riothebest

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

HP Victus serisi dizüstü bilgisayarımda ciddi bir sorunla karşı karşıyayım ve bu başlık altında hem teknik destek aramak hem de benzer durumdaki kullanıcılarla bir araya gelmek istiyorum.

Bilgisayarım, kapağı açıkken kendiliğinden uyku moduna geçiyor. Özellikle indirme, sunum veya ekran takibi gibi işlemler sırasında cihazı aktif kullanmasam bile ekran kapanıyor. Sorunu araştırdığımda, bunun Hall sensör arızası kaynaklı olabileceğini öğrendim. Kısacası cihaz, kapağın kapandığını yanlışlıkla algılayarak uyku moduna geçiyor.

HP servisiyle görüştüm; cihazı incelediler ve anakart değişimi yapılmasına karar verdiler. Ancak aynı anakartın yine aynı sensörü barındırma ihtimali olduğu için problemin kalıcı olarak çözülüp çözülmeyeceği belirsiz. Bu yüzden cihaz değişimi veya farklı modelle değişim talebi gibi seçenekleri de değerlendirmeye başladım.

Ayrıca bu sorun çözülmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmayı düşünüyorum. Konu hakkında Recep Baltaş ile de iletişime geçtim. Kendisi, @Hasan Merkit 'in bana fazlasıyla doküman sağlayabileceğini iletti. Fakat anladığım kadarıyla bu problem tekil olarak çözülebilecek bir problem değil.

Bu yüzden bu başlık altında şunu rica ediyorum:
Eğer siz de bu sorunla karşılaştıysanız ya da elinizde teknik servis formları, HP’den gelen yanıtlar, donanımsal analizler veya problemle ilgili videolar/dökümanlar varsa lütfen burada paylaşın. Böylece hem konuyu daha teknik temelli konuşabiliriz hem de gerekli olduğunda toplu bir ses olarak resmi mercilere başvuru yapabiliriz.

Destek olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Geçmiş olsun. Bazı mağdurların cihazlarını daha farklı model ile değiştirdiklerini duydum. Bazı mağdurların da yine sensör fişini çekip geri gönderdiklerini de duyuyorum.

Eğer cihaz değişim talebiniz kabul edilirse sadece aynı denginde (veya daha iyi) özelliklere sahip bir cihaz ile değişimi kabul edin. Gelişmeleri lütfen paylaşın.

Ayrıca cihazın modelini paylaşma şansınız var mı?

Merhaba arkadaşlar,

HP Victus serisi dizüstü bilgisayarımda ciddi bir sorunla karşı karşıyayım ve bu başlık altında hem teknik destek aramak hem de benzer durumdaki kullanıcılarla bir araya gelmek istiyorum.

Bilgisayarım, kapağı açıkken kendiliğinden uyku moduna geçiyor. Özellikle indirme, sunum veya ekran takibi gibi işlemler sırasında cihazı aktif kullanmasam bile ekran kapanıyor. Sorunu araştırdığımda, bunun Hall sensör arızası kaynaklı olabileceğini öğrendim. Kısacası cihaz, kapağın kapandığını yanlışlıkla algılayarak uyku moduna geçiyor.

HP servisiyle görüştüm; cihazı incelediler ve anakart değişimi yapılmasına karar verdiler. Ancak aynı anakartın yine aynı sensörü barındırma ihtimali olduğu için problemin kalıcı olarak çözülüp çözülmeyeceği belirsiz. Bu yüzden cihaz değişimi veya farklı modelle değişim talebi gibi seçenekleri de değerlendirmeye başladım.

Ayrıca bu sorun çözülmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmayı düşünüyorum. Konu hakkında Recep Baltaş ile de iletişime geçtim. Kendisi, @Hasan Merkit 'in bana fazlasıyla doküman sağlayabileceğini iletti. Fakat anladığım kadarıyla bu problem tekil olarak çözülebilecek bir problem değil.

Bu yüzden bu başlık altında şunu rica ediyorum:
Eğer siz de bu sorunla karşılaştıysanız ya da elinizde teknik servis formları, HP’den gelen yanıtlar, donanımsal analizler veya problemle ilgili videolar/dökümanlar varsa lütfen burada paylaşın. Böylece hem konuyu daha teknik temelli konuşabiliriz hem de gerekli olduğunda toplu bir ses olarak resmi mercilere başvuru yapabiliriz.

Destek olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Model ne ?

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Cihaz modeli HP Victus 16-S0065NT 8W8A7EA. HP'ye ayrıca bir mail yolladım. Bütün gelişmeleri bu başlık altında detaylarıyla paylaşacağım. Destekleriniz çok değerli, sizler de deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Cihaz modeli HP Victus 16-S0065NT 8W8A7EA. HP'ye ayrıca bir mail yolladım. Bütün gelişmeleri bu başlık altında detaylarıyla paylaşacağım. Destekleriniz çok değerli, sizler de deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Taşınma süreci ile ilgilendiğim için maalesef bu aralar konuyla ilgilenenedim. Ama HP tarafından resmi bir açıklama gelmediğini de üzülerek söylüyorum. Ben bu mesajınız da dâhil olmak üzere gördüklerimi kaydetmeye başladım.

