HP Victus 16'yı prize takınca işlemci hızının sabitlenme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Epoca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 39
  • Etiketler Etiketler
    laptop

Epoca

Uzman
HP Victus 16 model i5 12500H, RTX 3050 Ti bir laptop mevcut.

Laptopun adaptör ve kasasının şarj soketleri eriyip şarj almamaya başladığı için yenilettik, bununla birlikte bataryası bitik ve şişik, bunu yeniletmedik.

Ürün elime geçti, kontrol yaparken şunu fark ettik: prize takınca işlemci kendini otomatikman 0,32 GHz'e sabitliyor. Prizden çıkınca normal şekilde işlemciden randıman alıyoruz.

Batarya'yı iptal edip sadece priz üzerinden çalıştırmayı denedim kablosunu çıkartarak, sistem açılmadı, engellemişler.

Güç ayarları vs. gibi akla gelebilecek her türlü yöntem denendi ama bir sonuç alamadım.

Geriye 3 ihtimal kalıyor:
  1. Değişim yapılan soketlerden ya biri ya da ikisi de yanlış. Normalde adaptör 200 W ama belki de soketler 50 W dahi aktaramadığı için sorun çıkarıyor.
  2. Batarya bitik ve şişik.
  3. BD Prochot ile ilintili sorunlar.
1'i deneyemiyorum çünkü elimde ekstra adaptör ya da batarya yok ve para da vermek istemiyorum, olur da değiştirirsem ve işe yaramazsa elimde patlayacak.

2. ihtimali düşük görüyorum çünkü bu soketler değişmeden önce de batarya şişik durumdaydı. Bir sorun yapacak olsa daha önce de yapardı.

ThrottleStop'dan BD Prochot kapatarak sorunu çözen birini gördüm, bunu denemek istedim ama yapamadım, sistem tiki kaldırmama izin vermiyor, BIOS'ta da bunu kapatma ile ilgili bir kısım yok.

ThrottleStop'un Core kısmında BD Prochot kırmızı olarak sürekli yanıyor, muhtemelen sorunun bununla ilgisi var ama nasıl bir yol yapabilirim artık bilmiyorum.

Bu tarz bir sorun yaşayıp çözümü yapan var mı? Anlattıklarım dahilinde nasıl bir yol izlemeliyim?

Batarya bitik ve şişik
Sorunun asıl kaynağı aslında bu, pilin içindeki sensör güç verisini okuyamadığı için sisteme %1 olarak bildiriyor, bu da otomatik olarak kısıyor CPU'yu aynısı Macbook Air'de başıma geldi, pil şu anda iptal ve OCLP ile kullanıyorum, sizin pili yenilemeniz gerekiyor her halükarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…