emir2

Çalışkan
Kuzenim yaklaşık 2.5 yıl önce bir HP Victus 15-fa1009nt satın aldı. Bugün termal macun değiştirirken farketmiş ki bataryanın tabiri caizse başındaki blokta hafif bir şişlik var mış. Banada fotoğrafını attı. HP Support Assistant’da batarya kontrolü yaptığı zaman “Kalibrasyon Gerekli” uyarısını alıyormuş, fakat kuzenim en son kalibrasyonu 6 ay önce falan yaptığı için HP tarihsel olarak kalibrasyon yapmamız gerektiğini söylüyor yani gerçek bataryanın durumuyla alakası yok, yani ben böyle düşünüyorum. Genel anlamda laptopta oyun oynanıyor ve sürekli adaptörde kullanılıyor, sizce ne yapmamız lazım?

Dosya Ekleri

• IMG_1B5ECF22-7F90-43EA-9C59-664478572BB1.webp
    IMG_1B5ECF22-7F90-43EA-9C59-664478572BB1.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 84
  • IMG_1908.webp
    IMG_1908.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 71
  • IMG_1907.webp
    IMG_1907.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 73
Kuzenim yaklaşık 2.5 yıl önce bir HP Victus 15-FA1009NT satın aldı. Bugün termal macun değiştirirken fark etmiş ki bataryanın tabiri caizse başındaki blokta hafif bir şişlik var mış. Bana da fotoğrafını attı. HP Support Assistant'da batarya kontrolü yaptığı zaman “kalibrasyon gerekli” uyarısını alıyormuş, fakat kuzenim en son kalibrasyonu 6 ay önce falan yaptığı için HP tarihsel olarak kalibrasyon yapmamız gerektiğini söylüyor yani gerçek bataryanın durumuyla alakası yok, yani ben böyle düşünüyorum. Genel anlamda laptopta oyun oynanıyor ve sürekli adaptörde kullanılıyor, sizce ne yapmamız lazım?

Pili söküp atın pil alana kadar prizde kullanın. Cihazda durmasın daha fazla. Soket takılı olmasa bile ısınma pili etkileyebilir.

O bataryalar hücre hücre oluyor. Şişen kısım da ya ilk ya da son hücre. Öyle sadece şişen kısma yapılan bir müdahale de bulunmuyor. Bataryayı değiştirmekte fayda var. Daha fazla şişerse ya kasayı büker ya da klavyeyi kaldırır.

Bilgisayarı 2,5 yıldır sürekli şarja takılı kullanıyorsa bu durum normal. Pil artık ölmeye ve şişmeye başlamış, geri dönüşü yok, yeni pil alınması gerek.