Daha yeni nesil anakart ve cihazlarda bu arızanın az görüldüğünü de gözlemledik. Ancak maalesef olmayacağının da garantisini veremiyoruz. Eğer anakart veya cihazı garanti ile değiştirtebilirseniz avantajlı konuma geleceğinizi düşünüyorum.

Herkese tekrardan merhabalar. Cihazın durumuyla ilgili biraz önce HP destek birimini aradım. Bu kronik problem ile ilgili bir haberlerinin olmadığını, cihazın 6 ayını doldurduğu için değişim talep edemeyeceğimi, 20 iş günü içerisinde tamamlanmazsa iade hakkımın doğacağını söylediler. Konuyu daha detaylı araştırıp yasal hakkımı kullanmayı düşünüyorum. Telefon görüşmelerimizi kayıt altına aldım. @Hasan Merkit elinde delil oluşturabilecek dokümanları benimle paylaşırsan çok sevinirim.

Herkese tekrardan merhabalar. Cihazın durumuyla ilgili biraz önce HP destek birimini aradım. Bu kronik problem ile ilgili bir haberlerinin olmadığını, cihazın 6 ayını doldurduğu için değişim talep edemeyeceğimi, 20 iş günü içerisinde tamamlanmazsa iade hakkımın doğacağını söylediler. Konuyu daha detaylı araştırıp yasal hakkımı kullanmayı düşünüyorum. Telefon görüşmelerimizi kayıt altına aldım. @Hasan Merkit elinde delil oluşturabilecek dokümanları benimle paylaşırsan çok sevinirim.
Techolay ve Cihaz.TV Youtube kanallarının videolarını referans olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca arızanın giderilmesini isteyin. Garantili olan bir cihazda kullanıcı kaynaklı olmayan sorunları gidermek "zorundalar".

Nazik bir dil kullanmakla başlayın. Ancak işi üstlenmeyip başlarından göndermeye çalışıyor iseler yasal yollara ve tüketici mahkemesine başvuracağınızı belirtin.

selamlar, cihazım halen serviste fakat uzun uğraşlarım sonucunda HP Global'e ulaşmayı başardım. HP Türkiye'nin aksine iletişimimiz çok hızlı ve kuvvetli ilerledi. Bu konuyu araştırıp bana geri dönüş yapacaklarını ilettiler. Gelişme olması durumunda yine buradan güncelleme yapacağım.

selamlar, cihazım halen serviste fakat uzun uğraşlarım sonucunda HP Global'e ulaşmayı başardım. HP Türkiye'nin aksine iletişimimiz çok hızlı ve kuvvetli ilerledi. Bu konuyu araştırıp bana geri dönüş yapacaklarını ilettiler. Gelişme olması durumunda yine buradan güncelleme yapacağım.
Sorununuz çözülür ise lütfen süreci de anlatın. Çok fazla "Sorunumu çözdüler." diyip hayalet gibi kaybolanlar oldu.

Sorununuz çözülür ise lütfen süreci de anlatın. Çok fazla "Sorunumu çözdüler." diyip hayalet gibi kaybolanlar oldu.
Aynı sorundan ben de muzdaribim, sorununu çözmüş olanlar açık bir şekilde süreci anlatmış olsalardı belki de bu başlığı açmış bile olmayacaktım. Merak etmeyin, süreç olumlu ilerlerse bütün deneyimlerimi ve izlediğim yolu elimden geldiğince eksiksiz bir şekilde burada paylaşacağım.

Sevgili dostlar,
Yaklaşık bir ay gibi bir sürenin sonunda size son güncellememden itibaren olanları anlatacağım. HP Global'i twitter'dan sürekli darlamam sonucunda HP Türkiye Şikayet Birimi tarafından arandım. Konuyla ilgileneceklerini bildirdiler, daha sonrasında benden değişim talebim için cihazın faturasını talep ettiler. Aradan bir hafta geçmesine rağmen hiçbir şey olmayınca ben de tekrardan twitter üzerinden HP Global'e durumu anlattım. Daha sonrasında tekrar şikayet biriminden aranarak en geç 1 iş günü içerisinde bilgisayarımın servisten çıkarılacağını öğrendim. Cihazın probleminin çözüleceği hakkında kesin bir ifade kullanıldı. Daha sonra gerçekten de 1 iş günü içinde cihaz kargoya verildi. Cihazı yaklaşık 14 gündür kullanıyorum ve şu anda probleme dair hiçbir ibare kalmadı. Ayrıca cihaza format atılmamış ve Hall Sensör de sökülmemiş. Yaptığım performans testlerinin hiçbirinde de herhangi bir performans düşüklüğü gözlemleyemedim. Ayrıca Cihaz çok iyi şekilde temizlenmişti. Daha sonrasında tekrardan HP müşteri hizmetleri ile görüştüğümde cihazda herhangi bir problem olması durumunda direkt onlar ile iletişime geçebileceğimi fakat artık yönergelere sahip olduklarını, sensörün sökülmesi gibi bir durumun artık olmadığını, gönderilen cihazların hiçbirinden de sorunun devam ettiğine dair bir şikayet almadıklarını belirttiler. Birkaç günde bir buradaki başlığı kontrol edeceğim yardıma ihtiyacı olan biri olursa seve seve yardımcı olurum. Görüşmek üzere.

Son düzenleme: