Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, çok güzel video olmuş, ellerinize sağlık. Fakat gerçekten sorun tamamen çözülmüş diyebilir miyiz? Eğer ki aynı sorun garanti dışında tekrardan çıkarsa (ki hall sensör ısı yüzünden bozulan bir sensör, içindeki yarı iletken materyaller ısıya çok hassas olduğu için zamanla bozuluyor, bu yüzden tekrar çıkması muhtemel) bir çözümü var mı? Hall sensör fişinin çekilmesi işlemciyi kısıtlıyor ve Turbo'yu devre dışı bırakıyor ya da çok kısa aralıklarla çalıştırmaya maruz bırakıyor.

@Recep Baltaş ve diğer kanalların hall sensör ve özellikle servisler hakkında yayınladığı videolar sayesinde işlem artık çok da kötü olmamaya başladı ama yukarıdaki sorun bence en önemlisi. Nitekim hall sensörü değiştirilen cihazlar tekrardan aynı hatayı verebiliyor. Garanti dışında bu sorunun da kalıcı biçimde düzeltilmesi gerekiyor. Bunun hakkında bir video veya HP ile doğrudan iletişim kurmak mümkün mü?

Bence hall sensör sorunundan etkilenen Victus 16 modelleri için bir BIOS güncellemesi yayınlanabilir. Bu BIOS'ta da “hall sensor override” gibi bir seçenek sunularak, sensör arızası durumunda işlemcinin gereksiz şekilde güç limitine alınması engellenebilir.

Örneğin, i5-14500hx gibi bir işlemciyi 45W limitte kullanmak cihazın oyun ve yüksek performans hedefini ortadan kaldırıyor.

Bence ısıdan kaynaklı bozulmuyor. Videoda da defalarca belirttim. Cihazı hep serin kullandım.

Garanti konusunda haklısınız kesinlikle. Bana kalsa direkt değişim veya para iadesi yapılmalı ama Türkiye’de nerede?…

Bence ısıdan kaynaklı bozulmuyor. Videoda da defalarca belirttim. Cihazı hep serin kullandım.

Garanti konusunda haklısınız kesinlikle. Bana kalsa direkt değişim veya para iadesi yapılmalı ama Türkiye'de nerede?…

Oyun oynarkende serin ve sessiz calisiyor mu? Bende bir ara Nitro 5 vardi klavye buz gibi RDR 2 oynuyordum fan sesi olmadan 2 cozunurlukte. Bu seviye bir sogutmaya mi sahip Victus?

Hocam selamlar. Yanlış hatırlamıyorsam sizin cihaz 2023 ya da 2024 model olması lazım. Sorum bu noktada olacak. HP'nin 2025 model Victus serilerinde bu sorun halâ devam ediyor mu? Mesela bu modellerde mevcut mu? Çünkü bu sorun anakarttaki tasarımsal bir hatadan kaynaklanıyor. Yeni serilerde acaba aynı anakart mı kullanıldı? Mesela uygun fiyatlı iki ürün var.

Hocam fanı isterseniz her zaman son RPM'de kullanın, sıcaklık heatsink'te toplanıyor, Victus 16 serisinde de hall sensör heatsinke, işlemciye, ekran kartına ve VRAM modüllerine yakın bir bölgede durduğu için bulunduğu konum ısınmaya meyilli. Bizim laptoplarımızda bulunan hall sensörler endüstriyel hall sensör değil, CMOS tabanlı vertical hall sensör bulunur, bu yüzden ısıya çok daha hassaslardır.

Aslında bu sorunun kaynağı hall sensörün direkt bozulması değil, voltaj offset'inin değişmesi, ve voltaj offseti CMOS tabanlı hall sensörlerde 70-75 derece üstünde değişmeye başlıyor, bir de bu sıcaklığa 1 yıl - 2 yıl üzerinden maruz kaldığını düşünün.

Güzel tasarlanmış laptoplara bakarsanız, hall sensör laptop'un üst kısmında değil, palm rest'in olduğu yerdedir. Victus 16'larda ise tam tersi, en yukarıda bulunuyor. Bu yüzden hall sensörün konumu değişmeden sorun tamamen çözülmez, ya konumu değiştirilmeli ya da BIOS ile tamamen iptal edilebilmeli.

Aşağıda mesela Thinkpad T480 serisine ait hall sensörün konumu bulunuyor, kablosu heatsink tarafından geçmiyor, direkt olarak bataryanın altına konumlandırılmış, kullanım amacına, ve hall sensörün ısı aralığına (70 >=) uygun.

1761569628590.webp

Bu Hall Sensörü ayrıca parça olarak satın alabiliyor muyuz uyumlu şekilde?
Eğer direkt olarak HP'den alma kastınız varsa maalesef, sadece yetkili servisler HP'nin B2B yedek parça erişimine izni var. Bunun dışında sadece servisten çıkma olarak satın alabilirsiniz.

Bu Hall Sensörü ayrıca parça olarak satın alabiliyor muyuz uyumlu şekilde?
Sanırım bireysel olarak da satın alabiliyorsunuz ama emin olamadım, sistem değişmiş olabilir.

Eğer isterseniz buradan bakabilirsiniz ama checkout yapılmıyor, ayrıyeten Neteks ile iletişime geçmeniz gerekebilir.

Son düzenleme: