıca kendiniz ayar yapmak istemiyorsanız en azından uygulamayı öğrenene kadar premade kısmından performance veya Extreme presetini seçerek te bu 45 wattlık limiti kaldırabilirsiniz. Ayrıca ayarlar kısmından bilgisayar açılınca otomatik başlat kısmını tikleyin PC kapat aç yapılınca uygulamadan tekrar onaylamanız gerekiyor. Umarım bunun size bir yardımı olur.